Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Εθνικά περήφανοι φιλοτροικανοί...

 Στη σέντρα ξαφνικά ο Θ.Πάγκαλος.
Xαμός δηλώσεων που καταδικάζουν τις δηλώσεις του περί Ενόπλων Δυνάμεων από όλο το φάσμα των "υπεύθυνων πολιτικών" δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ & Σία)!
Μόνο ξύλο δεν έπεσε για το ποιός  θα "χώσει" την πιο υψηλότονη φιλομιλιταριστική κορώνα και θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους για την μεγάλη προσβολή που υπέστησαν οι στρατιωτικοί.
Κανένα πρόβλημα δεν είχε αυτή τη φορά ούτε  η  κυβέρνηση να αποδοκιμάσει τον αντιπρόεδρο που είπε πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι ένα "αντιπαραγωγικό κομμάτι" και τις παρομοίασε με τους Δημόσιους Υπαλλήλους.
Δε λέω βέβαια ότι οι άνθρωποι δεν προσφέρουν κάποια υπηρεσία, αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο οι στρατιωτικοί είναι χρησιμότεροι η "κρισιμότεροι εθνικά" από έναν απλό δάσκαλο, έναν ερευνητή, έναν γιατρό, η έναν καθηγητή Πανεπιστημίου.
Για να πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο είναι χρησιμότεροι ακόμα κι από έναν απλό εργάτη, .η έναν μουσικό όπως  π.χ. ο Θεοδωράκης ή ο Ξαρχάκος, αλλά αυτό χρειάζεται ολόκληρη ανάλυση.Ας το αφήσουμε για άλλη φορά.

Η πικρή αλήθεια είναι πως όταν οποιαδήποτε άλλη κατηγορία εργαζομένων λοιδωρείται, συκοφαντείται και διασύρεται με καθαρά ψέμματα από όποιον Πάγκαλο η άλλον καλοθρεμένο του συστήματος, κανένας πλην της Αριστερας δεν βγαίνει να πει μια κουβέντα.
Αλλά αυτά πρέπει να τα βλέπουν οι ίδιοι οι μελλοντικοί κοψοχέρηδες εργαζόμενοι που θα πάνε σε λίγες μέρες να  ψηφίσουν τους περήφανους φιλο-τροικανούς, επιτρέποντάς τους να τους διαλύσουν τη ζωή με την ησυχία τους, παραδίνοντας με περισσή εθνική υπερηφάνεια τη χώρα στους ξένους τραπεζίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis