Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Γύρω σκοτεινιάζει.Μέχρι που αντέχουμε;



Θα ήθελα να πω πως όλα είναι όμορφα σήμερα.Πως ήταν εφιάλτης και πέρασε.Η πως όλα ήταν υπερβολές και λόγια των σεναριολάγνων.Ομως δεν είναι και κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολο και περισσότερο φανερό.
Το ΔΝΤ είναι παντού και μοιάζει να κάνει γενικη έφοδο.

Ωραία καλημέρα θα μου πείς αλλά τα διαβάζω και τα μεταφέρω χωρίς πολλά λόγια.
Από άρθρο του Γ.Δελαστίκ στο 'Έθνος" διαβάζω.

"Ο πρόεδρος Μπασέσκου(Ρουμανία) λοιπόν ανακοίνωσε νέα περικοπή των μισθών όσων εργάζονται στον δημόσιο τομέα κατά 25% (!), νέα μείωση των συντάξεων κατά 15%, σοβαρότατη μείωση στα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και στα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε πρόσωπα με αναπηρίες και κάθε λογής ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, η ρουμανική κυβέρνηση δεν πληρώνει επί μήνες τις εφημερίες των γιατρών, τις υπερωρίες των αστυνομικών, των σωφρονιστικών υπαλλήλων κ.λπ.

Σε μια χώρα όπου οι μισθοί δεν φτάνουν κατά μέσο όρο τα 350 ευρώ και οι συντάξεις είναι κάτω από τα 200 ευρώ, οι μειώσεις αυτές οδηγούν σε απόγνωση εκατομμύρια Ρουμάνους. Ο αριθμός των ατόμων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας θα διπλασιαστεί αν εφαρμοστούν αυτά τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας και από 4 εκατομμύρια θα φτάσουν στα 8 εκατομμύρια (σε έναν συνολικό πληθυσμό 21,5 εκατομμυρίων ανθρώπων) δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Γερουσίας Μιρτσέα Τζοάνα. Για «απανθρωπιά» της κυβερνητικής πολιτικής έκανε λόγο ακόμη και η εκκλησία της Ρουμανίας.

...Εξοντωτική λιτότητα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης θέλουν να επιβάλουν οι ηγετικοί κύκλοι της ΕΕ, με τη βοήθεια του ΔΝΤ. Πέρα από όσα ήδη γνωρίζουμε για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Λετονία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, πέρα από τις σχεδιαζόμενες 70.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στη Ρουμανία και 13.000 στην Ισπανία μέσα στο 2010, λιτότητα επιβάλλεται μέχρι και στην πλούσια Δανία!

Θα παγώσουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, θα μειωθούν κατά 500 ευρώ τον χρόνο τα χρήματα των συνταξιούχων, θα μειωθούν τα φοιτητικά επιδόματα, θα απολυθούν 330 δάσκαλοι. Θα κλείσουν επίσης 4 μεγάλα νοσοκομεία και θα πουληθούν τα οικόπεδά τους σε ιδιώτες, ενώ θα περικοπούν κατά 8,5% οι πόροι των γηροκομείων."

Δεν έχω καμιά διάθεση να τρομοκρατήσω όσους ήδη ανησυχούν.Ομως δεν γίνεται να κοιμόμαστε ήσυχοι και απλά να ξυπνήσουμε μια μέρα στην κόλαση και να τα βάλουμε τότε με τους εαυτούς μας που δεν κάναμε κάτι πριν φτάσουμε εκεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis