Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Υπέροχος καπιταλισμός στο μεγαλείο του


Τα "βρήκε" λοιπόν η Daimler (λέγε με και Γερμανικό κράτος) δικαστικά με τους Αμερικανούς και θα καταβάλει 185 εκατομμυριάκια για να σταματήσει η υπόθεση δωροδοκιών προς κρατικούς υπαλλήλους άλλων χωρών εδώ.Ανάμεσα στα κράτη ήταν και η Ελλάδα.Μάλιστα.Οπότε να υποθέσουμε ότι δεν θα μάθουμε ποιοί από τους δικούς μας τα πήραν εκτός από τη Siemens και από την Daimler;
Μάλλον όχι, για το καλό της πατρίδας.Και αυτοί για το καλό της πατρίδας θα κάνουν διακοπές με το δημόσιο χρήμα που καλούμαστε τώρα εμείς να πληρώσουμε με περικοπές μισθών, συντάξεων και όλων των συναφών.Καλοφάγωτα δηλαδή και εις άλλα με υγεία!
Διαβάσαμε πως έγιναν λοιπόν δώρα εκατοντάδων χιλιάδων προς κάποιους για να κλείσουν οι δουλειές."Σκοπός των προσφορών, να εξασφαλιστεί η πώληση των οχημάτων της σε πολύ υψηλότερες τιμές, κάτι που επετεύχθη."λέει το κατηγορητήριο.Όχι το επιχειρηματικό κέρδος δηλ. αλλά η κλοπή δημόσιου χρήματος." Τα κέρδη, που αποδίδονται στις δωροδοκίες, για την εταιρεία υπολογίζονται σε περίπου 50 εκατ. δολ. Το 1997, όταν αγόρασε την αμερικανική Chrysler, κίνηση που ενεργοποίησε και την έρευνα των αμερικανικών αρχών, η Daimler είχε 200 τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε για δωροδοκίες." Ψιλοπράγματα...
"Βάσει της συμφωνίας που έγινε, η Daimler θα καταβάλει ως πρόστιμο 93 εκατ. δολ. στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και 91 εκατ. στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς."
Ετσι λύνονται όλα λοιπόν! Πληρώνουν ένα πρόστιμο για παραβάσεις της Αμερικάνικης νομοθεσίας για τις κεφαλαιαγορές και όλα καλά.Το θέμα της απάτης όμως προς τους φτωχούς που πληρώνουν τώρα το μάρμαρο των άδειων ταμείων δεν τελειώνει.Έχω περιέργεια να δω τι αντίδραση θα υπάρχει.
Γιατί όλο για τους Δ.Υ., τους περιπτεράδες, τους ταξιτζήδες κλπ. μιλάμε, ενώ αυτοί που εντελώς χυδαία αρπάζουν εκατομμύρια και τα παρκάρουν στις offshore, ετοιμάζονται για Πάσχα στη Μύκονο και το Γκστάαντ!
Υπέροχος καπιταλισμός στο μεγαλείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis