Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Για που τόβαλες Ελλάδα;



Πανηγυρισμοί, χειραψίες, συγχαρητήρια κι ένα σκηνικό επιτυχίας ήταν αυτό που ακολούθησε την Σύνοδο κορυφής και την παρέμβαση Τρισέ την περασμένη εβδομάδα.Το πιστόλι όμως ήταν πιστολάκι για τα τα μαλλιά και στο βάθος με ένα ειρωνικό χαμόγελο φάνηκε η αλήθεια.Αυτή που απλά περιγράφεται στο παρακάτω κομμάτι της απόφασης της συνόδου.
"Αυτός ο μηχανισμός θα πρέπει να θεωρείται ως έσχατη λύση όταν η χρηματοδότηση από τις αγορές είναι ανεπαρκής. Οποιαδήποτε εκταμίευση αυτών των διμερών δανείων θα αποφασίζεται από τις χώρες μέλη της ευρωζώνης ομόφωνα και υπό αυστηρές προϋποθέσεις οι οποίες θα βασίζονται στην αξιολόγηση της Ευρωπαικής Επιτροπής και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. Αναμένουμε από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να συνεισφέρουν ανάλογα με τη συμμετοχή τους στην ΕΚΤ. Στόχος αυτού του μηχανισμού δεν θα είναι να παράσχει χρηματοδότηση με τα επιτόκια του μέσου όρου της ευρωζώνης, αλλά να θεσπίσει κίνητρα για επιστροφή στη χρηματοδότηση από τις αγορές, το συντομότερο δυνατόν με τα κατάλληλα επιτόκια κινδύνου. Τα επιτόκια δεν θα είναι συμβατικά, δηλαδή δεν θα περιλαμβάνουν οποιοδήποτε στοιχείο στήριξης."
Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα και οι αγορές ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό που οι πιο λογικοί ήξεραν πάντα.Την απόλυτη κυριαρχία τους.Ήρθαν να επιβεβαιώσουν το ότι η ελιτεία των gangsters-banksters είναι πάντα το μεγάλο αφεντικό που θέτει τους όρους του παιχνιδιού και επαναφέρει στην τάξη όποιον αισιόδοξο αμφιβάλει.
Η απόφαση λέει απλά πως καμιά ουσιαστικά στήριξη δεν πρόκειται να δοθεί διότι το συμφέρον των τραπεζών είναι να δανείζουν ακριβά ότι κι αν σημαίνει αυτό για την Ελληνική οικονομία και το λαό!Και αν κάποια στιγμή φτύνοντας αίμα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στον "μηχανισμο",θα είναι με όρους που θα αποφασίσουν εκείνοι και μάλιστα ομόφωνα(!!) και που σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι καλύτεροι από αυτούς πού τώρα μας οδηγούν με ακρίβεια στο γκρεμό.Μια Μέρκελ δηλαδή θα είναι αρκετή για να παγώσει το ζήτημα και να μας υποχρεώσει να υποκύψουμε σε οποιονδήποτε εκβιασμό.Θα φροντίσουν δε, οι όροι να είναι τόσο κακοί, που να αναγκαστούμε να γυρίσουμε στην τοκογλυφία των καθοδηγούμενων απο τους banksters "κατάλληλων επιτοκίων κινδύνου" που βέβαια τότε θα είναι μεγαλύτερα από τα τωρινά αφού θα είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Και εδώ κάποιοι πανηγυρίζουν ότι σωθήκαμε!
Μόνο που η αλήθεια είναι πως με τον τωρινό δανεισμό του 6-6,5% οποιοδήποτε υποτιθέμενο όφελος από τις θυσίες των Ελλήνων εργαζόμενων πάει στην τοκογλυφία.Μόνο για φέτος θα πληρώσουμε 13δις παραπάνω τόκους από τις προηγούμενες χρονιές με τα επιτόκια κρίσης που μας επέβαλαν !!Δηλαδή όσα θα "απέδιδαν" όχι ένα αλλά 3 πακέτα σκληρών μέτρων σαν αυτά που ανακοινώθηκαν στις 3 Μάρτη!!! Δεν το λέω εγώ αλλά το Βloomberg και η Credit Agricole Corporate and Investment Bank με στοιχεία που συγκέντρωσαν για τον φετινό δανεισμό της Ελλάδας. Κι όταν οι αριθμοί των εισπρακτικών μηχανισμών δείξουν αργά η γρήγορα πως η πτώση της αγοραστικής δύναμης φέρνει μικρότερα έσοδα στα ταμεία, τότε θα ακολουθήσει το χάος νέων εκθέσεων οίκων,κάτι που φαίνεται πως επιδιώκουν τελικά οι "φίλοι" και "σύμμαχοί" μας.Ήδη σήμερα η Moody's προχώρησε σε υποβάθμιση 5 Ελληνικών τραπεζών ανησυχώντας για το μέλλον της Ελλ.Οικονομίας.
Και κάποιοι φυσικά όπως ο Πάγκαλος, εξακολουθούν να μας καθησυχάζουν εκφράζοντας την αισιοδοξία τους και την πίστη τους ότι η Ελληνική οικονομία είναι ισχυρή, και πως είμαστε μέσα στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου!Φοβερό!Ποιοί ακριβώς είναι πλούσιοι δεν μπήκε στον κόπο να μας πεί φυσικά.Με τη λογική αυτή ( Βαρδινογιάννης+κάποιον ζητιάνο)/2 μας κάνουν 2 πάμπλουτους Έλληνες.
Δυστυχώς γίνεται φανερό πως μπαίνουμε μέσα στην κρίση, σε μια νέα φάση ανακατανομής σε βάρος των ασθενέστερων, αλλά και σε μια εποχή εσωτερικού ανταγωνισμού στην ΕΕ, που τα πρώτα της θύματα θα είναι οι αδύναμες οικονομίες και οι λαοί του Νότου.Το που θα οδηγήσει αυτό δεν μπορεί κανείς να το δει εκτός από εκείνους ίσως, που έχουν απαντήσει στα δύσκολα προβλήματα των χαοτικών συστημάτων.
Που πάμε λοιπόν;Σε νέα μέτρα πάλι;Κι εμείς τι θα κάνουμε;Θα συνεχίσουμε τους πανηγυρισμούς;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

/
= «ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ» ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

/
==«ΠΟΝΗΡΗ» ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
ΑΠΟ TA ΡΕΤΙΡΕ ΚΑΙ TA GOLDEN BOYS.

=Ασφαλιστικές Εταιρίες, τα τελευταία χρόνια και σήμερα, τροφοδοτούν-καταθέτουν μεγάλα ποσά ως δήθεν«ασφάλιστρα» σε υπάρχοντα ή δημιουργούμενα επί τούτω ομαδικά ή ατομικά[Golden Boys] ασφαλιστήρια DAF(Deposit Administration Fund –Αποταμιευτικό πρόγραμμα για καταβολή εφάπαξ, με την αποχώρηση από την εργασία) …και αμέσως μετά πληρώνουν μεγάλες «ασφαλιστικές αποζημιώσεις», χωρίς παρακράτηση και απόδοση κανενός απολύτως φόρου !!
-Και για να μην ξεχνιόμαστε, οι επιχειρήσεις εκπίπτουν φορολογικά από τα ακαθάριστα έσοδα τους, μέσω του λογαριασμού «ασφάλιστρα ομαδικών ασφαλίσεων», τα ποσά που καταθέτουν σταδιακά ή με εφάπαξ καταβολές στα DAF.

=Τι θα πρέπει να γίνει.

=Με δεδομένο ότι τα ποσά πάνω από το ανώτατο κλιμάκιο αποζημίωσης του πίνακα, του άρθρου 5 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, αφορούν τα ρετιρέ και τα Golden Boys.
-Να υπαχθούν αθροιστικά με τις λοιπές αποζημιώσεις, στην φορολογία της κλίμακας του άρθρου 5 του προτεινόμενου νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και οι αποζημιώσεις των συμβολαίων DAF εγγυημένης ή μη παροχής ή εισφοράς ,κλπ, που καταβάλουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στο προσωπικό τους ή στο προσωπικό τρίτων επιχειρήσεων, συνδεομένων με τέτοια συμβόλαια.
-Να απαλλαγούν της φορολογίας μόνον τα ποσά ασφαλιστικών αποζημιώσεων που αναλογούν στις εισφορές των εργαζόμενων με τις αναλογούσες σε αυτές αποδόσεις.

==Π.Χ. …….
/

ShareThis