Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Λαγκαρντολογία


Tελικά όλα βρίσκουν το όνομά τους.
Ας πούμε η κρίση τώρα. Η κρίση λοιπόν, έστω για λίγο καιρό, δεν είναι η καπιταλιστική κρίση, δεν είναι η φτώχεια και η καταστροφή που βλέπουμε. Η κρίση βρήκε όνομα. Λέγεται λίστα Λαγκάρντ!
Και γιά όσους θέλουν και κάποια "εμβάθυνση" λέγεται διαφθορά. Αυτό φταίει. Η διαφθορά.
Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο λένε. Πρέπει να διερευνυθεί. Πρέπει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο...
Το λένε και σήμερα από το πρωί όλοι. Οχι όλοι όλοι δηλαδή. Αυτοί που βγαίνουν καθημερινά στην τηλεόραση, δηλ. όλοι πλην ΚΚΕ. Ας πούμε ο Παπαδημούλης, ο Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ κλπ. και από κοντά οι άλλοι που φυσικά καμιά σχέση δεν έχουν με το θέμα. Το λέει ακόμη κι η Χρ.Αυγή και φυσικά όλοι οι αναλυτές που κάνουν παρέλαση στο γυαλί και στο μυαλό μας.
Επιτροπή στη Βουλή για να διερευνηθεί το σκάνδαλο, ανακριτική επιτροπή, πολιτικές ευθύνες, νομικές ευθύνες, λίγα ονόματα, πολλά ονόματα και πάει λέγοντας.
Το πρωί είχε 5 βαθμούς στην Αθήνα... Στην επαρχία κάτω από το μηδέν. Μέχρι και στην Εύβοια χιόνιζε. Τα καλοριφέρ ήταν και είναι κλειστά και τα τζάκια καίνε παλιόξυλα κι ό,τι βρεθεί. Το 2012 παρακαλώ!
Αυριο ανοίγουν τα σχολεία και οι αίθουσες θα ' ναι κρύες.
Στους δρόμους, στα μαγαζιά δεν βγαίνει άνθρωπος και οι φτωχοί και οι άστεγοι γίνονται όλο και περισσότεροι.
Τελειώσαν οι γιορτές και για πρώτη φορά στις γειτονιές δεν χρειάζεται να ξεστολίσουνε τα μπαλκόνια και να σβήσουνε φωτάκια. Τα φωτάκια φέτος στα περισσότερα σπίτια δεν άναψαν. Οι γειτονιές μείναν αστόλιστες...Τι να γιορτάσουν;
Την ίδια στιγμή δισεκατομύρια πάνε κι έρχονται σε λίστες, θυρίδες και λογαριασμούς. Νόμιμα. Που βρέθηκαν όλα αυτά τα χρήματα. Ποιος δημιούργησε όλο αυτό τον πλούτο; Ποιος δημιούργησε όλη αυτή τη φτώχεια;
Το σκάνδαλο λέγεται καπιταλισμός, δε λέγεται λίστα Λαγκάρντ. Και το μαχαίρι γδέρνει το δικό μας κόκκαλο και μπήγεται όλο και πιο βαθιά.
Μη μας ζαλίζετε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis