Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις- Ποιος φοβαται την αλήθεια;


Πριν σχεδον κατέβει από το βήμα ο υπ.Οικονομικών Παπακωνσταντίνου όπου παρουσίασε το ντροπιαστικό μεσοπρόθεσμο σχέδιο η Γερμανική Βουλή τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Οχι πως ιδρώνει το αυτί του δηλαδή αλλά έτσι ακριβώς έγινε.
Ο υπουργός είχε μόλις ξεστομίσει το μεγάλο εκβιασμό.
"Αν δεν ψηφιστεί και το σχέδιο και οι ρυθμιστικοί νόμοι δεν θα πάρουμε την 5η δόση"!
Εκεινη τη στιγμή ακριβώς ακουγόταν η είδηση για την έγκριση όχι μόνο της δόσης αλλά ολόκληρου του επόμενου δανείου προς την Ελλάδα!! Ο υπουργός οικονομικων της Γερμανίας Σόιμπλε είχε πει λίγο πριν πως αν δεν εγκρινόταν  το δάνειο θα κινδύνευε  όλη η Ευρωζώνη και το Ευρώ.
Ποιος φοβάται πιο πολύ λοιπόν;
Εμείς ή αυτοί;
Και εν πάσει περιπτώσει ποιος έχει να χάσει πιο πολλά;
Η Ελλάδα που αν ακολουθηθεί αυτη η πολιτική του μεσοπρόθεσμου θα οδηγηθεί στη χρεωκοπία έχοντας μάλιστα χασει τα πάντα, ή μήπως η ΕΕ, οι τράπεζες και ίσως η ισορροπία του Παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.
Η απάντηση πρέπει να είναι καθαρή. Δεν θέλουμε άλλα δάνεια που έτσι κι αλλιως οδηγουν σε νέα εισπρακτικά μέτρα που σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει.
Αυτη η κρίση δεν είναι δική μας. Ειναι των τραπεζων. Ας βρουν λοιπόν μόνοι τους τη λύση ξεκαθαρίζοντας τους χρεωκοπημένους ισολογισμούς και τα τσακισμένα από το τζόγο ενεργητικά τους.

Ισως γι αυτό το αναμενόμενο διάγγελμα Παπανδρέου αναβλήθηκε.
Μάλλον όλη η ομιλία ηταν βασισμένη σε έναν εκβιασμό που είχε ήδη ακυρωθεί από πιο τρομοκρατημένους από μας.




Μέχρι την ώρα που γράφτηκε το άρθρο (5μ.μ.) το διάγγελμα δεν είχε γίνει ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis