Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 3 πόλεις στην Αίγυπτο

Διαδηλώσεις και άγριες συγκρούσεις έχουν ξεσπασει από το πρωί μετα την προσευχή σε όλη τη χωρα/
Δακρυγόνα, καπνογόνα, πλαστικές σφαίρες αλλά και πραγματικά πυρά, μάνικες με νερό κλπ. ειναι το μενού της απάντησης της αστυνομίας στους διαδηλωτές που για 5η μερα βγαίνουν στους δρόμους ζητωντας το τέλος της εξουσίας Μουμπάρακ.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγο την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 3 μεγάλες πόλεις ενω ένας ακόμα διαδηλωτής προστέθηκε στη λίστα των νεκρών.
Στρατιωτικά αυτοκίνητα εμφανίστηκαν το απόγευμα στους δρόμους ενω διαδηλωτές κατα το Αλ-Τζαζίρα ζητούσαν με συνθήματα τη βοήθεια του στρατου.
Η επιστροφή του ΕλΜπαραντέι στο Κάιρο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τον Μουμπάρακ. Φαίνεται πως η Δύση αποσύρει την υποστήριξή της προς το καθεστώς υποδεικνύοντας τη λύση για την επόμενη μέρα που δεν θέλει φυσικά να είναι έξω από την επιρροή και τον έλεγχό της σε μια τόσο κρίσιμη χώρα.
Ενδεχόμενη όμως επικράτηση της εξέγερσης του λαού θα φέρει στο προσκύνιο μια νεα κατάσταση που ίσως να μην είναι εύκολο για την δύση να την ελέγξει με δεδομένη την ορμή και τον ενθουσιασμό που θα δημιουργεί διαρκώς καινούργιες δυναμικές.

Σε απ ευθείας ρεπορταζ ανα λίγα λεπτα μεταδίδουν ειδήσεις μεγάλες εφημερίδες και πρακτορεία.(Λε Μοντ, Αλ Τζαζίρα,http://www.alarabiya.net/live/index.php κλπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis