Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ειμαστε ακομα ζωντανοι...

Τρομερος κοσμος στους δρομους.
Γεματη η Πατησιων απο πριν τη Στουρναρη μεχρι το Πεδιον του Αρεως.
Πιττα η Αμαλιας

4 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

Γιώργο, δεν ξέρω για τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, αλλά του ΠΑΜΕ ήταν απογοητευτική.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φίλε Κώστα καλώς ώρισες εδώ.
Χαίρομαι λίγο παραπάνω όταν περνούν άνθρωποι της ποίησης όπως εσύ αφού όπως καταλαβαίνεις την ποίηση δεν την αγαπώ απλά, αλλά την θεωρώ οξυγόνο που χωρίς αυτό δεν ξέρω...
Τα ΜΜΕ και ειδικά η tv κάνουν φοβερή δουλειά για λογαριασμό του συστήματος και είναι ενα θεμα απίστευτα καίριο και σοβαρό.Η αναξιοπιστία που λές αλλά και η απαξίωση και το τσουβάλιασμα όλων των πολιτικών χωρίς εξαίρεση είναι ένα άλλο πολύ σοβαρό΄θέμα στο οποίο οι πραγματικά πολιτικοποιημένοι και συνειδητοί πρεπει να προσεξουν. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΥΜΟ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.Ο ΚΑΝΕΝΑΣ -ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ- κανει χωρο στο φασισμο να περασει κι αυτο πρεπει να το σκεφτουμε καλά.Αυτός ειναι ο πρωτος πολιτικός στόχος αυτή τη στιγμή γιατί βέβαια τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ακόμη δεν είναι δυνατόν να περάσουν απ΄τη Βουλή.Ζητούν λοιπόν΄ύπουλα τη συναίνεση μας για τον κανενα, το μη πολιτικό πρόσωπο που θα βάλει τάξη.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες επίσης δεν πρέπει να τσουβαλιάζονται.Άλλο η πουλημένη ΓΣΕΕ κι άλλο οι όποιες σοβαρές αδυναμίες των συνδ.παρατάξεων της αριστεράς.
Ομως παρ ότι και γω πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είμασταν πολλά βήματα πιο μπροστά κάτω απ΄άλλες συνθήκες στο συνδ.κίνημα, ας σκεφτούμε οτι το θηρίο του καπιταλισμού έχει ρίξει πολύ χρήμα και κόπο γι αυτό και παίζει σκληρά ύπουλα και έξυπνα, ενω ο κόσμος δεν έχει ακόμη ξυπνήσει για τα καλά.
Δυστυχώς όμως -αλλα και ευτυχώς- οι αντικειμενικές συνθήκες είναι τέτοιες που θέλοντας και μη θα τον ξυπνήσουν.Υπομονή, επιμονή, συζήτηση πολλή μες το καλοκαίρι που μπήκε και πίστη χρειάζεται.Όλα τα σπουδαία είναι μπροστά.Και ουτως η άλλως κανένας δεν θα τα αποφύγει.Ας το κάνουμε καλά λοιπόν.Και με ποίηση αλλά και με δρόμο.Και τα δυο θα χρειαστουν εξ ίσου.
Το αν τα μέτρα μας αξίζουν μένει να φανει.Κι εγώ αυτό σκέφτομαι καμιά φορά, αλλά τελικά νομίζω πως αξίζουμε κάτι παραπάνω, κάτι πολύ παραπάνω.(αξίζουμε βέβαια και λίγη ταλαιπωρία)

Γιώργος Σαρρής είπε...

@ένας στρατολάτης
Φίλε δε χάνεις συλλαλητήριο βλέπω, κι αυτό είναι καλό.Το συλλαλητήριο ΓΣεΕ,ΑΔΕΔΥ, ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΑΚ,ΜΛ κλπ. ήταν ένα πραγματικά πολύ μεγάλο συλλαλητήριο αν και ολοι θα θέλαμε να είναι σαν εκείνο στις 5 ΜΑΗ.Του ΠΑΜΕ δεν θα το έλεγα απογοητευτικό,αν σκεφτείς ότι έκανε και στον Πειραιά όπου λόγω του λιμανιου δόθηκε σημασία μεγάλη.
Οι δρομοι παραμένουν ζεστοί αν και φαίνεται ότι ο κόσμος μεταθέτει τα σπουδαία για μετά το καλοκαίρι.Δεν νομίζω ότι και η κυβέρνηση θα κάνει το ίδιο οπότε θα δούμε.
Μην απογοητευόμαστε επειδή περιμένουμε περισσότερα και γρήγορα.Η ανάγκη της ανατροπής είναι όλο και μεγαλύτερη , όλο και πιο φανερή, οσο κόσμο κι άν είχαν οι δρόμοι.(Και βέβαια ο κόσμος ήταν πολύς).Αν το ΠΑΜΕ ήταν στην Ομόνοια η εντύπωση θα ήταν τελείως διαφορετική.
Από την άλλη συγκέντρωση πάντως είμαι ικανοποιημένος παρ οτι και γω θα ήθελα να έχει 100000 κόσμο.
(Κατα το βράδυ θα έχω σχετικό βίτεο)

Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή απεργία έγινε 29 Ιουνίου. Αυτό παρά τα πρωτοφανή μέτρα είναι ανασταλτικός παράγοντας. Και οι 2 συγκέντρωσεις παρόλαυτα ήταν αρκετα καλές. Το ΠΑΜΕ εχει ακόμα και τώρα πάρα πολύ κόσμο στον Πειραια όπου δίνεται πραγματικά μάχη, με αποτέλεσμα φυσικά η συγκέντρωση στην Αθήνα (και λόγω του ότι έγινε Σύνταγμα που πάντα ξεγελά γιατί ο κόσμος μετακινείται συνέχεια,ψάχνει σκιά κλπ) να έχει λιγότερο κόσμο απο προηγούμενες. Η πορεία που σχηματίστηκε μετά όμως ήταν αρκετά μεγάλη.Πάντως μαζί με τον κόσμο στον Πειραιά ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος. Συνεχίζουμε και την άλλη βδομάδα και φυσικά από Σεπτέμβρη...

ShareThis