Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Λάβα λαού καίει το μνημόνιο



Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!

Τι ήταν αυτό;
Ενα πραγματικό σόκ πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η σημερινή συγκέντρωση.
Μια πραγματική λάβα που απλώθηκε αργα σε όλο το κέντρο από τους Στύλους του Ολυμίου Διός μέχρι την Ομόνοια!!!
Γεμάτη όλη η Λ.Αμαλίας μέχρι το Σύνταγμα. Στην πλατεία και σε όλους τους γύρω δρόμους ήταν αδύνατο να περπατήσεις, ενω μπροστα στον Άγνωστο ήταν δύσκολο και να αναπνεύσεις ακόμα. Γυρω στις 9μμ Η Πανεπιστημίου ήταν γεμάτη μέχρι τα Προπύλαια και το ίδιο και η Σταδίου! Λίγο αργότερα ακούσαμε ότι ο κόσμος έφτανε μεχρι την Ομόνοια! Νομίσαμε όλοι οτι ήταν υπερβολές. Μετα τα μεσάνυχτα το άκουσα να λέγεται στο δελτίο της ΝΕΤ!
Πρέπει να ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση στην ιστορία.
Μέχρι σήμερα όμως. Γιατί για την άλλη Κυριακή αποφασίστηκε να μπεί στόχος για συγκέντρωση 1000000 λαού!
Ηταν όλοι στο δρόμο. Όλες οι ηλικίες. Από ηλικιωμένους που ρίσκαραν πραγματικά μεσα στο συνωστισμό και το συνδυασμό υγρασίας-ζέστης, μέχρι μωρα παιδάκια ή και λίγο μεγαλύτερα που μαζεμένα στο κάτω μερος της πλατείας προς τη Σταδίου ζωγράφιζαν συνθήματα για την Ελευθερία και το Μνημόνιο!
Όλες οι κοινωνικές ομάδες, όλες οι απόψεις, όλος ο λαός ήταν εκεί.
Μεχρι μια μικρή πορεία από παπάδες με μαυρα ράσα κατω από ένα πανω που έλεγε "Ειμαστε μαζί σας" είδα. Περπατουσαν γρήγορα ανεβαίνοντας την Παν/μίου προς Σύνταγμα κοιτάζοντας επιφυλακτικά τον κόσμο που σε άλλα σημεία τους έβριζε και σε άλλα τους αποθέωνε φωνάζοντας "μπράβο, μπράβο". Ολο το κοινωνικό μωσαικό μπροστα στα ματια μας, φωνάζοντας ενάντια στο μνημόνιο και την Τρ'οικα.

Ηταν αδύνατον να πιστεψει κανείς ότο κατω από τέτοιες συνθήκες, θα μπορούσε να γίνει η Λαική Συνέλευση. Κι όμως. Ολοι κάθισαν, ή μάλλον καθίσαμε κάτω στην πλατεία σε όλο το μήκος της από τα σκαλοπάτια μεχρι γύρω από το συντριβάνι και κάτω ως το τέλος του πλακόστρωτου για να ακούσουμε την πολύ καλή παρουσίαση της νομικής Ομάδας για το χρέος. Κι υστερα να δουμε τις συνδέσεις στην πάνινη οθόνη με την Πουερτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη και τις άλλες πόλεις. Να ακούσουμε από τους Ισπανούς το "El publo unido...." δηλαδή "Λαός ενωμενος ποτέ νικημένος". Και  να απαντήσουμε με το "Η Αλληλεγγύη των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών"!

Ηταν άλλη μια μέρα με τρομερό ενθουσιασμό, που πάνω από 200000 κόσμος ( για τόσους είπε ο ανταποκριτής της ΝΕΤ ενω ο Μπιρσίμ μίλησε για 500000)  πατώντας γερά στο δρόμο μαζί με τόσους άλλους, σκεφτόταν πως το να πάρουμε τη ζωή μας  στα χέρια μας μπορεί και να μην είναι μια μακρινή ουτοπία.

Πως θα τολμήσουν τώρα μετά από τέτοια ξεκάθαρη απονομιμοποίηση, να συνεχίσουν το γδάρσιμο.

Συνεχίζουμε λοιπόν.
Αυριο πάλι εκεί! Στις 6μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis