Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κάτω τα χέρια από τα σχολεία!-Να βρούν τα λεφτα για να σωθούν οι τράπεζες αλλού

Ειδαμ ε στα δελτία την παρέμβαση των καθηγητών στην  ομιλία της κ.Διαμαντοπούλου για τις συγχωνευσεις- δηλαδή κλείσιμο- σχολείων.Ακουσαμε πως οι δήμαρχοι (ουτε καν κάποιοι δήμαρχοι ή για την ακρίβεια Πασοκικοί δήμαρχοι) αποδοκίμασαν τους καθηγητές.
Αλλα δεν ακούσαμ φυσικά την αλήθεια.
Για να μην τα λέω εγώ, διαβάζω στην συντηρητική Καθημερινή:

"...υπήρξαν δήμαρχοι που δήλωσαν ότι «δεν θα δεχθούμε καμία συγχώνευση σχολείου», ενώ οι αντιδράσεις μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών είναι πολύμορφες. Ενδεικτικά, χθες απείχαν από τα μαθήματά τους οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης (Αγιο Αθανάσιο, Βαθύλακκο, Γέφυρα, Κουφάλια, Χαλκηδόνα). Επίσης, χθες, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων οι αριστερές παρατάξεις ζήτησαν να μη γίνει δεκτή η κατάργηση 21 σχολείων. Για σήμερα, γονείς και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν (στις 12.00) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Επίσης, έχουν καταγραφεί σποραδικές καταλήψεις σχολείων από μαθητές και παραστάσεις διαμαρτυρίας γονέων κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων δημοτικών συμβουλίων."
 Το κλεισιμο σχολείων ειναι μια τρομερα σοβαρή υπόθεση και φυσικα μας απασχολεί όλους ακόμα κι αν σημαινει πως εστω κάποιος "μικρός αριθμός" μαθητων δεν θα μπορούν ουσιαστικά να πανε σχολείο!Αναλώσιμοι σε αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν.Αυτο ειναι αισχρός κυνισμός και σιχαμερή λογική αγορών. Κι ας αφήσουν τις δικαιολογίες και τα ψέματα οτι δήθεν το θέμα δεν εχει να κάνει με το μνημόνιο! Και μαζί τις διαβεβαιώσεις για 25 και 30 μαθητες ανα τάξη. Μετα θα αρχίσουν βεβαια τα "εκτός ειδικών περιπτωσεων" που στην πραγματικότητα θα ειναι πάρα πολλές.
Να βρούν τα λεφτα για να σωθούν οι  τράπεζες αλλού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis