Κυριακή 15 Μαΐου 2011

"Επιχείρηση Εξάρχεια"

 Να λοιπόν που ο από μηχανής Θεός υπάρχει!
 Σε μια στιγμή που ο κόσμος είναι αηδιασμένος από την ασtυνομική βία, και το κράτος καταστολής είναι στριμωγμένο στα σχοινιά ξαφνικά συμβαίνει αυτή η επίθεση στα Εξάρχεια.

Το ότι η χθεσινή "επιχείρηση κομάντος" στο Α.Τ.  βρωμάει το σκέφτεται νομίζω οποιοσδήποτε κοινός νούς. Οποιος δεν το σκέφτεται ας πάει να κοιταχτεί η ας κόψει την πολλή τηλεόραση. Νομίζω οτι μετα την πίεση που δεχόταν η κρατική καταστολή τις τελευταίες μέρες, πολλοί σκεφτόντουσαν πως μια επίθεση κατα αστυνομικών θα έφερνε κάποια ισορροπία.
Ειναι φυσικά αδιανόητο για οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο με μια σχετική πληροφόρηση, η χθεσινή επιχείρηση να έχει να κάνει με κάποιου τύπου αναρχικές, αριστερές  αντιεξουσιαστικές ομάδες. Νομίζω πως όλοι αυτοί έχουν με κάθε τρόπο ξεκαθαρίσει πως δεν στρέφονται εναντιον απλών ανθρώπων της δουλειάς όπως είναι οι μικροπωλητές της λαικής η διερχόμενοι εργαζόμενοι και πως το κυρίαρχο για αυτούς είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής.
Ομως και τα ίδια τα χαρακτηριστικά της ενέργειας μιλούν από μόνα τους. Ειναι δυνατόν άραγε όλο αυτό το έργο που παίχτηκε μεσημεριάτικα σε μια λαική γειτονιά του κέντρου να ωφείλεται σε απλούς μπαχαλάκηδες από τους οποίους τελικά δεν συλλαμβάνεται κανένας(δηλ. απόλυτη επιτυχία); Φυσικά όχι, γιατί τότε πάμε στο συμπέρασμα ότι απλοί πιτσιρικάδες γκαζωμένοι συγκρούονται σωμα με σωμα επι ίσοις όροις με οπλισμένους εκπαιδευμένους αστυνομικούς και τους νικάνε κατα κράτος. Στέκει άραγε;
Αρα τι συμβαίνει;
Προφανώς το παρακράτος είναι και πάλι παρόν.
Ικανώτατες επιχειρησιακά ομάδες αναλαμβάνουν δράσεις στρατιωτικού τύπου κατ΄εντολήν κάποιων με συγκεκριμένο στοχο.
Τη στιγμή που η αστυνομία και τα ΜΑΤ  μουδιασμένα αναρωτιόντουσαν για το πως θα φερθούν στη συνέχεια και το πως θα συγκρατήσουν τις επερχόμενες λαικές αντιδράσεις μετα το ξεμπρόστιασμα της Τετάρτης 11/5, κάποιοι με μια εντυπωσιακή επιχείρηση ξαναβάζουν ισχυρά θέμα τήρησης τάξης και νομιμότητας και θρονιάζουν στο νου του μεσου φιλήσυχου πολίτη την αναγκαιότητα της αθώωσης της αστυνομικής βίας.
Και για να μην το πολυλογούμε έχω ένα τελικό ερωτημα.
Πως γίνεται και πάλι σε μια τρομερά δύσκολη φάση για την αστυνομία και την καταστολή κάποιος να απλώνει ένα χέρι σωτηρίας ντυμένο στα μαύρα; Και μάλιστα με κόστος τον σοβαρό τραυματισμό πολιτών; Μήπως θυμίζει λίγο Μαρφίν το σκηνικό; Γιατί και τότε εντελώς τυχαία σε μια τρομερή κορύφωση της λαικής αντίδρασης, στην μεγαλύτερη συγκέντρωση πορεία των τελευταίων 30 χρόνων, εντελώς συμπτωματικά(!) κάποιος έβγαλε με ματωμένο χέρι τα κάστανα από τη φωτιά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/YpNJd17zOX4

marianaonice είπε...

Γιώργο έβαλες τα πράγματα στη σωστή τους θέση!
Εύγε!!

Aνεμος είπε...

προβοκάτσια,για να μην κρυβόμαστε
η κατάσταση θυμίζει προεμφυλιακη περίοδο
ο κύριος παπουτσής παραδέχτηκε οτι δεν μπορεί να ελενξει την αστυνομία
άρα και την ΕΥΠ;
αν φορέσει δηλαδή ένας κουκούλα λέω εγώ τώρα και ρίξει δυο μολότοφ σε κόσμο,ποιος τον ελέγχει
ότι δεν ελέγχει την αστυνομία,δεν το είπα εγώ,το δήλωσε ο υπουργό που είναι αρμόδιος

Γιώργος Σαρρής είπε...

Από ότι φαίνεται μπροστα στην απελπισία τους στήνουν σκηνικό απορρύθμισης και χάους ετοιμαζοντας νέους σωτήρες που θα εμφανίσουν την κατάλληλη στιγμή.

ShareThis