Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μικρό σχόλιο για το αίσχος με τα βιβλία (θα επανέλθουμε)

 Η πρόεδρος του ΟΕΔΒ αναβαθμίστηκε σε αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων!!

Γράφει η Ημερησία πως τα βιβλία που θα μοιραστουν φέτος απο τον υπο κατάργηση ΟΕΔΒ θα είναι 32εκ.(Αυτό ανέφερε εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΕΔΒ)Ειπαν επισης οτι το κόστος 40 σελίδων φωτοτυπιών ειναι 4ευρώ. Και η κ.Χριστοφιλοπούλου που είναι γενναιόδωρη είπε να μην στενοχωριούνται οι γονείς γιατι αναλαμβάνει το υπουργείο(θα τα βάλουν από την τσεπη τους;Πάλι οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν;)

Αν πρόχειρα υπολογίσουμε οτι ενα μερος από αυτα τα βιβλία θα εκτυπωθουν σε φωτοτυπίες πόσο μπορεί να είναι το κόστος του "μικρού λάθους"-"καθυστέρησης" που έγινε υπό την εποπτεία του Υπ.Παιδείας που αντί να φροντίσει τα αυτονόητα ως όφειλε πήγε διακοπές ή φρόντιζε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις" στις απολύσεις εργαζομένων;
Πόσο να υπολογίσουμε το κόστος του "λάθους"; Στα 30εκ.ευρώ; Στα 25 εκ. ευρώ ή παραπάνω λόγω και της ανάγκης να επιταχυνθεί η διδικασία(γνωστό κόλπο η έκτακτη συνθήκη); Απορώ πως δεν έχει γίνει ακόμη κάποια εκτίμηση για το ποσό εκτός του κόστους στην κοινωνία και του μπάχαλου;

Επειδή υπάρχουν αρκετά στοιχεία θα επανέλθω άμεσα σήμερα περιμένοντας απλά να δω και τη σημερινή εξέλιξη του σοβαρότατου θέματος.
Υπάρχει παντως μια δυνατή μυρωδιά σκανδάλου (άμεσα ή έμεσα) από αυτούς που επαγγέλονται δικαιοσύνες και προσπαθούν να βάλουν δήθεν τάξη την ίδια στιγμή που προσπαθούν να ξεχρεώσουν λογαριασμούς και υποχρεώσεις.
Θα πω μόνο αυτό. Πως γίνεται η πρόεδρος του Οργ.Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων κ.Χαροκόπου αντί να λογοδοτεί ή να μπάινει άμεσα σε διαθεσιμότητα να αναβαθμίζεται(!) και να διορίζεται στη θέση Αντιπροέδρου του διοικητικού συμβούλιου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» (Ι.Τ.Υ.Ε), που αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες του ΟΕΔΒ;;; Κάποιοι μιλούν για προσωπικές σχέσεις με την υπουργό(λένε οτι είναι στενή φίλη...). Με τέτοια μέτρα θα γίνει η αξιολόγηση Δημόσιων λειτουργών;

Αυτό που με ενοχλεί επίσης αφάνταστα και δεν μπορώ να ανεχτώ ειναι το εξής.
Γινονται καθημερινά ως και κύριο θέμα στα δελτία ειδήσεων μικροαπάτες περιπτεράδων, ταξιτζήδων, γιατρών κλπ που φυσικά το κόστος τους είναι κάτι κατοστάρικα ή άντε μερικές χιλιάδες ευρώ. Παρουσιάζονται ως σκάνδαλα ιστορίες όπως π.χ, η είδηση της επιδημίας τυφλότητας στη Ζάκυνθο οπου βρεθηκαν 700 τυφλοί που έπαιρναν 700ευρώ το δίμηνο που δήθεν μας έφτασαν ως εδώ(ακόμα κι αν οι 500 ειναι ψευτες- να τους τιμωρήσουν όλους, δικοί τους είναι άλλωστε- το συνολικό κόστος είναι 3εκ. ευρώ).
Και δεν βρίσκεται ένας δημοσιογράφος από τους καλοπληρωμένους, να ξεκολήσει από την καρέκλα του μπροστά στην οθόνη και να κανει μια σοβαρή έρευνα γύρω από το θέμα των βιβλίων που στοιχίζει δεκαπλάσια και μας προσβάλει όλους αφάνταστα και προκλητικά;
Αν η ζημιά από τα βιβλια ειναι 30.000.000, να πουμε οτι αντιστοιχεί σε 60000 επιδόματα των 500 ευρώ από αυτά που κόβονται σε ανθρώπους που τα εχουν ανάγκη για να τα μοιραστουν διάφοροι ευέλικτοι και πονηροί.
Τέλος η γνωμη μου είναι οτι κανείς γονιός δεν πρέπει να δεχτεί την ξεφτίλα των φωτοτυπιών. Επιτέλους κάποια στιγμή ας βάλουμε σαν πρώτη προτεραιότητα το να μαθουμε στα παιδιά μας να παλεύουν για τα απόλυτα αυτονόητα.
Ε όχι και να πληρώνουμε για φωτοτυπίες αντί βιβλίων ρε γαμώ το... και να μη βγάζουμε και άχνα. Αισχος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis