Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Με την αλήθεια στη σκιά ...και τον καιρό να αγριεύει

Το ειπαμε και χθές αλλά το διαπιστώνουμε και πάλι σήμερα.
Κανείς δε μιλάει -πλήν των "γνωστών υπόπτων" κομμουνιστών- για την ουσία, γι αυτό που μας συμβαίνει σήμερα, τώρα, γι αυτό που ματώνει το λαό και τους εργαζόμενους.
Τη Δευτερα ψηφίστηκαν άγριες "μεταρρυθμίσεις", απολύσεις, ταπεινωτικές επιτροπείες και ρήτρες μη εφαρμογής του "προγράμματος" με αυτόματα μέτρα στο βαθμό που δεν πιάνονται οι στόχοι, αυξήσεις τιμολογίων, φορολογικά μέτρα και αυξήσεις τιμολογίων που δεν ανέχονται κλπ. κλπ. Κι όλα αυτά με μία. Χωρίς να ξοδεύεται και πολύς χρόνος και σάλιο. Χειρότερα κι απ΄τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας...(Το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση και φυσικά ψήφισε αρνητικά)
Κι όμως όλα αυτά την ίδια μέρα δεν πήραν παρά λίγα λεπτά στα δελτία καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών. Χώρεσαν σε ελάχιστα άρθρα στις σελίδες των μεγάλων σάιτ.
Ολοι ασχολιόντουσαν με τη ριπή του καλάσνικοφ και την "απειλή κατά της Δημοκρατίας", με τη λίστα Λαγκάρντ και το γνωστό σήριαλ με το στικάκι. Μόνο που η Δημοκρατία δε μάτωνε απ' το σπασμένο τζάμι της Συγγρού, αλλά από τα 160 και κάτι ΝΑΙ του "Δημοκρατικού και Συνταγματικού τόξου" στην αίθουσα του Κοινοβουλίου. Την άλλη μέρα είχε προστεθεί η κατάθεση Διώτη και οι τρομερές λεπτομέρειες που "αποκάλυπταν" το σκοτεινό παρασκήνιο. Σήμερα έχουμε όλα αυτά μαζι με τις κάλπες που θα είναι 3 και όχι 4 και το "συγκλονιστικό" στοιχείο που προέκυψε από την "έρευνα" ότι στην τρομοκρατική ομάδα της Συγγρού συμμετείχε μία γυναίκα...Τρομερό πραγματικά...άκου μια γυναίκα!
Και η πραγματική λαίλαπα, η προσυμφωνημένη μεν αλλά αιματηρή καταιγίδα μέτρων πέρασε απαρατήρητη στη σκιά, κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Oι υπόλοιποι θα καταλάβουν με το γνωστό τρόπο,  δια της αφής. Την ώρα που για άλλη μια φορά το μαχαίρι, αντί "να φτάσει στο κόκκαλο" θα μπήγεται ξανά και ξανά στις δικές μας σάρκες.
Την ώρα που άνθρωποι ξεπαγιάζουν στα πιο πολλά σημεία της Ελλάδας. Την ώρα που άλλοι 2 συνάνθρωποι, ένας 35χρονος άνεργος κι ένας 60χρονος βάζουν τέρμα στη ζωή τους για να μη δουν τη συνέχεια. Την ώρα που οι οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω και κατεβαίνουν σε Πανελλαδική Απεργία.
Και με τον καιρό να αγριεύει.

2 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

Ένας καιρός που πάει ασορτί με τα οικονομικά μέτρα Γιώργη.
Καλημέρες σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Εμείς πότε θα αγριέψουμε ?

ShareThis