Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Χρυσοπληρωμένοι εργατοπατέρες

Με αφορμή το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Eίμαι απόλυτα βέβαιος πως δεν είναι δυνατόν για κάποιον που είναι πραγματικά υψηλόμισθος, να καταλάβει σε βάθος την κατάσταση της κρίσης όπως ξεδιπλώνεται μπροστά μας αυτή τη στιγμή.Ακόμη περισσότερο δε να αγωνίζεται για την ανακατανομή υπέρ των χαμηλόμισθων και των φτωχότερων στρωμάτων, να παλεύει δηλαδή για τη μείωση των εισοδημάτων του και την ανατροπή μιας κατάστασης που του εξασφαλίζει μια ζωή χλιδής.Η καλοπέραση και το χρήμα φθείρει τους ανθρώπους , τους χαλάει , χαλαρώνει τις συνειδήσεις και τους γεμίζει άχρηστες κακές συνήθειες από τις οποίες πολύ δύσκολα γλυτώνουν στη συνέχεια, απλούστατα γιατί δεν θέλουν.Σπανιότατα πλούσιοι έχουν πάρει φιλολαικές θέσεις και όσοι το έκαναν, ποτέ δεν έμειναν στη μάχη μέχρι τέλος όταν έφθανε η ώρα της σύγκρουσης.
Αυτός είναι και ο λόγος που δημοσιεύεται το παρακάτω ποστ.Όλοι όσοι πιστεύουν πως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν πραγματικά πρέπει να στείλουν τους Παναγόπουλους και τους βολεμένους εκπροσώπους σπίτι τους το ταχύτερο.



Μου το θύμισε κάποιο φιλικό μπλογκ(Red Fly) και το θυμίζω κι εγώ με τη σειρά μου αφου φυσικά το διασταύρωσα γιατί μου φάνηκε χοντρό.Μόνο που ήταν εντελώς αλήθεια..
Από Το Βήμα της 15/11/2009 διαβάζουμε για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.«Η συμμετοχή του σε πλείστα όσα διοικητικά συμβούλια φορέων και οργανισμών - με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, κυρίως με αυτή του προέδρου της ΓΣΕΕ - εκτοξεύει το ετήσιο εισόδημά του σε ποσό που υπολογίζεται άνω των 150.000 ευρώ»!!(κλικάρετε τη φωτο και διαβαστε το κείμενο)
Ο κ.Παναγόπουλος αντέδρασε κατηγορώντας για ανακρίβειες την δημοσιογράφο, χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία που να μας διαφωτίζουν για το πόσο ανακριβές ήταν το άρθρο ως προς το ύψος των εισοδημάτων.Και πιθανόν να ήταν, σε κάποιες πολύ μικρές λεπτομέρειες όμως.
Κρατάω το εξής από την απάντηση:«Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ανήκω στους αναξιοπαθούντες, στους φτωχούς. Ισχυρίζομαι όμως ότι για λόγους ηθικούς, πολιτικούς, ιδεολογικούς έχω ταχθεί να υπηρετώ τους μη προνομιούχους της μισθωτής εργασίας. Το κατά πόσο το επιτυγχάνω δεν κρίνεται από τη δική μου κοινωνική θέση, αλλά πολιτικά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά. Οταν ξεκίνησα στην εργασία ήμουν και εγώ χαμηλόμισθος. Τώρα έχω τη δυνατότητα να στέκομαι γερά στα πόδια μου και να διαπραγματεύομαι με τους ισχυρούς - πολιτικά και οικονομικά - χωρίς να εξαρτώμαι, χωρίς να υποκύπτω σε κάθε λογής δέλεαρ»
Ό,τι πείς...Πολύ καλή δικαιολογία, αλλά δεν ξέρω κάτι, οτιδήποτε, για το οποίο να μην υπάρχει πειστική δικαιολογία.Ειδικά αν είσαι επαγγελματίας συνδικαλιστής.

Και η απάντηση του Βήματος

Τα στοιχεία, όσον αφορά τις αποδοχές του κ. Παναγόπουλου, έχουν ως εξής:

α) Αμείβεται με 105.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει και τη μηνιαία αποζημίωσή του ως διευθυντή της τράπεζας και το ποσό που του αναλογεί από τη συμμετοχή του στο ΔΣ.

β) Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που δίδει η ίδια η ΔΕΗ, ο κ. Παναγόπουλος έλαβε 26.000 ευρώ (μεικτές αποδοχές) για τη χρήση του 2008 εκ της συμμετοχής του στο ΔΣ.

γ) Η συμμετοχή του στην ΟΚΕ Βρυξελλών περιλαμβάνεται στο επίσημο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ! δ) Ο κ. Παναγόπουλος ήταν α Δ αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ, με αποδοχές- πάντα μεικτές- της τάξεως των 3.000 ευρώ μηνιαίως (αποζημίωση και συνεδριάσεις). Το ποσό των 40.000 ευρώ που αναφέρεται στο κείμενο προκύπτει από τον υπολογισμό των αποδοχών σε ετήσια βάση.
Όντως, ο κ. Παναγόπουλος δεν θα εισπράξει το σύνολο του ποσού αυτού καθώς παραιτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου (όπως αναφέρει στην επιστολή του), δηλαδή πέντε ημέρες πριν από το δημοσίευμα.

Τα συμπεράσματα ας τα βγάλει ο καθένας όσο είναι καιρός.Το εργατικό κίνημα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά έχει ανάγκη από ανθρώπους που να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για την ταξική τους τοποθέτηση.Από ανθρώπους που δεν έχουν δεχτεί το παραμύθι του καπιταλισμού, και που δεν έχουν να χάσουν τόσα πολλά όσα ο κ.Παναγόπουλος και οι άλλοι χρυσοπληρωμένοι εργατοπατέρες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis