Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

"Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια"

Ο Βασιλιάς πέθανε,ζήτω ο Βασιλιάς.Ο απόλυτος "κυρίαρχος του παιχνιδιού" και μέχρι πρίν λίγο καταλληλότερος ξαφνικά έγινε ακαταλληλότατος και πάει άδοξα στα μαύρα σκοτάδια της ιστορίας για να μην πω τίποτα χειρότερο.Όμως έτσι είναι πάντα.Γιατί το ψέμα -τουλάχιστον το χοντρό- έχει κοντά ποδάρια.Κι ο Καραμανλής στηρίχτηκε ολοκληρωτικά σχεδόν πάνω στο ψέμα.
Ανέλαβε ένα κόμμα σε μεγάλη κρίση, με πολύ σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας.Τα έβαλε κάτω λοιπόν καί βρήκε τις λύσεις.

Πρώτα απ'όλα.Θα στηριζόταν στο χάρισμα του λόγου που δεν το είχε κανείς άλλος απέναντί του.Δεύτερο,θα έπλεκε εναν ιστό απο ψέμματα και μισές αλήθειες ετσι ώστε να ανατρέψει την περι ΝΔ άποψη.Και τρίτον και ευκολότερο,θα πατούσε επάνω στην κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ που είχε βουτήξει μέχρι το λαιμό στο μέλι της εξουσίας.
Έτσι αποφασίστηκε και εγιναν τα εξής:1.H ΝΔ ντύθηκε με ρούχο κεντρώο, για να μην πω αριστερό και κάποιοι φτύνουν στον κόρφο τους.
2..Σήκωσε το λάβαρο της εντιμότητας (ο Χριστός κι η Παναγία!)
3.Διαβεβαίωσε ότι το μονοκομματικό κράτος ανήκει στο παρελθόν(προφανώς δεν είχε στο μυαλό του την Ελλάδα όταν το έλεγε).
4.Παρουσίασε την καταστροφή του Χρηματιστηρίου σα σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ(Οσο κι αν σας φαίνεται ότι έτσι ηταν, δεν ήταν καθόλου, αφού η ελληνική φούσκα έσκασε απλά λίγο πιο νωρίς απο την Παγκόσμια.Ηταν κλασσική παγκόσμια ληστεία μεσω χρηματιστηρίου.Το ίδιο ακριβώς θα γινόταν όποιος και να ήταν κυβέρνηση.Όλη η Ελλάδα τότε έπαιξε κι έχασε.Και ανάμεσά τους και υπουργοι και βουλευτές όλων των κομμάτων)
5.Κήρυξε πόλεμο κατά της διαπλοκής.(Σαν να λέμε η Λ.Κανέλλη να κάνει αντικαπνιστικό αγώνα με το τσιγάρο στο χέρι)
6.Άφησε να φανεί προς τα έξω, το χαλαρό προφίλ ενός τύπου λίγο-πολύ "χύμα",ενός απλού τύπου της παρέας ,του ποτού και της ταβέρνας,σαν αυτόν που όλοι θέλουν να έχουν κολλητό.Αυτή ήταν μάλλον και η μόνη αλήθεια.
Όπως αποδείχτηκε το παραμύθι αυτό δεν είχε μέλλον και τα επεισόδια που θα έκανε θα ήταν λίγα!Γιατί η ΝΔ(λέγε με δεξιά) ήταν φυσικά ο πρώτος διδάξας τη διαφθορά και την απαλλοτρίωση δημοσίου χρήματος.Την ήξεραν τη δουλειά όσο κανένας άλλος.Και όχι μόνο τη διαφθορά αλλά και τον αυταρχισμό και το ψαλίδισμα λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων και άλλα πολλά.Έτσι όσο περνούσε ο καιρός κι ο χορός και το γλέντι άναβε,τα πέπλα έπεφταν ένα ένα ,μέχρι να αποκαλυφθεί τελικά όλη η φιγούρα ενός κόμματος απ΄τα παλιά,γνήσια συντηρητικού, αντιδημοκρατικού, αυταρχικού, σκληρού, δεξιού-δεξιότατου δηλ. καθαρού υπαλλήλου οποιονδήποτε άλλων συμφερόντων εκτός από αυτά των λαϊκών στρωμάτων που υποτίθεται πως εκπροσωπούσε.
Τώρα πριν "ο αλέκτωρ λαλήσει τρις"-λάλησε μόνο 2 φορές- όλοι αυτοί που συντάχθηκαν κάτω απ' αυτήν την υπέροχη επικοινωνιακή τρίπλα, βρίσκονται μπροστά στη σκληρή αλήθεια, που καμιά φορά αιφνιδιάζει όταν τσαντισμένη αποφασίζει να σκάσει μύτη και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.Έτσι ενώ τα σλόγκαν τύπου "ψηλά το κεφάλι" και "θα δώσουμε τη μάχη" δίνουν και παίρνουν, η ΝΔ σείεται κινδυνεύοντας να διαλυθεί στα "εξ' ών συνετέθη"και το σκορ των παραιτήσεων ανεβαίνει.
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια , απλά πολλές φορές σπρώχνεται από πολλές μεριές και παρατείνει τη ζωή του.Τώρα η σκυτάλη της διακυβέρνησης πέρασε στα επόμενα χέρια και το παιχνίδι της αλήθειας αρχίζει απ'την αρχή.Κι αυτή τη φορά η ποινή για τον χαμένο, ίσως να είναι πιο σκληρή από ποτέ.
"Πάμε" λοιπόν.
Ερώτηση πρώτη:ME MAΣ Η Μ'ΑΥΤΟΥΣ;
Γιώργο,περιμένουμε απάντηση και μάλιστα σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis