Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

"Ο Μουμπάρακ δεν ασκει εξουσίες προέδρου"-Βελούδινη παραίτηση;

 Πρεσβυς Αιγύπτου στις ΗΠΑ:"O Mουμπάρακ δεν έχει πια καμιά εξουσία"!

Χαμένοι στη μετάφραση;
Ο Πρεσβυς της Αιγύπτου στις ΗΠΑ σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN δηλώνει οτι ο Μουμπάρακ παρέδωσε όλες τις εξουσίες στον Ομαρ Σουλειμάν ο οποίος είναι πλέον συνταγματικά εντεταλμένος να εκτελεί χρέη προέδρου!!
Ο δημοσιογράφος του CNN τον πίεσε με διαρκείς επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις για το αν έχει εξουσία ο Μουμπάρακ κι εκείνος απάντησε  πως σύμφωνα με το Συνταγμα και την ενημέρωση που πήρε απο το Αιγυπτιακό υπουργείο εξωτερικών  και τον ίδιο τον Ομαρ Σουλειμάν, ο Μουμπάρακ δεν έχει πλέον καμιά εξουσία ως πρόεδρος!
Σε  ερώτηση ποιος ειναι πρόεδρος αφού ούτε ο Μουμπάρακ έχει εξουσίες αλλά ούτε έχει παραιτηθεί είπε πως πρόκειται για ένα λεπτό συνταγματικό ζήτημα και πως "Πρόεδρος είναι μεν ο Μουμπάρακ ο οποίος όμως έχει μεταβιβάσει όλες τις εξουσίες στον Ομαρ Σουλειμάν"

Βέβαια όπως δήλωσε αμάσως μετά ο ΕλΜπαραντέι, ο Μουμπάρακ και Ο.Σουλειμάν είναι το ίδιο πράγμα."Ο Ομαρ Σουλειμάν είναι προέκταση του Μουμπάρακ". Και φυσικά το κρίσιμο ερώτημα είναι με ποιόν ακριβώς είναι ο στρατός και ποια θα είναι η στάση του απέναντι στις λαικές κινητοποιήσεις που φυσικά δεν αναμένεται να σταματήσουν.

Περιμένουμε πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει λίγο όταν (και αν) γίνει το μήνυμα-διάγγελμα Ομπάμα ο οποίος ίσως άλλα περίμενε και άλλα άκουσε από το στόμα του Μουμπάρακ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis