Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Tης νύχτας τα καμώματα...


Tης νύχτας τα καμώματα...έφεραν 48 μεταμεσονύκτιους υπουργούς!Άντε και να τους εκατοστήσουμε!
Την ώρα των φαντασμάτων ανακοινώθηκε ο "X-Large" ανασχηματισμός της κυβέρνησης Παπανδρέου-ΕΕ-ΔΝΤ που το μόνο που εξυπηρετούσε ήταν οι εσωτερικές ισορροπίες του ΠΑΣΟΚ και η κομματική υπόσταση και πειθαρχία.Και βέβαια αναπόφευκτοι είναι οι συνειρμοί του τύπου "νύχτα ήρθαν και νύχτα θα φύγουν".
Ξαφνικά και μεσα σε κλίμα περικοπών επί των περικοπών των περικομένων, ο ΓΑΠ μας προσφέρει το μεγαλύτερο σε αριθμό κυβερνητικό σχήμα των τελευταίων χρόνων, τη στιγμή που όλοι ξέρουν το πόσο περιορισμένης ευθύνης είναι υπό τα μαύρα φτερά του ΔΝΤ αυτή η κυβένηση.Βέβαια εκτός από υπεράριθμο το σχήμα θα είναι και πανάκριβο- βάλε αυτοκίνητα,βάλε συνοδούς, φρουρούς, βοηθούς, παρατρεχάμενους, μισθούς βέβαια των ίδιων των υπουργών, υφυπουργών, αναπληρωτών, λογαριασμούς διαφόρων ειδών κλπ.- με αποτέλεσμα η ίδια η κυβέρνηση να είναι το μονο κομάτι του κρατικού μηχανισμού που όχι μόνο δεν υπόκειται σε λιτότητα, αλλά μεγαλώνει δίνοντας το καλό παράδειγμα.
Φαντάζομαι πως θα αισθάνονται οι γονείς παιδιων που δεν θα έχουν καθηγητές και δασκάλους γιατί δεν θα έχουν καλυφθεί τα κενά για να εξοικονομηθει κανα κατοστάρικο, όταν θα βλέπουν τους χρυσοπληρωμένους υπουργούς να συγχαίρουν ο ένας τον άλλο για την αναβαθμιση της λαμπρής τυς καριερας!
Η τους ηλικιωμένους που θα περιμένουν άρρωστοι στις ουρές των νοσοκομείων όταν θα χαστουκίζονται από τα χυδαία χαμόγελα των επιτυχημένων εραστών της εξουσίας μπροστά στις κάμερες.
Θα μου πειτε αν γινόταν οικονομία σε μερικές δεκάδες μισθούς θα σωζόταν η κατάσταση;
Θα έλεγα όχι στα γρήγορα, αλλά από τη μια σκέφτομαι που μας κατάντησαν αυτές οι λίγες δεκάδες αρπακτικών τόσα χρόνια, κι από την άλλη δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανεις ότι θα σωθεί η κατάσταση από τη φορολογία των περιπτεράδων η την περικοπή των 100 ευρώ από τους εκπαιδευτικούς για παράδειγμα.Και μόνο αυτή η ιστορία με την "ηλεκτρονική πύλη" (δηλαδή ένα site πάνω κάτω) του υπουργείου Μεταφορών που στοιχίζει 21 εκ ευρώ(!!!) δίνει ένα στιγμα του πως μπορούν κάποιοι να εξατμίζουν κρατικό χρήμα αν υπάρχει "θέληση και αποφασιστικότητα", που να συνδυάζεται με πολυδαίδαλα σχήματα έτσι ώστε να χάνεται η μπάλα και η ευθύνη.
Ακόμα κι αυτή η ονομασία Υπουγείο Υγείας-Διατροφής και Άθλησης εκτός από αστεία και εκνευριστική (αμάν πια με τις παράξενες ονομασίες) θα είχε ένα μικρό ενδιαφέρον να μας έλεγαν και τι στοιχίζει σε χαρτομάνι,σφραγίδες, αλλαγές τίτλων σε όλα τα κρατικά έγγραφα, ταμπέλες, μεροκάματα αυτών που θα ασχοληθούν για να κανουν όλη αυτη την εντελώς άχρηστη δουλειά κ.λ.π. (Όσοι ειχαν σχέση με το τί ταλαιπωρία ήταν η αλλαγή του τιτλου σε"Υπουργείο Παιδείας- δια βίου μάθησης "κ.ο.κ ή των σχολείων από ΤΕΕ σε ΕΠΑΛ ξέρουν τι εννοώ) Βέβαια από όλο αυτό όλο και κάποιοι "φίλοι" θα επωφελούνται, αλλα εδώ ο κόσμος καίγεται, με το ψιλολόι θα ασχολούμαστε...
Για άλλη μια φορά λοιπόν το κράτος δίνει το καλό παράδειγμα.Ζητάει περικοπές ενώ αυτό αυξάνει τα άχρηστα έξοδά του για να μας πει μετά να είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας προς την πατρίδα.
Βέβαια δεν ήταν και εντελως άχρηστος ο ανασχηματισμός αφού μόνο ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν υπουργοποιήθηκε!Άλλοι επιβραβεύθηκαν, άλλοι μοιράσθηκαν θέσεις και βέβαια το κόστος της πολιτικής ευθύνης, ενώ αλλού απλά έπρεπε να κλείσουν στόματα που είχαν ψελίσει μικρές διαφοροποιησεις( βλέπε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που ο Θέός να μας φυλάει).
Οπως και να έχει πάντως στη χώρα όπου η τιμή της βενζίνης φεύγει από το διυλιστήριο στα 41λ. και φτάνει στην κατανάλωση στο 1,50 ευρώ μετά τους φόρους 95λ.τι σημασία εχει ένας ακόμα ανασχηματισμός.Τη στιγμή που ετοιμάζονται να παγώσουν τα σπίτια φτωχών ανθρώπων στο βαρύ και σκοτεινό χειμώνα που επερχεται, ποιός αλήθεια ενδιαφέρεται για ονόματα υπουργών η Υπουργείων.
Αλλού πρέπει να στραφεί το ενδιαφέρον μας και όλοι καταλαβαίνουν σιγά-σιγά που.
Σε κείνη τη μεριά που είναι και η μόνη που κρύβει μέσα της φως και ελπίδα.
Στή μόνη λύση που υπάρχει κι έχει ένα όνομα.
Ξεσηκωμός κι ανατροπή.

...

2 σχόλια:

Ανατολή είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
θυμάσαι την κουβέντα που κάναμε προ καιρού περί σπατάλης; ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΣΕΝΤΣ που σπαταλιέται, μετράει πλέον στη συνείδηση του κόσμου. Του κόσμου που του λείπουν 99 ευρώ για να βάλει στην άκρη ένα κατοστάρικο (που έλεγε και ο ανεπανάληπτος Φέρμας).
Όσο για τον ανεκδιήγητο πλέον πρωθυπουργό μας, ήταν φυσική συνέπεια να μετονομάσει το Υπουργείο Υγείας, σε: Υγείας-Διατροφής- Άθλησης, μετά τις τελευταίες του δηλώσεις περί αποφυγής κατανάλωσης βοδινού κρέατος λόγω καταστροφής του πλανήτη (επειδή οι αγελάδες κλάνουν).
Δεν έχει πάρει χαμπάρι πως απευθύνεται σε Έλληνες και όχι σε Αμερικάνους (που τρώνε πρωί- μεσημέρι- βράδι- βοδινό κρέας). Εμείς εδώ στην ημιδαπή, το τρώμε σε εορτές και αργίες, όχι για να σώσουμε το περιβάλλον, αλλά γιατί είναι πανάκριβο.
Επίσης αυτό με την παρότρυνση από μεριάς του να τρφόμαστε με κρητική διατροφή, πολύ μου άρεσε. Τον φαντάζομαι να τρώει χοχλιούς! και μου φτιάχνει τη μέρα.
Για να σου φτιάξω κι εσένα τη δική σου μέρα, σου αφιερώνω το παρακάτω άσμα που μόλις συνέγραψα (τραγουδιέται στη γνωστή μελωδία):
Βρήκα Υπουργείο στα μαύρα τα μεσάνυχτα
Δεν είχα ενδοιαδσμούς, είχα τα μάτια μου ορθάνοιχτα.
Νύχτα μου τηλεφώνησαν πως με διάλεξες Εσύ
Ποιος είπε ότι είναι άσχημα στην Κόλαση;
Καλό σου βράδυ!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Η πιο… μικρή και ευέλικτη 48μελής 11μηνήτικη κυβέρνηση! Μόνο το 30% των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έγιναν εκτελεστική εξουσία. Το υπόλοιπο 70% αποκλείστηκε από την εκτέλεση του λαού και της χώρας! Έμεινε στη νομοθετική εξουσία. Ποια νομοθετική; Αφού νομοθετεί η τρόικα. Είναι να μην εξανίστανται όσοι δεν έγιναν υπουργοί;

Χθες άκουσα το πλέον κουφό στο Μέγκα.
Τρέμη: γιατί ορκίστηκαν τόσοι πολλοί υπουργοί;
Μιλένα: ξέρετε η Δημόσια διοίκηση δεν λειτουργεί. Από τον ένα όροφο να πάει ένα χαρτί στον άλλο χρειάζεται μια βδομάδα. Αν είναι για άλλο υπουργείο χρειάζεται ένα μήνα!
Τρέμη: μα καλά θα μεταφέρουν χαρτιά οι υπουργοί;
Μιλένα: ξέρετε για να λειτουργήσουμε πρέπει να είμαστε ομάδα. Να έχει κάθε υπουργείο μια ομάδα…
Τρέμη: δηλαδή υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί θα συγκροτήσουν ομάδα που θα κουβαλάν έγγραφα;
Μιλένα: ναι… ξέρετε… όμως… χωρίς ομάδα….

Εμείς καταλάβαμε ότι η ομάδα είναι έτοιμη. Θα μεταφέρει τόνους έγραφα από έναν όροφο σε άλλο!
Έτσι η παραγωγή κυβερνητικού έργου θα έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Ήδη η πρώτη σύσκεψη της ομάδας έγινε το πρωί στο ΥΠΕΣ χωρίς όμως τον Πάγκαλο που δήλωσε ότι κουβαλάει τη κοιλιά του θα κουβαλάει και κούτες τώρα!!!

Έφυγε και ο Λιάνης! Μεγάλη απώλεια. Δήλωσε θαυμασμό για τον ΓΑΠ μεν, αποχώρησε δηλώνοντας αηδιασμένος δε. Τι να πιστέψουμε; Τι σου είναι αυτοί οι πασόκοι….

Στέργιος

ShareThis