Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μουμπαρακ τέλος;-Ο στρατός δεν θα κτυπήσει τους διαδηλωτές!

Ποιος δε θάθελε να είναι απόψε και αύριο στο Καιρο!

Ο Αιγυπτιακός λαός με την συντριπτική του παρουσία στους  δρόμους του Καίρου και των άλλων πόλεων απαιτεί  και κερδίζει αυτό που μέχρι τώρα θεωρούνταν αδύνατον.Την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του!
Ο στρατός με ανακοίνωση του στέλνει στο περιθώριο τον Μουμπάρακ -και  σε μεγάλες περιπέτειες από δω και πέρα- αρνούμενος να κτυπήσει τους διαδηλωτές και χαρακτηρίζοντας δίκαια τα αιτήματά τους!
Ηδη πολύς κόσμος μαζεύεται στην πλατεία Ταχρίρ κι ετοιμάζεται για μια μέρα θριάμβου στο "συλλαλητήριο των εκατομμυρίων" που όλοι περιμένουν να σημάνει την ταφόπλακα του προηγούμενου καθεστώτος.
Ειναι φανερό οτι υπάρχουν μεχρι την τελευταία στιγμή μυστικές διαβουλεύσεις και εγγυήσεις προς στελέχη του  καθεστώτος Μουμπάρακ, όπως και προσπάθειες να υπάρξει βελούδινη μετάβαση σε μιά επόμενη μέρα, με νέο μεν πρόσωπο αλλα χωρίς αλλαγές που να θίγουν καίρια συμφέροντα.
Ομως ποιός θα μπορέσει να σταματήσει ένα λαό νικητή, κυριολεκτικά θριαμβευτή σε μια μάχη και μια σύγκρουση που μόνο  τρελοί θα ξεκινούσαν.
Οι συσχετισμοί δυνάμεων ήταν συντριπτικοί.
800000 αστυνομικοί και σχεδόν 500000 ασφαλίτες με πολιτικά(!) με άριστο οπλισμό και έναν ανίκητο μηχανισμό, στάθηκαν απέναντι σε μερικές χιλιάδες ανοργάνωτους διαδηλωτές με πέτρες μόνο στα χ'ερια, αλλά και απίστευτο κουράγιο, πίστη και γενναιότητα.
Στις πρώτες συγκρούσεις οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους διαδηλωτές!
Ηταν απόλυτα κυρίαρχοι στις οδομαχίες όπου βλέπαμε 3 και 4 ασφαλίτες να κτυπόυν άγρια κάποιον απροστάτευτο. Κι όμως, με την κάθοδο όλων των στρωμάτων του λαού, όλων των ηλικιών, κάθε μόρφωσης ή θρησκευτικού πιστεύω, που αγνόησαν την τρομοκρατία , την καταστολή και τον ίδιο το φόβο και το θάνατο κατάφεραν το αδύνατο.
Κατάφεραν να φέρουν το καθεστώς σε απόλυτο αδιέξοδο υποχρεώνοντας το σε τακτική υποχώρηση.

Περιμένουμε τις εξελίξεις με αγωνία αλλα και σιγουριά οτι αυτός ο λαός δεν μπορεί να κάνει πια πίσω, δεν μπορεί να ηττηθεί!

Ποιός δε θάθελε να ξημεράσει στην πλατεία Ταχρίρ αυτή τη μέρα!
 Ποιος δε θάθελε να είναι απόψε και αύριο στο Καιρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis