Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Απίστευτες καταδίκες στην Αγγλία- Η βία της "Ανεξάρτητης" δικαιοσύνης εν δράσει

  Mαθητής καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση επειδή έκλεψε ένα μπουκάλι νερό!!

Δύο άτομα που προσκαλούσαν μέσω Facebook άλλους σε διαδηλωσεις στις πόλεις τους καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια φυλάκιση από το δικαστήριο του Chester μετα τις ταραχές στην Αγγλία.
Ο ένας εκ των κατηγορουμένων δημιούργησε μία εκδήλωση στο Facebook με την ονομασία “Smash Down in Northwich Town” - “Καταστροφές στο Northwich” για τη νύχτα της 8ης Αυγούστου.Στη συνάντηση όμως εμφανίστηκε μόνο η αστυνομία η οποία και συνέλαβε το νεαρό.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος από το Warrington χρησιμοποίησε το λογαριασμό του αργά το βράδυ για να αναρτήσει μια σελίδα με όναμα “Ταραχές στο Warrington”.Το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι η σελίδα προκάλεσε πανικό στην πόλη.Ο νεαρός σηκώθηκε το επόμενο πρωί με πονοκέφαλο, ”κατέβασε” τη σελίδα και είπε οτι επρόκειτοπερί πλάκας. Για την ύπαρξη της σελίδας ενημερώθηκαν 400 επαφές, ωστόσο καμμία ταραχή δεν έγινε. Παρ' όλα αυτά ο εισαγγελέας δήλωσε ότι οι δημοσιεύσεις αυτές προκάλεσαν πανικό καθώς διαδίδονταν φήμες επερχόμενες ταραχές και ο 22χρονος Perry Sutcliffe-Keenan κατέληξε στη φυλακή με αυτή την απίστευτη ποινή.

Κατα τα άλλα τώρα έχουν γίνει 1300 προσαγωγές απο τις οποίες για τις 700 τα δικαστήρια αποφάσισαν προσωρινή κράτηση. Ανάμεσά τους γελοίες περιπτώσεις όπως ενός νεαρού που "έκλεψε" 2 μπάλες παγωτό πετώντας το μάλιστα αφού δεν του αρεσε! Ο δικαστής όμως δε δίστασε καθόλου να διατάξει την κράτηση του.

Υπάρχουν φυσικά πολλές διαμαρτυρίες για το πόσο "δίκαιες" είναι οι ποινές που επιβάλλονται.Για παράδειγμα ένας μαθητής καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση επειδή έκλεψε ένα μπουκάλι νερό!!


Κανονικές περιπτώσεις "Αθλίων" δηλαδή τύπου Γιάννη Αγιάννη όπου ο Ουγκώ αποδεικνύεται λιγος σε φαντασία μπροστά στην πραγματικότητα της παλιάς Αυτοκρατορίας.

Συνήγοροι υπεράσπισης και Ομάδες προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ξεσηκωθεί αφου φαίνεται πως έχουν δοθεί οδηγίες ειδικής αντιμετώπισης γι αυτές τις περιπτώσεις.
Η αποκάλυψη ότι οι δικαστές, ειδοποιήθηκαν από κρατικούς υπαλλήλους «να μη λάβουν υπόψη τις κανονικές κατευθυντήριες γραμμές εκδικάσεων όταν ασχολούνται με υποθέσεις των ταραχών ανησυχεί έναν αριθμό δικηγόρων, οι οποίοι προειδοποιούν ότι θα προκαλέσει ένα κύμα προσφυγών.
Ένας δικαστής από το Manchester σχετικά με την καταδίκη τεσσάρων διαδηλωτών δήλωσε πως τα γεγονότα της 9ης Αυγούστου ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και γι’αυτό δεν ακολούθησε τις κατευθυντήριες γραμμες για τέτοιου είδους δίκες.”Ο βασικός ρόλος των δικαστηρίων είναι να δείξουν ότι ξεσπάσματα εγκληματικών πράξεων σαν αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ποινές μεγαλύτερες των συνηθισμένων” δήλωσε.

Ειναι φανερό οτι η επιχείρηση κατατρομοκράτησης όσων δικαια σκέφτονται ξεσηκωμούς στην Αγγλία έχει το λόγο αυτη την ωρα. Η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της νομιμότητας.
Πως μπορεί να πιστεύει κανείς άραγε οτι μπορεί χωρίς οργανωμένη πάλη να τα βάλει έτσι απλά με την κρατική βία χωρίς να ρισκάρει συντριπτικές και επώδυνες ήττες με ό,τι σημαίνει αυτό για τους λαούς και τα κινήματα.

*Oι πληροφορίες είναι από τον Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis