Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αγωνία στην Αιγυπτο- Θα πέσει σήμερα;

Το άρωμα των γιασεμιών της Τυνησίας ξέφυγε και σκόρπισε στη γύρω περιοχή και τώρα πια ειναι αδύνατον να ξαναγυρίσει στο μπουκάλι του.
Το ρητό με τα ακριβά αρώματα και τα μικρα μπουκάλια επιβεβαιώνεται απόλυτα την ώρα που όλοι περιμένουν την τεράστια διαδήλωση στο Κάιρο αλλά και την αποκαθήλωση του "Φαραώ".
Όλες οι συγκοινωνίες ειναι εκτός με αποτέλεσμα όποιος θελει να κατέβει στην κεντρική πλατεία Ταχριρ να πρέπει να περπατήσει ώρες η να περιμένει τους εθελοντείς ταξιτζήδες που πηγαινοέρχονται μεσα κι εξω την πόλη μεταφεροντας δωρεαν τους διαδηλωτές.
Το καθεστως παρα τα καθαρα σημαδια κατάρρευσης ειναι φανερό πως παλεύει μεχρι την τελευταία στιγμή να σωσει ότι μπορεί με τον Μουμπάρακ να εμφανίζεται σαν να μην έγινε τίποτα ως ο χωρίς αμφιβολία ρυθμιστής της κατάστασης!
Παρ όλα αυτά κάποια στοιχεία λένε πως από ώρα σε ώρα φθάνει το τέλος.
Ξαφνικά ταξίδια Αμερικανών αξιωματούχων και μυστικές συναντήσεις με κυβέρνηση και στρατό (η Αίγυπτος ειναι η 2η χωρα μετα το Ισραήλ σε Αμερικανική βοήθεια) , το γεγονός ότι τελικά τα τηλέφωνα λειτουργούν, η αναμενόμενη ανακοίνωση του Ομ.Σουλειμάν το μεσημερι στις 2μμ, η διαρκής προβολή του ΕλΜπαραντέι, και φυσικά η ανμακοίνωση του στρατού χθες βράδυ μαλλον δείχνουν εξελίξεις ίσως και μεσα στη μέρα, που η Δυση εύχεται να είναι βελούδινες και να είναι τέτοιες που να πείσουν τους εξεγερμένους να γυρίσουν σπίτι.
Αν βέβαια σημερα βουλιάξει η πλ.Ταχρίρ θα είναι περα από κάθε αμφιβολία ότι τον πρωτο λόγο θα τον έχει ο εξεγερμένος λαός που δύσκολα θα ικανοποιηθεί από απλές αλλαγές προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis