Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

"Όλοι μαζί" στο ψέμα -Η πρόταση του ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ

Όποιος προσπάθησε να βρει κάποια πληροφόρηση για τη  συνεδρίαση της ΟΛΜΕ βρήκε μία και μόνο πηγή(εκτός του 902.gr εννοείται). Αυτήν του ΑΠΕ που -παραποιώντας την αλήθεια (εντελώς τυχαία εις βάρος του ΠΑΜΕ)- έλεγε τα εξής

"Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (3 έδρες στο Δ.Σ.) πρότειναν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ οι εκπρόσωποι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (2 έδρες) πλειοδότησαν με απεργία διαρκείας. Η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ (3 έδρες) προσανατολίζεται σε 48ωρη απεργία, πρόταση με την οποία συμφωνεί και το ΚΚΕ. Δύο 48ωρες απεργίες πρότεινε τέλος η παράταξη του ΠΑΣΟΚ (1 έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο)."


Φυσικά η αλήθεια δεν είναι καθόλου αυτή. Από το 902.gr διαβάζουμε τι πρότεινε το ΠΑΜΕ:
"Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ κατέθεσαν, χτες, πρόταση για 48ωρη απεργία στις 12 και 13 Σεπτέμβρη με Γενικές Συνελεύσεις αμέσως μετά για την εκτίμηση της κατάστασης και το σχεδιασμό των επόμενων βημάτων, δηλώνοντας ότι το ΠΑΜΕ είναι ανοιχτό σε κάθε μορφή πάλης."

Εκτός από αυτό βέβαια οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ τοποθετήθηκαν συνολικά στο ζήτημα της εκπαίδευσης και του ενδιαφέροντος που έχει για τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη "το ποιός και τι εκπαίδευση παρέχει" στα παιδιά μας.

Τη Δευτέρα επίσης το ΠΑΜΕ συγκάλεσε σύσκεψη με θέμα το νομοσχέδιο που βαδίζει προς ψήφιση με συμμετοχή σωματείων και ομοσπονδιών και του ιδ.τομέα αλλά και σπουδαστών(ΜΑΣ) και μαθητών τονίζοντας έτσι την ανάγκη συντονισμού του αγώνα σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στην εισήγηση που εγινε εκεί αναφέρεται:
"Αποκρούουμε το στημένο παιχνίδι περί αντιπαράθεσης και φαγωμάρας Κυβέρνησης – ΟΛΜΕ, την οποία πληρώνουν οι μαθητές. Οι μαθητές είναι στο μάτι του κυκλώνα του νομοσχεδίου, πληρώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και το νέο σχολείο της καπιταλιστικής κρίσης, πληρώνουν τη φαγωμάρα και τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων, την ακόρεστη βούλησή τους για κερδοφορία.

Μέτωπο, κοινή δράση εργαζόμενων γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών."
Και πιο κάτω στην πρόταση άμεσων δράσεων διαβάζουμε:
"Άμεσος σχεδιασμός δράσης

Επιδιώκουμε το κάθε σωματείο, η κάθε ομοσπονδία, η κάθε ένωση γονέων να ξεκινήσει από αύριο κιόλας μια προσπάθεια ενημέρωσης των εργαζομένων για το τι αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο.

Με κοινά συνεργεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, γονέων, εκπαιδευτικών και αρχίζοντας από τα μεγάλα αστικά κέντρα, ως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, κά. προγραμματίζουμε ενημερώσεις, περιοδείες στους τόπους δουλειάς στα εργοστάσια στις υπηρεσίες στους χώρους κατάρτισης και εκπαίδευσης των νέων.

Οργανώνουμε συσκέψεις μαζικών φορέων που θα συνδυάζουν την ενημέρωση με τον προγραμματισμό δράσης, την άμεση κινηματική παρέμβαση με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Υπουργεία, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις κ.α.

Βάζουμε ζήτημα στα διοικητικά συμβούλια και στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων να πάρουν μαζικές αποφάσεις καταδίκης του νομοσχεδίου, απαιτώντας άμεσα την απόσυρσή του.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς φέρνουμε την οργάνωσης της πάλης μέσα στο σχολείο με μέτωπο και κοινή δράση γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών μετατρέπουμε τα σχολεία σε κέντρα αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να συμμετέχουν μαζικά στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ κατά την ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη βουλή.
κλπ.κλπ."

Όλα αυτά βέβαια το ΑΠΕ δεν τα έμαθε, πρέπει να θέλει κανείς για να μάθει, κι έτσι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ΠΑΜΕ "συμφωνεί με την προταση της ΝΔ για 48ωρη"!!

Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα τα μεγάλα σάιτ, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και την Ελεθεροτυπία, μέχρι το left.gr δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν τι ακριβώς έγινε και να ενημερώσουν για τις  διαφορές των προτάσεων. Βολεύτηκαν με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που έβαζε το ΠΑΜΕ να συμφωνεί με τη ΔΑΚΕ!
Γιατί άραγε; 

Διαβάζοντας όλη την πρόταση του ΠΑΜΕ για το ζήτημα, και τον ολοκληρωμένο τρόπο με τον οποίο βλέπει το πραγματικά πάρα πολύ σοβαρό αυτό θέμα, και βλέποντας την , όχι τυχαία, προχειρότητα και την επιφανειακή αντιμετώπιση ενός ακόμη κρίσιμου προβλήματος από τις άλλες δυνάμεις, μπορεί να σκεφτεί και να διαπιστώσει ο κάθε καλόπιστος εργαζόμενος ότι για να αποκτήσουν οι αγώνες αποτελεσματικότητα και να μην πάνε χαμένοι, η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ είναι όσο ποτέ αναγκαία. Γίνεται άλλωστε κάθε μέρα 'όλο και πιο φανερό ότι αυτό ακριβώς είναι που φοβάται και προσπαθεί να αποφύγει το σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis