Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

"Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα"=Ειμαστε στις προδιαγραφές σας

Η πλατεία Συντάγματος ειναι ό,τι πιο όμορφο έχω ζήσει τον τελευταίο καιρό.
Σωστά η λάθος όλη αυτή την κινητοποίηση με τις καθημερινές συγκεντρώσεις και τις λαικές συνελεύσεις, την νοιώθω σαν μεγάλη ελπίδα ή σαν μήτρα που μπορεί να την γεννήσει.
Οι καλλιτέχνες πάντα πιστεύαμε στα αδύνατα, τι να κάνουμε.

Αυτό το "Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα" όμως δεν το τρώω με τίποτα.Παρ ότι νομίζω πως χθες μειώθηκε λίγο, ειναι πάντα εκεί και βγάζει μάτι.
Οπου πας το βλέπεις. Κι είναι σαν να λέει "Ειμαστε καλά παιδιά", "Ειμαστε εντός προδιαγραφών ασφαλείας", "μη μας φοβάστε". Σε ποιον απευθύνεται το μήνυμα; Φυσικά όχι στους συγκεντρωμένους κι ακόμη πιο πολύ όχι σε αυτούς που ονειρεύονται και παλεύουν για την ανατροπή.

Αντιγράφω απο ένα σχόλιο στο μπλογκ μου, του μπλογκ  "Αριστερά και πολιτική" που επίσης βρίσκεται καθημερινά στην πλατεία.

"Επεσήμανα πολύ νωρίς τα ίδια και σοβαρότερα προβλήματα που θέτει το πλαίσιο που φόρεσαν καπέλο τα μέσα ενημέρωσης της αστικής τάξης και κάποιοι μηχανισμοί της για να ελέγξουν τη λαϊκή έκρηξη που ήταν αναμενόμενη.


Βρήκαν και έφορο έδαφος.


Ποιοι είναι Γιώργο αυτοί οι φανατικοί των απαγορεύσεων;


1. Πολύ φυσικά οι απατημένοι ψηφοφόροι του δικομματισμού που «το έριχναν» με αντάλλαγμα το βόλεμα. Τώρα γεμάτοι ενοχή εφορμούν εναντίον όλων αλλά ικανοποιούν έτσι και το μίσος τους κατά της Αριστεράς που τους ελέγχει ηθικά. Δίνουν εξετάσεις αντιαριστεράς στην αστική τάξη για να έχουν και αύριο νέο δικαίωμα στο βόλεμα.
2. Οι ανόητοι των καναλιών που πιστεύουν ότι πρέπει να τους χτυπάμε όλους και όταν λέμε όλους, εννοούμε τους αριστερούς!
3. Οι μικροαστοί που νοιώθουν ανίκανοι να κτυπήσουν την άρχουσα τάξη αλλά ικανότατοι να χτυπήσουν για λογαριασμό της την εργατική τάξη και την Αριστερά. Δίνουν σήμα στην άρχουσα τάξη τι είναι ικανοί να κάνουν ακόμη και σε περίπτωση φασισμού. Έχουν εντοπίσει το στόχο! Το αντάλλαγμα που θέλουν είναι κομμάτι εξουσίας. Το τι λαμβάνουν στο τέλος και αφού κάνουν τη βρώμικη δουλειά το ξέρεις…
4. Οι αριστεροί που έχασαν κάθε αρχή και ηθική. Αυτοί που στα γρήγορα ξεπέταξα τον κομματικό μανδύα και φυσικά την ιδεολογία τους και δίνουν εξετάσεις «ακομμάτιστων» στην αστική τάξη. Αυτοί που εφόρμησαν λάβροι κατά του ΚΚΕ μ-λ και πριν λίγες μέρες κατά του ΣΕΚ και στα πηγαδάκια είναι με ατελείωτους ύβρεις κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.


Όλοι αυτοί έχουν μια μικροαστική φιλοσοφία. Να ορίζουν χωρίς να ορίζονται. Να αναδείξουν τον εαυτό τους κριτή και ρυθμιστή των πάντων και να βγούν πάνω από τη κριτική των πάντων. Έτσι ανεξέλεγκτοι και ελεύθεροι από κόμματα και ιδεολογίες θα κάνουν ό,τι θέλουν και θα είναι εκτός κριτικής! Πάνω απ όλα όμως δίνουν εξετάσεις στην άρχουσα τάξη και βάζουν υποθήκες για την προσωπική τους ανάδειξη, κάτι που είναι αδύνατο μέσα σε ένα οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα. Γι αυτό αντιδρούν λυσσαλέα στο να πάρει πολιτική ταυτότητα η Συνέλευση. Θέλουν να μην έχει όργανα, στόχους, πολιτική ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι νόμιμοι σε ό,τι κάνουν στο όνομα της πλατείας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis