Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Οι "αποκλεισμοί" των ξενοδοχείων ...και της αλήθειας


Οργή, αγανάκτηση, θλίψη, έκπληξη, ντροπή, βάρβαρο πισώπλατο κτύπημα στον τουρισμό από τα κομάντο του ΠΑΜΕ... και άλλα γελοία ακούστηκαν χτες για την κινητοποίηση των εργαζομένων στον τουρισμό. Μέχρι και για... εσχάτη προδοσία είπε ο γνωστός ...δε λέω το όνομά του, δεν του κανω διαφήμιση.
Τα περίεργα είναι όμως δύο.
Πρωτο πως συντονίστηκαν όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ γύρω απο ένα κυριολεκτικά "μη θέμα" αφου ουσιαστικά κανείς δεν ενοχλήθηκε.
Δευτερο και σπουδαιότερο, πως είπαν όλοι "συμπτωματικά" το ίδιο ψέμα χρησιμοποιώντας την ίδια λέξη, "αποκλεισμός των εισόδων".
Βαζοντας στο γλυκό και τα περί κομάντο του Γκίνη, θα φανταζόταν κανεις πεσμένους ένοπλους στην άσφαλτο σε θέση μάχης με στολές παραλαγής, να μην αφήνουν να περάσει ψυχή ζώσα!
Ποια ηταν η πραγματικότητα όμως;
Κανείς δεν απαγόρευε σε κανέναν ένοικο των ξενοδοχείων να μπεί η να βγεί όσες φορες του γούσταρε. Σε κάποιο δελτίο το διευκρίνησε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων εκεί, ενω σήμερα το βρήκα και σε κάποια από τις αστικές εφημερίδες που μιλούσαν για αποκλεισμό."...χωρίς, ωστόσο, να εμποδίζουν την είσοδο και την έξοδο των πελατών" έγραφε η εφημερίδα αφου πρώτα είχε καταγγείλει τις ακρότητες και τα "μπλόκα ντροπής"(!).
Απλά περιφρουρούσαν την Απεργία τους -όχι σκληρά λέω εγώ αφου είδα να μπαινοβγαίνει χωρίς πρόβλημα με βαλίτσες ο υπάλληλος στην πορτα του Μ.Βρεττανία. Αυτό ηταν όλο. Να μην ξεχνάμε το τι τρομοκρατία ασκείται στον ιδ.τομέα στις απεργίες, και το πόσο αναγκαία είναι η περιφρούρηση προκειμένου να βρουν το κουράγιο οι εργαζόμενοι να απεργήσουν.

Αυτό που μου έκανε επίσης εντύπωση ηταν η σταση του προέδρου των εργαζομένων στον κλάδο Π.Προύντζου, που από την Πλ.Κλαυθμώνος ορμώμενος πλην αραχτός, αντί να επικροτήσει την περιφρούρηση της απεργίας από το ΠΑΜΕ (αφου απεργία χωρίς περιφρούρηση δεν υπάρχει) διαχώρησε τη θεση του λέγοντας πως δεν εχει σχεση με τέτοια πράγματα...
Εψαξα σημερα θυμωμένος να βρω ποιος ηταν ο πρόεδρος. Ηταν μελος της ΠΑΣΚΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Ω, τι έκπληξη....

Αυτα για να ξερουμε τι θα βλέπουμε μόνιμα πλέον στις ειδήσεις όποτε εργαζόμενοι θα αποφασίζουν να παλέψουν για τη ζωή τους. Ας μην καταπίνουμε άκριτα λοιπόν, κι εν πάση περιπτώσει όποτε κάποιος κάνει κατι θετικό και δύσκολο ας το χειροκροτάμε κι ας μην ψάχνουμε από που προέρχεται η κίνηση για να την κρίνουμε.

1 σχόλιο:

kolokotronis είπε...

Άντε, να συμφωνήσουμε ετούτη την φορά!
Πολύ καλή ανάρτηση.
Μπράβο!

ShareThis