Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Δεν ειδαν δεν άκουσαν-Aπίστευτο σκηνικό παραπλάνησης

Μετα από 3 μέρες όπου δεν υπήρχε καμμια ειδηση εκτός των κυβερνητικών πρωτοβουλιων ανασχηματισμού, παραίτησης, συναίνεσης και τελικά απλης αλλαγής μερικών υπουργών από άλλους ήδη υπουργούς σημερα είχαμε τις συγκινητικές τελετές παράδοσης παραλαβής υπουργείων.
Επι ώρες μετεδιδαν στην TV τα σκηνικά "αλλαγής φρουρας" στα υπουργεία επιχειρώντας ντε και καλά να μας πείσουν οτι κάτι άλλαξε. Και το γελοίο της υπόθεσης 'ηταν το να βλέπεις τους ίδιους από τη μια να παραδίδουν συγκινημένοι και από την άλλη να παραλαμβάνουν με αίσθημα ευθύνης.
 Και η ουσία;
Μια στροφή προς το συντηρητικότερο όπου όσοι έστω λίγο, ειχαν πει δυο-τρεις λέξεις κοντρα στις μνημονιακές λογικές -όπως η Μπιρμπίλη ή η Κατσέλη- αποσύρθηκαν για να αντικατασταθούν από πιστούς της μνημονιακής ιδέας.
Ουτε καν τον Πάγκαλο, με τις γνωστες συμπεριφορές που μόνο κακό στην ίδια την κυβέρνηση έκαναν, δεν τόλμησε να αγγίξει ο "μετασχηματισμός". Εστω για επικοινωνιακούς λόγους. (Τοσα πολλά ξέρει;)

Για τέτοια συγκλονιστική αλλαγή μιλάμε.
Η κυβερνηση δηλώνει λοιπόν ξεκάθαρα ότι δεν άκουσε τίποτα από όσα λέει ο λαός, οτι δεν διδάχτηκε τίποτα από ένα χρόνο αποτυχίας και γκρεμισματος των πάντων.

Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της.
Εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis