Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Και μετά... ο λαός!

 Στην αρχή προσπάθησαν να μας πουν οτι οι εκλογές που έρχονται είναι καθαρά και μόνο αυτοδιοικητικές και επομένως κανένα μήνυμα δεν είχαν να στείλουν προς την κυβέρνηση.Ηταν η εποχή που προσπαθούσαν να αποφύγουν την κατακραυγή του λαού και να βγούν χωρίς γρατσουνιά από τη δυσκολη γι αυτούς αναμέτρηση του Νοεμβρίου.Ανακάλυψαν "ανεξάρτητους" υποψηφίους και προσπάθησαν να περάσουν την άποψη ότι καμμιά σχέση δεν έχουν αυτές οι εκλογές με τα μηνύματα των βουλευτικών εκλογών και ότι η ψήφος αυτή ούτε κομματική είναι ούτε βέβαια αποτελεί δημοψήφισμα για την πολιτική σοκ που ακολουθήθηκε.
Μόνο που οι Έλληνες δεν το είδαν καθόλου έτσι με αποτέλεσμα τα ευρήματα των γκάλοπ που γίνονται αυτο τον καιρό δείχνουν μάλλον οτι το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί μεγάλη ήττα.
Ετσι άλλαξε το τροπάριο και άρχισαν οι εκβιασμοί.Η ψήφος τελικά είναι πολιτική, τόσο πολιτική μάλιστα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άρχισε τα διαγγέλματα.
Η αρχή έγινε σήμερα με άρθρο του ΓΑΠ στο Βήμα και έπεται συνέχεια αύριο από την ΤV σε πανεθνικό δίκτυο.Το ποιο θα είναι με μια φράση το μήνυμα που θα σταλεί είναι καθαρό.
"Η μας ψηφίζετε η καταρρέουμε όλοι μαζί"

Τα λέει όμως πιο ξεκάθαρα το άρθρο του πρωθυπουργού.
"Ή χτίζουμε πάνω στην ως σήμερα πορεία μας και την ολοκληρώνουμε ή αφήνουμε την προσπάθεια να πάει χαμένη μαζί με τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού."
Οπότε  να τους αφήσουμε ανενόχλητους να συνεχίσουν τον βομβαρδισμό κατα των δικαιωμάτων που με το ζόρι παρείχαν τα βασικά για την επιβίωση στους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους και να περιμένουμε το "σίγουρο" αύριο που μας προσφέρει το ΠΑΣΟΚ (λεγε με και ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ), με δημόσιο χρέος μετα 2 χρόνια στο 160%(!!!) όπου βέβαια, όπως έλεγε ο ίδιος ο Χ΄΄νικολάου  στο δελτίο του ΑΛΤΕΡ,με τέτοιο χρέος οι αγορές δεν θα μας δανειζουν ούτε φυστίκια.
Και μάλιστα όχι μόνο χωρίς να αντιδράσουμε αλλά ζητούν να τους χειροκροτήσουμε κιόλας επιβραβεύοντας το έγκλημα κατά της ζωής μας και του αύριο των παιδιών μας με την ψήφο υπέρ τους.
Οταν ο λαός όμως βλέπει να χειροκροτουν τα μέτρα όλοι οι διεθνείς και εγχώριοι τραπεζίτες  παρέα με τον ΣΕΒ, τι να υποθέσει; Οτι τα μέτρα είναι υπέρ του;
(Κι όμως η μαύρη αλήθεια είναι ότι οι πιο πολλοί, ακόμη έχουν την ψευδαίσθηση ότι σ αυτό τον ψεύτικο ντουνια φτωχοί και τραπεζίτες βαδίζουμε χέρι-χέρι....Τελος πάντων.)

Οι έλληνες λεει ο ΓΑΠ έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε " Αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στο καταστροφικό παρελθόν κι εμάς που οδηγούμε με ασφάλεια και σιγουριά την Ελλάδα στο μέλλον".
Μα το καταστροφικό παρελθόν είχε πρωταγωνιστές τους ίδιους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν είχε αυτούς που μάχονται ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια στην κατεδάφιση κάθε εργασιακού δικαιώματος, κάθε ίχνους δημοκρατίας και κάθε σταγόνας λαικής κυριαρχίας.Δεν είχε πρωταγωνιστή το λαό τέλος πάντων, που το μεγάλο του λάθος ήταν η αποπολιτικοποίησή του και η παραχώρηση των δικαιωμάτων ζωής του σε σκοτεινούς και ύποπτους όπως αποδείχτηκε εκπρόσωπους ,"έρημους κι απρόσωπους".Ειχε υπουργούς  τον ίδιο τον ΓΑΠ και την παρέα των συνεργατών του, δεν είχε τους βουλευτές της αριστεράς ούτε απλούς λαικούς αγωνιστές ή εργάτες.
Και εν πάσει περιπτώσει πως τολμάει να λέει οτι "οδηγεί με ασφάλεια και σιγουριά την Ελλαδα στο μέλλον", όταν ομολογεί ότι άλλος έχει το τιμόνι και ότι τα μέτρα αναγκάστηκε να τα πάρει παρά τη θέλησή του.Οταν δεν τολμούν να μας ανακοινώσουν πριν τις εκλογές την αλήθεια για το κρυμμένο έλλειμα γιατί λέει η Ευρωπαική Στατιστική Υπηρεσία δεν πρόλαβε!Οταν δεν προλαβαίνεις πας στην επόμενη μέρα η εβδομάδα δεν πας στον επόμενο μήνα όταν εντελώς συμπτωματικά έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές.

Ειναι καθαρό λοιπόν πως από τη στιγμή που η θέση τους τρίζει ολοφάνερα, ο μεγάλος εκβιασμός θα αρχίσει.Θα μιλήσουν για λάθος μήνυμα προς τις "Αγορές", θα εκφοβίσουν, θα απειλήσουν το λαό με κάθε τρόπο προκειμένου να σταματήσουν τη διαρροή και "δημοκρατικά" να κλέψουν την ψήφο του.
Και βέβαια θα έχουν κάθε βοήθεια άπο όλους όσους ωφελούνται από την λαίλαπα μέτρων αυτής της  απίστευτης "σοσιαλιστικής" διακυβέρνησης. Και θα βρεθούν κάθε ειδους ειδικοί και παντογνώστες που θα ανακαλύπτουν επιχειρήματα για να σωθεί η κατάσταση.
Δεν θα τους κάνει όμως τη χάρη ο λαός.Που μπορεί να μην πηρε ακόμα τους δρόμους όπως οι Γάλλοι, αλλά δεν είναι και τόσο ηλίθιος όσο τον θέλουν.
"Η βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου" λέει ο ΓΑΠ, "αποκτά  πλέον και βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο: οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα."
Είναι το μόνο σημείο που συμφωνούμε.
Το ενδιαφέρον όμως θα είναι πρώτον το πού θα πάει το μήνυμα που θα αποσταλεί (σε ποιά σκουπίδια δηλαδή ) και δεύτερον τι θα κάνουμε εμείς αφού το στείλουμε.

Γιατί βέβαια μια εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρκετή.

 Πρεπει να είναι μόνο η αρχή.
 Πρέπει να είναι το πρώτο βήμα για την απαλλαγή απο την κυβέρνηση του μνημονιου.
 Πρέπει να είναι η πρώτη λέξη στο κεφάλαιο του χτισίματος ενός μεγάλου λαικού κινήματος που θα ξαναφέρει το λαό στο προσκήνιο να αποφασίζει για το μέλλον του συντριβοντας κάθε διάθεση υποτίμησης της δύναμής του.Η Γαλλία δείχνει το δρόμο σ' αυτό φωνάζοντας πως οι λαοί μπορούν.
Πρέπει να είναι η στιγμή που ο Έλληνας άτομο θα θυμηθεί την άγια έννοια της συλλογικότητας και θα ξαναγίνει πολιτης στην Πολιτεία του και άρχοντας στο αρχοντικό του.


Θα ξαναγίνει ένοικος και ιδιοκτήτης του Παράδεισού που λέγεται Ελλάδα κάνοντας στην άκρη όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά του δικαίώματα με τον πιο σιχαμερό και βρώμικο τρόπο,κόβοντας τα χέρια σε αυτούς που υπογράφουν άγνωστα ακόμη συμβόλαια και δεσμεύσεις για τα επόμενα 50-100 χρόνια πίσω από την πλάτη του.

Και για όσους ρωτούν "και μετά τί ;" η απάντηση ειναι μία και απλή.
"Κ α ι   μ ε τ ά   ο   λ α ό ς"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σεΐχηδες και ψιλικατζήδες


O κ. Παμπούκης εξέφρασε οργή για τους σεΐχηδες που τον εξέθεσαν για το ναυάγιο της επένδυσης στον Αστακό.. Προσώρας λέει ότι οι Αραβες δεν είναι σοβαροί γιατί ακύρωσαν αναπάντεχα την ανέγερση μονάδας παραγωγής ενέργειας. Και μόνο το είδος της επένδυσης δείχνει πόσο σοβαρά έχει πάρει η κυβέρνηση την ανάπτυξη. Δέχτηκαν λοιπόν να κουβαλούν οι Αραβες τα σκουπίδια τους στην Αιτωλοακαρνανία: ό,τι περισσεύει από την επεξεργασία του πετρελαίου, το λεγόμενο ελπιτζί (LΡG), το καίνε στην Αραπιά προκαλώντας ασυγχώρητη μόλυνση. Αν δεν κόψουν το συνήθειο, θα πληρώσουν πρόστιμα, αρχής γενομένης από το 2013. Το LΡG μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας, οπότε οι Αραβες κανόνισαν να το επεξεργαστούν και να πουλήσουν ως γκάζι στους Ιταλούς. Ερώτημα αφελούς: Γιατί δεν χτίζουν το εργοστάσιο απευθείας στην Ιταλία, να γλιτώσουν και τα μεταφορικά; Είναι απλό: οι προηγμένες χώρες δεν θέλουν επικίνδυνες εγκαταστάσεις στα εδάφη τους. Ο κ. Παμπούκης αποδεχόμενος την επένδυση στον Αστακό έκανε ένα περιβαλλοντικό σκόντο.. Η ιδέα για γρήγορες και καθαρές επενδύσεις συνδέθηκε με μια ρυπογόνο επένδυση και με ουρανοξύστες στον Αγιο Κοσμά.
Και μια λεπτομέρεια: για να πείσουν ότι ο Αστακός είναι μια «πράσινη» επένδυση είπαν ότι συν τω χρόνω θα παραγάγουν βιοκαύσιμα μαζεύοντας φύκια. Προφανώς το ρητό για τις μεταξωτές κορδέλες παραμένει αμετάφραστο εις την αραβική.
Πηγή:βήμα

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Κάτι σαν αυτοκράτορας, δικτάτορας, αφέντης με ξένα δεκανίκια μιλάει τελευταία, από θέση ισχύος Λουδοβίκου που δεν πίστευε ποτέ ότι θα τον ανατρέψουν. Μεγάλη αλαζονεία! Γι αυτό σε όλα αυτά μετά πρέπει να έρχεται ο λαός και να καθαρίζει τα μπάζα της ιστορίας.

Πολύ καλό κείμενο

Το ανάρτησα κι εγώ

Στέργιος

ShareThis