Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η χθεσινή 19η μέρα -Βίντεο

Τεράστια η συγέντρωση στο Σύνταγμα και χθές. Δεν ήταν ανάλογη με εκείνην της περασμένης Κυριακής, ήταν όμως παρόμοια σε όγκο με αυτήν της πρώτης μέρας και της πρώτης Κυριακής.Ας μην ξεχνάμε οτι η έμφαση δίνεται στην κινητοποίηση της Τετάρτης. Βέβαια και το τριήμερο και η καταιγίδα που προηγήθηκε έπαιξαν το ρόλο τους.  Παρ όλα αυτά ηταν μια πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση, που έδειξε οτι ο κόσμος δεν έχει διάθεση να κάνει πίσω και παραμένει στο δρομο δυναμικά.
Θάλασσα λαού λοιπόν και πάλι, πλημμύρισε την πλατεία σε όλο το μήκος και το πλάτος της και γέμισε ασφυκτικά την Λ.Αμαλίας μπροστά στη Βουλή. Γεμάτοι ήταν και οι πλαινοί δρόμοι Τζώρτζ και Οθωνος, αλλά και η Φιλελλήνων.
Μαζικότατη ήταν και η Λαική Συνέλευση που όμως έχει αρχίσει και ανακυκλώνεται. Ειναι καιρός να γίνει ένα βήμα μπροστά. Προς πιο οργανωμένη και επομένως πιο αποτελεσματική μορφή.




Αυτό που μου κάνει εντύπωση ειναι η κουβέντα για πάνω και κάτω πλατεία με ευθύνη υποτίθεται των "κάτω' και της Λαικής Συνέλευσης. Για τον κόσμο που συμμετεχει στις διαδικασίες της πλατείας με τις ομάδες εργασίας και τη Λαική Συνέλευση πάντως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.Αν υπήρχε θα το είχα ακούσει. Φυσικά υπάρχουν πολλοί που δεν ειναι φαν του γηπεδικού κλίματος στο πάνω μέρος μπροστα στη Βουλή, αλλά σε καμια περίπτωση "πόλεμος", "διχασμός" ή οτιδήποτε παρόμοιο. Μετα τις πρώτες μέρες όπου οι μεν έπρεπε να συνηθίσουν τους δε, τίποτα αρνητικό δεν ακούγεται από την κάτω μεριά για ότι συμβαίνει επάνω, εκτός βέβαια από κάποιες υπερβολές. Ισα ισα αυτό που έχει γίνει συνείδηση ειναι το ότι οι πάνω έχουν ανάγκη τους κάτω και οι κάτω τους επάνω.Ειναι 2 διαφορετικοί τρόποι έκφρασης με κοινούς όμως στόχους.

Δυστυχώς τα περί διχασμού τα διαβάζω σε σάιτ που δεν του αρεσει καθόλου αυτό που γίνεται στις Λαικές συνελεύσεις που δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσπάθεια να οργανωθεί και να εκφραστεί συνολικά η πλατεία. Ειναι φυσικά φανερό οτι αν επιβαλόταν το τελείως απρόσωπο κλίμα του πάνω μέρους, πιθανόν η κινητοποίηση να είχε εκφυλιστεί. Οπως και να το κάνουμε όμως, η Λαική Συνέλευση παρά τις αδυναμίες και την πολυλογία περί παντός, και το ενδιαφέρον κινεί και αποφάσεις παίρνει. Αρκεί να ξεπερασει την πολλή συζήτηση και να περάσει στη δράση και την υλοποίηση. Αυτοί που προσπαθουν να την συκοφαντήσουν και να την κατηγορήσουν για "προσπάθειες καπελώματος" και άλλα γελοία, προφανως συνειδητά η ασυνείδητα κάνουν κακό συνολικά.

Για όσους τωρα όχι κακοπροαίρετα αναπαράγουν τα περί αντιπαλότητας και διχασμού, ας το σκεφτουν λίγο παραπάνω κι ας διασταυρώσουν τις "πληροφορίες" πριν αναδημοσιεύσουν.
Προσωπικά πάντως είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την συνύπαρξη τόσο διαφορετικών απόψεων. Το θεωρω σημαδι σοβαρότητας από όλες τις πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis