Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η "ουδετερότητα" της καθημερινής πλύσης εγκεφάλου

Οι παραινέσεις του Στρος Καν, το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, τα σχόλια  της Morgan Stanley, oι απόψεις του Προβόπουλου για την κρίση, η κριτική του ΣΕΒ και των τραπεζιτών για τα μετρα της κυβέρνησης, η πάντηση του υπουργού οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου, οι παρελάσεις και επελάσεις των άλλων ωραίων υπουργών στα παράθυρα και οι παρεμβάσεις των τηλεσταρ της δημοσιογραφίας που κατακεραυνώνουν τους εργαζομενους που αντιδρούν, τα ουδέτερα μηνύματα Ολι Ρεν προς τους Ελληνες για το τι πρέπει να κάνουν και τα άπειρα πάνελ "ουδέτερων" πάντα ανθρώπων των αγορών με τις απόψεις για την έξοδο από την κριση...
Ολα αυτα είναι το καθημερινό ρεπερτόριο της τηλεόρασης, το 80% τουλαχιστον των δελτίων και των ενημερωτικών εκπομπών.Μετρηστε τις φάτσες που θα δειτε μια τυχαία μερα στα δελτια και πέστε μου αν εχω άδικο. Και μπροστά από τις οθόνες ένας λαός που ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι όλες αυτές οι ουδέτερες γνώμες μόνο ουδέτερες δεν ειναι.
Κι υστερα ακούς και τον κ.Ν.Αλευρά να μας λέει οτι αυτή η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να μας εξηγήσει την ορθότητα των μέτρων και των δράσεών της!
Τι άλλο ήθελαν δηλαδή; Κθοδηγητές του ΔΝΤ στα σχολεία;
Μαλλον είμαστε ανεπίδεκτοι εντελώς...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστος Γιωργο!
Η αντιδραση τους μαλλον οφειλεται στο οτι δεν εχουν καταφερει ακομη να θεσμοθετησουν τη βαρβαρη πολιτικη μεσω του Συνταγματος.

"Το «μεγάλο κόλπο» που θα επιτρέψει να επιτευχθεί συνεργασία μεταξύ των αστικών κομμάτων γύρω από μια πολεμική κυβέρνηση και μάλιστα δίχως να γίνουν πρόωρες εκλογές, παρουσίασε η κυριακάτικη «Καθημερινή», προλειαίνοντας προφανώς το έδαφος για να ευδοκιμήσουν τα σενάρια που μελετώνται στους κόλπους της πλουτοκρατίας για τα επόμενα βήματα.
Ποιο είναι λοιπόν το κόλπο; Η δημιουργία ενός σοκ (και δέους) εξαιτίας του οποίου η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα εμφανιστεί ως υποχρεωτική επιλογή προκειμένου να περάσουν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, στα οποία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, «θα συμπεριλαμβάνονται ακόμη και η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο».
Τα επιτελεία της πλουτοκρατίας έχουν μελετήσει και τον τρόπο που θα γίνει το σοκ:
είναι η απειλή να μην καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου από την τρόικα! Ιδού πώς το παρουσιάζει στο κύριο άρθρο της: «Αν συνεχίσουμε στην τωρινή μας ρότα, είναι βέβαιο ότι οι δανειστές μας δεν θα δώσουν την επόμενη δόση και θα απαιτήσουν πιο σκληρούς όρους. Ισως τότε σοβαρευθούμε, προσγειωθούμε απότομα στην πραγματικότητα και πετύχουμε μια μεγάλη εθνική συνεννόηση των αστικών μας κομμάτων για το τι πρέπει να γίνει από εκεί και πέρα. Μερικές φορές χρειάζεται ένα σοκ για να... ξυπνήσει η χώρα και η πολιτική της ηγεσία!».
Πρόκειται βέβαια για παραλλαγή της απειλής της χρεοκοπίας που είχε χρησιμοποιηθεί για να τρομοκρατήσει το λαό ώστε να αποδεχθεί τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου.
Αυτή είναι όμως και η αδυναμία της.
Γιατί πλέον ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο αυτός πτώχευσε...
Αυτή τη φορά το σοκ θα είναι για την πλουτοκρατία.
Αναρτήθηκε από taso"

ShareThis