Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αριστεροί εν συγχύσει

Eκκληση προς όλους, δηλαδή και την δεξιά και την αριστερά, να κάτσουν και να βρουν μια λύση στο αδιέξοδο, έκανε ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος!
Δηλώνοντας αριστερός ο σπουδαίος σκηνοθέτης, έκανε βασικά κριτική στην Αριστερά, διότι βλέπει τα πράγματα κομματικά και είπε πως δεν συμφωνεί μαζί της. Ειπε ακόμη πως φοβάται το αύριο και μίλησε για κάποιους που "κοιτάζουν το μαγαζί τους και δεν προσφέρουν στη λύση" μάλλον υπονοώντας και πάλι την Αριστερά!
Δεν είπε όμως για τις δεξιές πολιτικες που μας έφεραν ως εδώ. Και φαίνεται πως δεν συνειδητοποιεί πως άλλους εκφράζουν κι εκπροσωπούν τα δεξιά κόμματα κι άλλους τα αριστερά. Μοιάζει να του διαφεύγει το οτι οι λύκοι και τα πρόβατα δεν γίνεται να κάτσουν και να τα βρούν. Γιατί τότε θα βρώμαγε πως κάποιοι λύκοι έχουν φορέσει απλά προβιά.
Ηταν πάντως ειλικρινής λέγοντας πως "δηλώνει αριστερός εν πλήρει συγχύσει".
Ηταν ολοφάνερο .
Όπως ειναι φανερό οτι οι περισσότεροι από εκείνους που έστω και δίκαια με τον ιδρώτα, το πάθος και το ταλέντο τους -όπως ο Θ.Α.- έχουν καταφέρει να βρούν λύση στο προσωπικό τους πρόβλημα δυσκολεύονται πολύ να καταλάβουν τους απελπισμένους.
Και φυσικά φοβούνται πολύ ένα αύριο ανατροπών και μεγάλων εντάσεων.
Μόνο που κάτι τέτοιο δεν μοιάζει καθόλου αριστερό.
Γιατί όμως άραγε όλοι αυτοί οι πραγματικά άξιοι άνθρωποι που ΄τόσα έχουν προσφέρει δεν κάνουν έκκληση σε όλους αυτούς που έχουν συσσωρεύσει άπειρο πλούτο που δεν τους ανήκει, να βάλουν το χέρι στην τσέπη;
Εστω έτσι,  ας πουμε με καλλιτεχνική αφέλεια...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καιρος να φευγουν οι αυταπατες.
Αριστερος ο φασιστας Σαβοπουλος, αριστερος ο νεος Μουσολινη Μικης, αριστερος ο Νταλαρας, αριστερος ο Αγγελοπουλος.
Ολοι αυτοι οι αριστεροι, που εχθρο τους εχουν την εργατικη ταξη, πρεπει να πανε στα αζητητα.
Η εργατικη ταξη, το ταξικο κινημα δεν τους εχει αναγκη.
Μονο προβληματα και τρικλωποδιες εχουν να προσφερουν.
Στα αζητητα μαζι με τους Λατσηδες και τους τοκογλυφους, ειναι η θεση τους.

Ανώνυμος είπε...

http://tasosnastos.blogspot.com/2011/05/blog-post_3073.html

Moodesty είπε...

Exeis dikio Giorgo
Parakolouthisa kai ego ton k Aggelopoulo apo to internet, Fantastikos skinothetis aksiotimos anthropos .. Pantos tin entiposi pou mou edose otan milouse ... itan les kai evlepe ta pragmata meso mias kameras,, ( san klassiko ergo Aggelopoulou,, afinei tis eikones na milane)
Apagoiteftika pantos oxi gia tin elipsi kritikis tis deksias .. alla pou anazitaei mia aristera na parei meros gia to "kalo tis patridas" kato apo to yparkto systima
!!!!!!!
Ego pantos pistevo oti akrivos gia afton ton logo peutei i Aristera . kai stin Ellada kai stin Europi,,

P.x Etsi xanete siga siga to aristero komma edo stin Souidia...me to na prosarmozete kai na mpenei se symmaxies..
Kai exoume pleon ena aristero komma opou sxedon,,,to mono pous tous xorizei me tous allous eine sto poses monades tha prepei na eine i asfalia ygeias,,,

Enas filos mou apo tin Ourougouai mou eipa kapote gia tin aristera tis Evropis oti
"Gia esas i aristera asxolite me to pos tha prosarmosete tin socialistiki ideologia sto yparkto kathestos,, gia emas eine apla enas allos tropos zois"

Tora pia aristera theloume??
Pantos lipame pou o k T.A den vlepei ti lisi pou prosferei i aristera kai akoma pio kathara to KKE
Parola afta ton ektimo kai pistevo (efxome) oti den oloklirose tis skepsis tou ,,

Γιώργος Σαρρής είπε...

Γεια και χαρά στη Σουηδία.
Ειναι βέβαιο οτι η Ελληνική αριστερά δεν έχει και πολύ σχ'εση με τα ευρωπαικά αριστερά κόμματα.Εκτός βέβαια της ΔΑ του Κουβέλη που δεν ξέρω τι γυρεύει στις γειτονιές του ΠΑΣΟΚ και που ειναι σε εισαγωγικά "αριστερά"(και πάλι όμως κραταω λίγες επιφυλάξεις λόγω αισιόδοξης φύσης).
Και το ΚΚΕ αλλά κατα την ταπεινή μου γνώμη και το μεγαλύτερο κομματι του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πολύ πιο ανατρεπτική λογική από εκέινην των "Ευρωπαικων" Αριστερών κομμάτων. Και τωρα σε μια πορεία σύγκρουσης δεν νομίζω ότι αυτα τα 2 κόμματα θα έκαναν κάτι λιγότερο χωρίς να ρισκάρουν. Εννοείται οτι υπάρχουν και άλλες πολύ σημαντικές αριστερές δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που η εξέλιξη των αγώνων μπορεί να τους δώσει μια θεση που δεν μπορούμε ακόμα να πουμε πόσο κρίσιμη θα είναι. Θα ήταν λάθος να αγνοήσουμε και το ανερχόμενο κίνημα αριστερών αυτόνομων ομάδων και αντιεξουσιαστικών κινήσεων που πάλι κατα την ταπεινή μου γνώμη δίνει ιδιαίτερο δυναμισμό στις κινητοποιήσεις ενω συσπειρωνει και ενεργοποιεί δυνάμεις ειδικά νέων που δεν γουστάρουν να ενταχτούν στα παραδοσιακά αριστερά κόμματα.
Το να λέμε οτι πέφτει στην Ελάδα η Αριστερά είναι λάθος.Α υτό εδειξαν τουλάχιστον οι δημοτικές εκλογές όπου ΠΑΣΟΚ και δεξιια έχασαν καθαρά. Η Αριστερα αυτη τη στιγμή στην Ελλάδα αν κατέβαινε ενιαία σε εκλογ΄ς9θεωρητικά μιλάμε) θα μπορούσε ακόμ,α και να κερδίσει την 1η θεση. Δεν ξερω αν θα είχε κάποιο νόημα στις τωρινές συνθηκες αλλά αριθμητικά θα μπορούσε.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Η Αριστερά πράγματι εκπροσωπεί εναν άλλο τρόπο ζωής όπου οι παλιοί αριστεροί που όμως έχουν λύσει με το παραπάνω τα προβλήματα οικονομικής φύσης και που θα είχαν να χάσουν πολλά από αυτα που εχουν τώρα βέβαια έχουν διλλήματα, που βέβαια καθόλου δεν ενδιαφέρουν αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και που αδιαφορούν εντελως για το ιδεολογικό πουκάμισο που φοράει ο καθένας.

ShareThis