Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Κοινές συγκεντρώσεις-Δεν υπάρχει άλλος δρόμος


Γενική απεργία σήμερα και γουστάρω.Οταν ο κόσμος αντιδρά μαζικά μόνο καλό μπορεί να βγεί.Στην πίεση , τον εκβιασμό και τη βία της φτώχειας, μόνο με πίεση μαζική και αντίσταση ως τον εκβιασμό εναντίον αυτών που εκβιάζουν μπορείς να απαντήσεις.
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα σε ποια συγκέντρωση θα πάω.Και εδω που τα λέμε δεν έχει και πολύ σημασία αυτή την ώρα.Σημασία έχει να πάω.Να είμαι εκεί, μαζί.
Θα πω όμως τι δεν μ'αρέσει κι ο καθένας ας το σκεφτεί.Δεν μ'αρέσουν οι χωριστές συγκεντρώσεις.Καθόλου όμως.Δεν ψήνομαι για την αναγκαιότητά τους σε μια στιγμή μάλιστα που τα κινήματα προσπαθούν να πατήσουν στα πόδια τους, μέσα στη χειρότερη κρίση που περάσαμε ποτέ.Συμφωνώ mμε τα επιχειρήματα για την ΠΑΣΟΚική ΓΣΕΕ που κάνει ότι μπορεί για να είναι όλη η αντίδραση μέσα σε πλαίσια που να μην ενοχλούν την κυβέρνηση.Ακόμα και τα ακραία "ξεπουλημένη" κλπ. τα καταλαβαίνω.Συμφωνώ με το πιο μαχητικό, διαφορετικό και ταξικό πλαίσιο που βάζει το ΠΑΜΕ, που σηκώνει και το μεγαλύτερο βάρος στο κίνημα σαν η πιο μεγάλη και οργανωμένη συνδικαλιστική οργάνωση αυτή την στιγμή.Αλλά με τις διαφορετικές συγκεντρώσεις όχι.ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Θα μπορούσαμε μια χαρά να πάμε όλοι σε μια συγκέντρωση με το δικό του πλαίσιο ο καθένας.Δεν συμφωνούσαν όλοι με το πλαίσιο στις τεράστιες συγκεντρώσεις του Πολυτεχνείου τότε που γινόντουσαν πορείες με 500000 κόσμο. Αλλά δεν έκαναν το κάθε πλαίσιο δική του συγκέντρωση.Και αυτοί που συμμετέχουν, αλλιώς νοιώθουν σε μια μεγάλη συγκέντρωση κι αλλιώς σε δύο μικρότερες.Κι αυτό το απλοικό, σήμερα έχει μεγάλη σημασία.
Ο κόσμος που θα κατέβει σήμερα στο δρόμο, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά, θέλει να "χαρεί", τη δύναμή του, να ξαναβρεί τη χαμένη του αισιοδοξία και πίστη στο κίνημα.ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΝΟΙΩΘΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΡΑΖΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.Έστω και με διαφορετικά πλαίσια.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα και το εννοώ.Είμαι υπέρ ενος ξεκάθαρου ταξικού προσανατολισμού του κινήματος και όχι υπέρ μιας γενικής διαμαρτυρίας χωρίς στόχο. Αλλα τον κόσμο, το λαό τον γουστάρω μαζί.Μαζί, πλάι-πλάι να κοντράρουμε με τα συνθήματά μας σε διπλανά μπλόκα, αλλά μαζί.Αυτή είναι η ομορφιά της πολυχρωμίας της ζωής και των κινημάτων.
Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε κάτω στο δρόμο, σε όποια συγκέντρωση κι αν συναντηθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis