Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σλοβενία - Ελλάδα 60-69 - Μίλησαν οι παλιοσειρές

από τον  Coach Carter
 
Μίλησαν οι παλιοσειρές. Τρία εύστοχα τρίποντα στο τέλος από τους “παλιούς” Νίκο Ζήση και Αντώνη Φώτση ήταν αρκετά για να πάρουμε τη νίκη ενάντια στους Σλοβένους. Αφού ένας Ζήσης δεν φέρνει την άνοιξη χρειαζόταν κι ένας Φωτσης.
Τα μαζεμένα λάθη και οι χαμμένες κατοχές του τρίτου δεκαλέπτου επέτρεψαν στους Σλοβένους να καλύψουν τη διαφορά των 12 πόντων και να μας θυμίσουν ότι τα “Ελλάδα - Σλοβενία” είναι παραδοσιακά ντέρμπυ.
Η ζώνη των αντιπάλων και η πίεση στην περιφέρεια ήταν αρκετά για να αποσυντονίσουν τους διεθνείς. Ωστόσο στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Μαυροειδή να προσθέτει μυαλό και τον Παπανικολάου ενέργεια μείναμε στο παιχνίδι.
Οι καινούριοι κράτησαν την ομάδα όταν κατέρρεε και οι παλιοί καθάρισαν το ματς όταν η μπάλα έκαιγε.
Η Ελλάδα ,όπως έχει χιλιειπωθεί, δείχνει να ζορίζεται απέναντι σε ομάδες που πιέζουν ψηλά καθώς λείπει ο “μπουκαδόρος” όπως συνιθίζεται να αποκαλούνται παίχτες σαν τον Σπανούλη.Παίχτες δηλαδή που θα πάρουν ένα σκριν και θα φτάσουν βαθυά στο καλάθι. Με τη ζώνη δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα όταν υπάρχει καθαρό μυαλό καθώς η μπάλα κυκλοφορεί σωστά και ψάχνει τον ελεύθερο παίχτη στην περιφέρεια ή τον ψηλό στο κέντρο της ρακέτας.
Αυτό που δείχνει να λείπει από την ομάδα είναι ωριμότητα να κρατήσει τις διαφορές που παίρνει.Δεύτερο παιχνίδι στη σειρά που προηγηθήκαμε με πάνω από 10 πόντους και στο τέλος τρέχαμε. Όπως και να’ χει τα παιδιά παίζουν πολύ όμορφο και σωστό μπάσκετ τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Πάμε για Ρωσία τώρα και καλό πλασάρισμα στον όμιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis