Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

H Eλλάδα στους δρόμους, η Ευρώπη στα κάγκελα


"Οσο περισσότεροι Έλληνες πειθονται οτι μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, τόσο καλύτερη συμφωνία θα τους προσφέρουν οι Ευρωπαίοι για να  μην το κάνουν"!

Φαίνεται πως τα ψέμματα τελείωσαν κι εφτασε η ώρα της αλήθειας για το ελληνικο χρέος.
Η τακτική των απειλών εναντίον των Ελλήνων που συντηρήθηκε μάλιστα και από ελληνικά κέντρα (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Δαμανάκη κλπ.) δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Αντίθετα μάλιστα, μάλλον εξόργισε τους Ελληνες και ουσιαστικά -σε συνδυασμό βεβαια με τα πραγματικά προβλήματα- τους έσπρωξε να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες.
Εκεί διαπίστωσαν το ολοφάνερο. Αποτελούσαν τεράστια απειλή, όχι μόνο για το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, αλλά για ολόκληρο το οικοδόμημα της ΕΕ και του Ευρώ!
Αναγκασαν με την παρουσία τους όλους όσους σιωπούσαν ή έκρυβαν την πραγματικότητα να πουν δυο λόγια αληθινα.
Και τότε έγινε φανερό σε μεγάλες μαζες οτι τα πακετα "σωτηρίας" πολυ απλά έσωζαν τους σωτηρες μας!
Ετσι τώρα φαίνεται να αλλάζει το τροπάριο ενω οι Ευρωπαίοι (αλλά και οι ΗΠΑ) τρεμουν το ελληνικό χρέος, κάτι που βέβαια έπρεπε να έχουν σκεφτεί απο την πρώτη στιγμή της κρίσης, όταν αποφάσισαν να επιτεθούν στην Ελλάδα. Πως ήταν δυνατόν να παιζουν με ένα χρέος 350 δις ευρώ έτοιμο να σκάσει σε συνθήκες μεγάλης παγκόσμιας κρισης και ύφεσης, όταν μόλις έβγαιναν από τις στάχτες μιας παρ' ολίγον κατάρρευσης λόγω της χρεωκοπίας της Lehman όπου ο λογαρισμός δεν ήταν παραπάνω από 45δις δολάρια.
Ειχαμε γραψει την Τετάρτη, για τα πρωτοσέλιδα των Ευρωπαικών εφημερίδων και site (Le Monde, Figaro κλπ) με τις δηλώσεις του Γάλλου κεντρικού τραπεζίτη, περί "σεναρίου τρόμου" αν φτάσουμε σε ελληνική χρεοκοπία. Τωρα έχουμε και την WSJ.
Γράφει λοπόν η Wall Street Journal: "Τι θα γίνει αν οι Ελληνες δεν θέλουν να σωθούν:" Και εννοούν βέβαια τι θα γίνει αν καταλάβουν ότι άλλος είναι ο στόχος της υποτιθέμενης σωτηρίας τους;
Και πιό κάτω λεει ο αρθρογράφος:
"Μπορεί οι Γερμανοί, Ολλανδοί, Φινλανδοί να ανησυχούν για το πως θα πείσουν τους ψηφοφόρους τους για τα ατελείωτα ελληνικά πακέτα σωτηρίας, αλλά ξέρουν οτι η άλλη επιλογή είναι ακόμη χειρότερη"!
H άλλη επιλογή είναι βέβαια να αφήσουν την Ελλάδα να σωθεί μόνη της...

Κατόπιν αφού αναφέρεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότερο οι Έλληνες βλέπουν χωρίς δέος το ενδεχόμενο της εξόδου από το κοινό νόμισμα αν αυτό χρειαστεί, και στο τι μπορεί να συμβεί αν μπουν στο παιχνίδι της δικής τους διάσωσης και οι άλλες χωρες όπως Ιρλανδια, Πορτογαλια, Ισπανία κλπ., διαπιστώνει:
"Οσο περισσότεροι Έλληνες πειθονται οτι μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, τόσο καλύτερη συμφωνία θα τους προσφέρουν οι Ευρωπαίοι για να  μην το κάνουν"!

Ειναι όλο και πιο φανερό οτι μια  απειλή ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ και μια γενναία άρνηση χρέους από τη μεριά της Ελλάδας προκαλεί τρόμο κατάρρευσης όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Το αποδεικνύουν άλλωστε και οι χθεσινές συναντήσεις και συμφωνίες (χωρίς αντίκρυσμα όμως) Μέρκελ, Σαρκοζί για το θέμα της Ελλάδας. Ξαφνικά όλοι όσοι μας έβριζαν μας αγαπούν με πάθος και νοιάζονται για μας...

Η τέως πανίσχυρη  οικονομία του καπιταλισμού, δεν είναι τίποτα άλλο από έναν λαμπερό, τεράστιο και εντυπωσιακό Τιτανικό, που όμως για λόγους άγριας (αλλά αναμενόμενης γιατί αυτό είναι ο καπιταλισμός πλέον) κερδοσκοπίας, έχουν αφαιρεθεί όλα τα στεγανά.
Φαίνεται τώρα όλο και πιο καθαρά ότι τρέχοντας πίσω από το κόκκαλο του κέρδους, τα τσακάλια του χρηματοοικονομικού "θαύματος" σχεδίασαν έναν Τιτανικό που θα έκοβε όλο και περισσότερα εισιτήρια, θα έκανε δισεκατομμύρια χρυσοφόρα ταξίδια, αλλά μόνο σε μπουνάτσα! Η πρόβλεψη της παραμικρής φουρτούνας δεν βόλευε τις μαγικές τους εξισώσεις.
Το άνοιγμα της μικρής Ελληνικής  μπουκαπόρτας μεσα στη φουρτούνα που ξέσπασε το 2007-08, απειλεί τώρα να βυθίσει αύτανδρο  το καπιταλιστικό τέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis