Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Νεα αισχρα μέτρα ανακοινώθηκαν...έρχονται κι άλλα το Σαββατοκύριακο!!


Αφού ολος ο κόσμος άκουσε τη νεα συστοιχία μέτρων που εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον  εργαζομένων,  ανεργων, συνταξιούχων καί άλλων αναξιοπαθούντων αφελών και μή, ήρθε στο τέλος και το κερασάκι στην τουρτα.
Εμφανίστηκε ο υπουργός κ.Κουτρουμάνης και διευκρίνησε οτι αυτά που ανακοινώθηκαν είναι η εισήγηση της "κυβέρνησης" προς την πραγματική κυβέρνηση της Τρόικα που τελικά θα εγκρίνει ή όχι!! Δεν απέκλεισε έτσι καθόλου και νεα μετρα μες τις επόμενες 5-6 μερες...
Πρεπει να εγκρίνουν τα αφεντικά λοιπόν. Τετοιο αίσχος ανεχόμαστε.
Να μας κλέβουν, να  καταστρέφουν ό,τι υπάρχει και να νοιώθουμε και την ταπείνωση οτι αυτοί που παριστανουν την κυβέρνηση περιμένουν την έγκριση των μεγάλων αφεντικών που δεν είναι άλλοι από αγνωστους ως χθες λογιστές χωρίς την παραμικρή περγαμηνή.
 Και για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις να πω πως είναι σίγουρο ότι η κυβερνηση δεν ήθελε να ανακοινωθούν τα μέτρα μεχρι την άλλη εβδομάδα για τον απλό λόγο ότι υπάρχουν κι άλλα μέτρα.

Για τα μετρα τωρα που ανακοινώθηκαν  τι να πούμε. Μιλάνε από μόνα τους.
Οταν φορολογείται το ποσό των 5000 τι να πείς;
Οταν τα 2 χρονια χαρατσι ακινήτων που ανακοινωθηκαν πριν λίγες μερες γίνονται 4 χρόνια.
Οταν το ήδη εξωφρενικά ακριβό πετρέλαιο-ειδικά για τα δεδομένα ανεχειας που επικρατούν- ακριβαίνει κι άλλο με στόχο να διπλασιασθεί την επόμενη χρονιά!
Οταν ετοιμαζονται να απολύσουν χιλιάδες χρήσιμους και απόλυτα αναγκαίους υπαλλήλους και να διατηρήσουν τα δικά τους παιδια. Το Δημόσιο στην Ελλάδα μπορεί να εχει χίλια ελαττώματα αλλά μεγάλο δεν είναι.(Κάντε μια βολτα στα σχολεία όπου  κάθονται μαθητες όρθιοι σε τάξεις που ήταν φτιαγμενες για 25 παιδιά το πολύ και δεν υπάρχουν καρέκλες και θα καταλάβετε!)
Και υπάρχουν τόσα άλλα όταν.

Ως πότε λοιπόν θα τους ανεχόμαστε; Κι αυτούς και τη συμμορία της Τρόικα που αποφάσισαν εν μέσω βαθειας ύφεσης-για την οποία καθόλου φυσικά δεν ευθύνονται οι λαοί- να εφαρμόσουν σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή σε χρόνο μηδέν, κανονική εκτέλεση της Ελληνικής οικονομίας με συνοπτικές διαδικασίες λες και δεν ξερουν που οδηγεί αυτό το φρικτό μονοπάτι. Και μαλιστα με την έγκριση αλλά και την επιδοκιμασία της Ελληνικής δήθεν "κυβερνησης" και με τον κ.Βενιζέλο να τολμάει να πεί στη Βουλή άλλη μια φράση που θα μείνει στην Ιστορία."Ευτυχώς που υπάρχει η Τρόικα"!!

Ο λαός όμως θα απαντήσει , και θα απαντησει το ίδιο σκληρά. Αναμένεται πραγματικά καυτό 20ήμερο (από αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί) κινητοποιήσεων, απεργιών και συγκεντρώσεων, αντίστασης και μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση.
Αυτη τη φορά δεν πρόκειται να σωθούν!
 Δεν έχουν έτσι κι αλλιώς ούτε τη λαική εντολή, ούτε την ανοχή του κόσμου.
Είναι απόλυτα απονομιμοποιημένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας  και επομένως πρέπει να φύγουν και θα φύγουν. Μας κορόιδεψαν, έκλεψαν την ψήφο μας, έπαιξαν με τη μοίρα και το αύριο των παιδιών μας, μας λοιδώρησαν και μας συκοφάντησαν μεσα κι έξω από την Ελλάδα, μας βομβαρδισαν με χιλιάδες χημικά για το καλό μας και τωρα ξεφτιλίζονται ανακοινώνοντας κάθε τρεις μερες κι άλλα μέτρα, χορεύοντας κάθε λίγο κι άλλο σκοπό ανάλογα με το πως βαραει το ντέφι  η Τρόικα κι οι δανειστες.
 Ως εδώ λοιπόν!

Δεν υπήρξε ποτε στην νεότερη ιστορία μας τόσο κραυγαλέα διάσταση αναμεσα σε λαό και κυβέρνηση. Ουτε στις πιο μαύρες σελίδες της ελεύθερης Ελλάδας.

Η παράστασή αυτή τελείωσε. Περναει τις τελευταίες της εβδομάδες. Ειμαι βεβαιος!

2 σχόλια:

Ανατολή είπε...

Καλησπέρα Γιώργο,
δες εδώ τι έγραψε το σίχαμα, το ξώγαμο του Μητσοτάκη, η γλοιώδης πένα των μεγαλοεκδοτών- καναλαρχών-αρχιλαμογίων, που χρεοκόπησαν την Ελλάδα:
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=420577&h1=true

Ερώτημα: Εξακολουθούν να τους στηρίζουν; ακόμα και σήμερα; τους νεκροφάφτες της πατρίδας και του λαού;
Βαράτε τους!!!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Παλιος κομμουνιστής ο Δανίκας και καλό μυαλό! Μου φαίνεται λίγο απίστευτη η άποψη.
Σαν να επιτιθεται σε καποιους γνωστους του προσωπικά και να ξεχναει οτι το μεγάλο καναλι το περνανε οι απλοί ιδιοκτητες μικρών σπιτιών που έτσι κι αλλιώς δεν τους περισσεύει κατοσταρικο.

ShareThis