Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

"Να σώσουμε τον πλανήτη αλλά να ξέρουμε από ποιόν τον σώζουμε"

ΟΧΙ ΔΕ ΘΑ ΣΒΗΣΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΠΟΨΕ

Mέρα που είναι σήμερα θυμήθηκα ένα σχόλιο του φίλου Χρήστου από την Ολλάνδία που μου είχε στείλει σε κάποια προηγούμενη ανάλογη κινητοποίηση και το δημοσιεύω.

Φίλε Γιώργο,

Ανησυχώ κ εγώ για τον πλανήτη μας αλλά υπάρχει κάτι σε όλη αυτή την "πράσινη" έξαρση που με προβληματίζει.

Δεν είμαι "θεωριο-συνομώτης" ούτε υποστηρίζω σε καμία περίπτωση ότι τα προβλήματα του πλανήτη είναι πλασματικά. Με ενοχλούν όμως 2 πράγματα:

1ον. Η άκρατη εμπορική εκμετάλλευση από τους πάντες με σκοπό να τσεπώσουν όσα λεφτά προλάβουν πριν περάσει η μόδα... "Πράσινα" προϊόντα παντού. Θα προτιμούσα να γίνουν ρυθμίσεις για αυστηρότερους ελέγχους της παραγωγής ώστε όλοι να είναι "πράσινοι" θέλοντας κ μη, κ να πάψουν επιτέλους να πουλάνε ηθική ανωτερότητα βάζοντας οικολογικές ταμπέλες στα προϊόντα τους...

2ον. Όλη αυτή η πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν μέσω διαφημίσεων, ζητώντας μας να σώσουμε "εμείς" τον πλανήτη, να σβήσουμε "εμείς" τα φώτα να πάρουμε "εμείς" πρωτοβουλία κ γενικώς εμείς, εμείς, εμείς... Είναι σαφές ότι πάνε να φορτώσουν με τύψεις τον απλό πολίτη! Δε λέω ότι δεν έχουμε όλοι μερίδιο αλλά δεν είδα καμιά διαφήμιση να ονοματίζει πολυεθνικές, εργοστάσια, (κυβερνήσεις που βομβαρδίζουν με εμπλουτισμένα όπλα τα Βαλκάνια) κ λοιπές τεράστιες πηγές μόλυνσης. Κ αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί ο πολίτης κλείνει τα φώτα του για μία ώρα κ νιώθει ότι συμμετείχε! Αποβάλει τις τύψεις κ παράλληλα ξεχνάει ποιοι μολύνουν πραγματικά τη Γη μας...

Ναι να σώσουμε τον πλανήτη λοιπόν. Αλλά να ξέρουμε από ποιον τον σώζουμε...

4 σχόλια:

pentanostimi είπε...

καλα τα λεέι ο φίλος σου...προσυπογράφω

Unknown είπε...

Πάνω που σκεφτόμουν τι να (ανα)δημοσιεύσω!

Δεν ξέρω που το θυμήθηκες αλλά να 'σαι καλά ρε Γιώργο!

Pink Floyd είπε...

ετσι ειναι ρε παιδια,συμμετοχη για να μην νοιωθουμε τυψεις?δεν ειμαι συνενοχος με τον εργοστασιαρχη που ρυπαινει με τα φουγαρα του,δεν ειμαι συνενοχος με τον τζιπακια των 3000 κυβικων,δεν ειμαι συνενοχος με την ΔΕΗ,που σκοτωνει με την ρυπανση,και με τοσες αλλες μορφες ρυπανσης και κατασπαταλησης της ενεργειας.Δεν θα κλεισω τα φωτα,ανοιχτα φωτα και ανοιχτα ματια και μυαλα για να τους αντιμετωπιζουμε..
andreas-pinkfloyd.blogspot.com

Γιώργος Σαρρής είπε...

Χρήστο δεν το θυμήθηκα.Απλά δεν το ξέχασα ποτέ και ούτε πρόκειται.Ειναι το πιο σοφό που μπορεί να ειπωθεί για το θέμα."Να σώσουμε τον πλανήτη αλλά να ξέρουμε από ποιόν τον σώζουμε"
Εσύ να είσαι καλά λοιπόν που μπόρεσες να το πεις τόσο απλά και σωστά με μια μόνο φράση.

ShareThis