Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η νομιμότητα των "Αθλίων" της Νομικής

 Τελικά δεν λύθηκε το πρόβλημα της "κρίσης της Νομικής" όπως αναγγελόταν χθες βράδυ.
Η "λύση" μάλιστα ήταν τέτοια που έδινε την εντύπωση οτι το αίτημα των μεταναστών ήταν να κάνουν απεργία πείνας σε υγιεινό περιβάλλον και να πεθάνουν με την ησυχία τους με μια κούπα ζεστό τσάι στο χέρι.
Οι κραυγές βέβαια από διάφορους φάρους εκπομπής εθνικισμού και πατριδολατρείας ήταν αηδιαστικές. Μεχρι στα μεσημεριανάδικα είδα συζητήσεις που ο Θεός να τις κάνει -όπου κανένας δεν προλάβαινε να μιλήσει φυσικά-, με τις γνωστές βλακώδεις "απόψεις" των "παιδιών μας των φοιτητών" που έλεγαν να πετάξουν τους μετανάστες έξω με τις κλωτσιές. Τα "παιδιά μας" που μιλούσαν βέβαια δεν εκπροσωπούσαν τίποτα, ήταν ανέπαφοι με τα κοινα που από την κερκίδα των περίεργων για την εγκυμοσύνη ή το γάμο κάποιας τηλεσταρ τους είχαν περάσει στο κεντρικό πάνελ για μισή ωρίτσα για μπούγιο.
Κι από εκείνη την ώρα μέχρι το βράδυ στα δελτία, στις ενημερωτικές εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση και σε κάθε είδους πάνελ, χορτάσαμε λόγια παχιά.
Πρησμένα τιποτένια λόγια που κατάγγελαν τους λάτρες της ανομίας, τους εχθρούς της πατρίδας, προβάλοντας στο βάθος  τα "φωτεινά" ενδεχόμενα των γκρίζων εξελίξεων που σχεδιάζονται.
 Η πατρίδα που κινδυνεύει απειλούμενη από ενα μάτσο φουκαράδες.Η πατρίδα που προστατεύεται από αξιοπρεπείς καλοβαλμένους γραβατοφόρους και ταγιεράκια, που δήθεν κατανοούν θλίψεις και δράματα που όμως σιχαίνονται να αγγίξουν.Κάτι σαν γιατροί που λιποθυμάνε μόλις δουν μια στάλα αίμα και  απεχθάνονται τον άρρωστο.
Η παιδεία μας, τα Παν/μιά μας, τα παιδιά μας, οι δουλειές μας, τα φράγκα μας κι οι επενδύσεις του λαού μας στο μέλλον. και άλλα τραγικά ακούστηκαν.  Μόνο που οι ίδιοι που τα έλεγαν ειναι αυτοί που εδώ και τόσον καιρό απαξιώνουν την Δημόσια Παιδεία, τα Παν/μιά μας, τους φοιτητές, τους καθηγητές κι όποιον άλλον τους πουν οι σπόνσορές τους.
 Οπότε μια που τάπανε και μια που δεν τ΄ακούσαμε.
Και πίσω από όλα αυτά κρυβόταν όπως πάντα η ουσία.

Οταν κάποιος αποφασίζει να πεθάνει δεν κοιτας αν είναι νόμιμος ή παράνομος. Σκεφτεσαι μήπως έχει δίκιο, έστω λίγο.Τοσο απλά.
Εδω λοιπον έχουμε 160000 μετανάστες που μεχρι χτες ήταν "νόμιμοι", αλλά έχασαν τα χαρτιά τους γιατί λόγω της κρισης δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τα ανάλογα ένσημα.Αυτοί λοιπόν αφού τόσα χρόνια ζούσαν σε ένα εξεφτελιστικό καθεστώς ανυπαρξίας και προσωρινότητας, τώρα σβήνονται τελείως από το χάρτη! Κι ας ζούσαν εδώ στην πατρίδα,  5 ή και περισσότερα χρόνια παρέχοντας την απαξιωμένη εργατική τους δύναμη σε όποιον είχε ανάγκη να την εκμεταλλευτεί. Κι ας έχουν σπίτια, οικογένειες, παιδιά, ζωή...Εχουν δίκιο λοιπόν. Αλλιως για ποιό λόγο θα αποφάσιζαν να πεθάνουν;
Εδω βέβαια όσοι θέλουν να λέγονται άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν τις κραυγές για την πατρίδα που έτσι κι αλλιώς την έχουν γραμμένη και να σκεφτούν μια σταλίτσα.Ειδικά στην Ελλάδα όπου οι κατατρεγμένοι "ικέτες" προστατεύονται από τον "ικετήσιο" Δία και δεν παραδίνονται στη βαρβαρότητα των ανθρώπινων νόμων. Εδώ όπου ο πολιτισμός και η ανθρωπιά ωφείλει να απαντά στη βία της φτώχειας και της εξαθλίωσης για την οποία οι μετανάστες φταίνε όσο και όλοι εμείς.
Για το άσυλο τώρα.Το άσυλο δεν είναι χώρος προστασίας της επιστημονικής γνώσης φυσικά.
Δεν είναι τόπος ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών γενικά όπως πολύ "έπιστημονικά" οριοθετείται.
Ειναι πρώτα απ'όλα χώρος προστασίας των κατατρεγμένων. Ειναι θεσμός που προστατεύει αυτά που η διαρκώς διαμορφούμενη από όποιον έχει το πάνω χέρι νομιμότητα καταργεί, ειδικά των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οπότε οι φωνές περί παρωχημένων σε καιρό δημοκρατίας θεσμών, ας το αφήσουν το παραμύθι γιατί ξέρουμε σε ποιον ωκεανό βγάζει.
Οσο για τις αριστερές απόψεις -και το λέω καλοπροαίρετα- που λένε ότι έτσι δίνονται αφορμές για κτύπημα του ασύλου έχω να πω αυτό.
Εχει φτάσει η ώρα όπου μόνο ότι είμαστε ικανοί να προστατέψουμε δυναμικά μας ανήκει.
Το άσυλο δεν είναι ευγενική παραχώρηση που θα μας την πάρουν πίσω αν δεν είμαστε εντάξει.
Ειναι κατάκτηση που εδώ και χρόνια είναι στο στόχαστρο και που διαρκώς ψάχνουν αφορμές για να την καταργήσουν.Αν δεν το κάνουν είναι γιατί απλά φοβούνται τις συνέπειες.
Αν θέλουν  τώρα λοιπόν να κάνουν επίθεση στο άσυλο, καλώς να ορίσουν.Το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι το ξύπνημα των δημοκρατικών αντανακλαστικών του φοιτητικού κινήματος και της νεολαίας και το άνοιγμα ενός ακόμη μετώπου που μόνο ήττες έχει προκαλέσει στο κράτος.
Πράγμα που δεν μοιάζει καθόλου με σοφή επιλογή, όταν όλη η Μεσόγειος μυρίζει εξέγερση και γιασεμί.

1 σχόλιο:

www.aksioprepeiakantoxh.com είπε...

http://www.aksioprepeiakantoxh.com/mesa-mazikis-eximerosis/arthra/362-oso-tha-ligosteuei.html

ShareThis