Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Το κύπελλο στον Πέπε!


Ποιος θέλω να πάρει το κύπελλο;
Ε, τώρα ερωτήσεις είναι αυτές;
Εδώ αποθεώθηκε η Αργεντινή παρά την τεσσάρα από την Γερμανία .Φαντάσου τι θα γίνει έτσι και το σηκώσει η Ουρουγουάη!!Θα καεί ... ποιο Μοντεβίδεο και ποιος Ρίο ντε λα Πλάτα.Όλος ο Ν.Ατλαντικός θα γίνει παρανάλωμα...
Εδώ που τα λέμε λίγο είναι να είναι έξω Αργεντινή, Βραζιλία και η μικρά Ουρουγουάη ανάμεσά τους να παραμένει διεκδικώντας το τρόπαιο και να τους βγαίνει από αριστερά;
Και μια που είπα αριστερά θα το ομολογήσω.
Εκτός από το ότι έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι είναι με τον αδύνατο, ο βασικός λογος που θέλω Ουρουγουάη είναι ο λαός της και ο Πέπε.Ο Χοσέ Μουχίκα δηλαδή που είναι μακράν ο πιό ωραίος πρόεδρος στον πλανήτη!
Ειναι ο μόνος ίσως που αποδεικνύει πως σ'αυτό τον ψεύτικο ντουνιά τον χιλιομπαλωμένο και χιλιοπουλημένο, ε...δεν είναι όλοι ίδιοι, και να γιατί.
Ο Χοσέ Μουχίκα είναι ο μοναδικός Πρόεδρος που δε μένει στο προεδρικό μέγαρο γιατί απλά δεν γουστάρει.Μένει στην αγροικία του, φυτεύει τις ντομάτες του και ότι άλλο θέλει και δεν κυκλοφορεί με θωρακισμένες Μερσεντές,αλλά όταν δεν παίρνει τον "σκαραβαίο" του, ένα VW του 1987 -ναι αυτό είναι το αυτοκίνητό του και αξίζει 1600 δολλάρια!- κυκλοφορεί με ποδήλατο!!Και βέβαια από τα 9500 που είναι ο μισθός του κρατάει τα 2000 για τα έξοδά του και επιστρέφει τα υπόλοιπα στο κράτος!
Για να μην ξεχνιόμαστε , ο προεδρος Μουχίκα είναι αντάρτης Τουπαμάρος -ο γνωστός El Pepe- που πριν εκλεγεί έχει παίξει τη ζωή του κορώνα γράμματα πιο πολλές φορές από όσα γκολ έχει βάλει η Ουρουγουάη στα παγκόσμια κύπελλα.
Οπότε είναι να μη θέλεις να το σηκώσουν τα παιδιά του;Οχι απαραίτητα τα πλουσιόπαιδα που παίζουν στο γήπεδο,αλλά τα παιδάκια στις φτωχογειτονιές και οι απλοί Ουρουγουανοί, που θα βγουν στο δρόμο για να πανηγυρίσουν εκτός από τις νίκες τις πολιτικές και μια άλλη ποδοσφαιρική αυτή τη φορά.Kαι στο κάτω κάτω γαλανόλευκη θα ανεμίζουνε, κάτι είναι κι αυτό.
Vamos Χοσέ!Vamos Ουρουγουάη!Μαζί σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis