Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε το παραμύθι μένει- Μια παλιά αστεία και άπονη ιστορία

Δεν ξέρω πόσοι απελπισμένοι συνάνθρωποι, από ανάγκη να αισιοδοξήσουν για λίγο, θα καταπιουν αμάσητο το παραμύθι της "νεας" κυβέρνησης (όπου όλοι πλην 3-4 είναι παλιοί). Αυτό που ξέρω όμως είναι πως ακόμη κι αν δεχτούν να κοροιδέψουν τον εαυτό τους συντομότατα -εντός πολύ λίγων ημερών- θα δουν στην πράξη τι συμβαίνει.
Ειναι ολοφάνερες άλλωστε οι προθέσεις και άμεσα δηλωμένες από τον νέο Υπ.Οικονομίας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω(!) βελτιώσεις στο μεσοπρόθεσμο. Οπότε ας σφίξουμε τα δόντια κι ας περιμένουμε τη νέα έφοδο των βάρβαρων μετρων.
Μετα τις πρώτες συγκινητικές δηλώσεις του κ.Βενιζέλου ότι αντιλαμβάνεται και κατανοεί την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν έρθει οι πολίτες, από σημερα περνάει σε νέους όρους επικοινωνιακού παιχνιδιού με έκφράσεις όπως π.χ. "δίκαιη λιτότητα", "μνημόνιο με ανθρώπινο πρόσωπο" κ.α.
Πως θα μπορούσε άλλωστε να έιναι αλλιώς αφου όπως είπε η κ.Μέρκελ ο πρωθυπουργός στην γνωστή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν της δήλωσε την προσήλωσή του στους στόχους και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα!
Ολη αυτή η πονεμένη  ιστορία της δήθεν κατανόησης του πόνου του λαού χωρίς κανένα βήμα πίσω όμως, μου θυμίζει μια παλιά αστεία ιστορία που είχε συμβεί ένα βράδυ σε κάποιο στουντιο ηχογραφήσεων.

Γράφαμε στο στούντιο Polysound που βρισκόταν παρεμπιμπτόντως πολύ κοντα στο κτίριο της ΓΣΕΕ. Ειχε πάει 1 η ώρα το βράδυ και ο λαίμαργος ηχολήπτης  ο Σ.Τ. είχε πεινάσει τρομερά. Οντας σε ανάλογα με τον κ. Βενιζέλο κιλά, παράγγειλε μια XXL πίτσα για τον εαυτό του. Οι υπόλοιποι όλο και μπαινοβγαίναμε στα διπλανά ταχυφαγεία στη διάρκεια της ηχογράφησης  και δεν πεινούσαμε. Μαζί με τον πιτσαδόρο μπήκε στο στούντιο κι ένας σκύλος που έμενε μόνιμα εκεί. Φαινόταν πολύ πεινασμένος και όπως ήταν πολύ φιλικός με όλους πήγε δίπλα στο Σ., έβγαλε τη γλώσσα και κουνώντας την ουρά απαιτούσε μερίδιο από την τεράστια πίτσα. Ο Σ, παρ'όλα αυτά άρχισε να καταβροχθίζει την πίτσα σαν να μην έβλεπε καν τον πεινασμένο σκύλο!
"Ρε Σ. του λέω όλη μόνος σου θα την φας";
"Ναι" μου απαντάει μονολεκτικά.
"Και το σκυλί δεν το βλέπεις που πεινάει";
"Το βλέπω " μου λεει μασώντας και καταπίνοντας...
"Και δεν το λυπάσαι ρε φίλε";
"Πως, το λυπάμαι..." απαντάει μπουκωμένος ο Σ.!

Ειχαμε μείνει να τον κοιτάμε έκπληκτοι, ωσπου δεν άντεξα.
"Καλά ρε" του λέω, "και δεν ντρέπεσαι που δε δίνεις μια μπουκιά";"Ολόκληρη πίτσα..."
"Ντρέπομαι, πως δεν ντρέπομαι" ξανααπαντάει ο Σάκης συνεχίζοντας με βουλημία το σαβούριασμα της πίτσας ,φυσικά χωρίς να δίνει μπουκιά στο καημένο το σκυλί!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε όλη αυτή την ιστορία, που κατά τη γνώμη μου είναι για γέλια, μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως ενώ ζήταγαν συναίνεση και ενώ όλα γίνονται κάτω από το βάρος της αντίδρασης του λαού, μας εγκρίνουν και άλλα δάνεια χωρίς ουσιαστικά προϋποθέσεις και στην πραγματικότητα αδιαφορώντας για την περιβόητη συναίνεση ....

ShareThis