Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ενα δυναμικό βήμα μπροστά

Το ακούσαμε από τον επικοινωνιολόγο Γρ.Τσιμογιάννη.
Το 92% του λαού(!!) είναι υπέρ του κινήματος των πλατειών ή των "αγανακτισμένων" όπως λέγονται (και δεν μου αρέσει προσωπικά).
Αν είναι έτσι ειναι φανερο πως όλος αυτός ο κόσμος πρέπει να βρεί τρόπο να εκφραστεί μαζικά και συγκεκριμένα, να αρθρώσει λόγο και να θέσει τα αιτήματά του οδηγώντας σε κρίση την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης, που αδιαφορώντας για το τι λέει ο λαός που την ανέδειξε, προχωράει ακάθεκτη πρός την ψήφιση του δολοφονικού μεσοπρόθεσμου σχεδίου.
Και πιο πολύ προχωράει στη σύναψη νεου υπέρογκου δανείου που προστιθέμενο στο ήδη τεράστιο χρέος σφίγγει ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό του λαου.
Εχουν περάσει 2 εβδομάδες από τη μέρα που ξεκίνησε όλη αυτή η απρόσμενη κινητοποίηση και είναι αλήθεια οτι είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από το βυθό του σιωπηλού θυμού του καναπέ όπου βρισκόμασταν πριν.
Ομως αυτό δεν είναι αρκετό εφ' όσον όλοι αναγνωρίζουν οτι ο χρόνος και οι εξελίξεις τρέχουν με τρομερή ταχύτητα.
Στο Πολυτεχνείο το '73 μεσα σε πολύ πιο δυσκολες συνθήκες, σε 24 ώρες μόνο είχε εκλεγεί συντονιστική επιτροπή, είχαν γίνει ομάδες περιφρούρησης, είχε οργανωθεί το νοσοκομείο, η επικοινωνία και όλη η ζωή μεσα στο κτίριο και είχε φτιαχτεί ο θρυλικός ραδιοφωνικός σταθμός, που αποτελούσε πραγματικό επιθετικό όπλο που χτυπούσε και πονούσε όσο τίποτα τη χούντα.
Αυτή η ολοφανερη αποτελεσματικότητα ΄και φυσικά το γεγονός ότι δηλωνόταν έμπρακτα από τους ηρωικούς καταληψίες οτι ήταν αποφασισμένοι για όλα αδιαφορώντας για τις συνέπειες, ήταν που αμέσως έφερε κοντά στο Πολυτεχνείο δεκάδες χιλιάδες κόσμο που έπαιζε τη ζωή του κυριολεκτικά κορώνα γραμματα.

Νομίζω οτι η ανάδειξη συντονιστικών οργάνων -άμεσα ανακλητών- με κλήρωση, δεν μπορεί να παραμένει ένα θέμα ταμπού. Πρέπει να συζητηθεί τώρα.
Ειναι ανάγκη να κάνουμε άμεσα ένα δυναμικό βήμα μπροστά.
Ειναι ανάγκη να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιοι είμαστυε και τι θέλουμε κλείνοντας τα στόματα αυτών που χαμογελώντας υποτιμητικά,  μιλούν για απροσδιόριστο χάος των πλατειών.

2 σχόλια:

Redfly είπε...

Το 73 φίλε Γιώργο υπήρχαν κόμματα και νεολαίες απο πίσω οι οποίες οργάνωσαν τους φοιτητές ...

Για αυτό και η όποια αποτελεσματικότητα !

Και σήμερα με το δήθεν ακομμάτιστο ακριβώς αυτό θέλουν να εμποδίσουν, την οργάνωση. Για αυτό διώχνουν την αριστερά απο τις πλατείες. Διότι εαν το ακομμάτιστο δεν απευθυνεται στην Αριστερά τότε που απευθύνεται ? Θεωρεί κανείς πως θα κατέβει επισημα το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ή το ΛΑΟΣ στις πλατείες ?

Υπομονή θα έλεγα φίλε Γιωργο, διότι μετά το ένα βημα μπροστά, έρχονται 2 βηματα πίσω ..

Γιώργος Σαρρής είπε...

Kανένας δεν μπορεί να διωξει κανεναν απο τις πλατείες. δΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΠΩς ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕς ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΡΌΛΟ ΤΟΥς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ.
Πως γίνεται να παραδίνουν τις πλατείες στην άποψη των καναλιων που φυσικά αυτα είναι που σπρώχνουν και στηρίζουν την απολιτίκ φάση.
Φυσικά και ξερω ποια ειναι η κατασταση στις πλατείες αλλα δεν θα ηταν έτσι τα πράγματα αν κάποιοι το είχαν δει αλλιως το πράγμα. θα ειχε πάει όχι ένα αλλα πολλά βηματα μπροστά.
Δυστυχως ανωνυμα στις πλατειες ειναι όλοι, εκτός από αυτούς που θα έπρεπε να ειναι εκει.Δεν κανω πόλεμο, επισημαινω την ανάγκη.

ShareThis