Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Αύξηση στις χρεωκοπίες στην Γερμανία της Μέρκελ


Διαβάζω σήμερα στο Capital.gr που αναδημοσιεύει άρθρο του αξιότιμου Geoffrey T. Smith Dow Jones).
"Αύξηση 15,5% σημείωσαν οι εταιρικές χρεοκοπίες στη Γερμανία το Δεκέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στις 2.583, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας, Destatis
Τα τελευταία στοιχεία εμφάνισαν παράλληλα επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των χρεοκοπιών από τον προηγούμενο μήνα που ήταν 6,9%. Επίσης προέκυψε ότι για το σύνολο του 2009 ο αριθμός των επιχειρήσεων που κατέθεσαν αίτηση χρεοκοπίας αυξήθηκε κατά 11,6%."
Και δικαιολογημένα σκέφτομαι.Μα είναι δυνατόν ; Στη Γερμανία;Που ξεζουμίζει και όλο τον Νότο;Κι όμως.
Πριν λίγες μέρες είχαμε την απεργία της lufthansa και άλλες αντιδράσεις των Γερμανών. Φαίνεται πως και εκεί οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν το κοστουμάκι λιτότητας-απολύσεων που ετοιμάζει η κ.Μέρκελ.Αυτό όμως που πάνω απ'όλα λέει το άρθρο, είναι ότι η ανάκαμψη των οικονομιών των "ισχυρών" είναι ακόμα ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Να σημειώσουμε επίσης πως η "υγιής" Γερμανία με 9 φορές μεγαλύτερη οικονομία από τη δική μας θα δανειστεί φέτος 400δις ευρώ, ενώ εμείς 54.Τέτοια "συγκλονιστική" διαφορά!Τις εξηγήσεις αναζητείστε τες στους μαέστρους των "κολεγίων επιτρόπων" η ρωτήστε την κ.Μέρκελ που είναι έτοιμη να "τσακίσει" τους απανταχού της γης κερδοσκόπους των αγορών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis