Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ζωή είναι θα περάσει

Το πρωί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εξήγησε στο Mega  τη θέση του, οτι τα μέτρα φτωχοποίησης από την  Τρόικα και την κυβέρνηση  ειναι αντισυνταγματικά. Ηταν φυσικά απόλυτα πειστικός αλλά όλα αυτα πιστεύω οτι αυτό που κάνουν τελικά, είναι να κάνουν τους Ελληνες καλούς χριστιανούς που θα προσεύχονται πρωί και βράδι να βρεθεί μια "ήρεμη νομική διέξοδος" και να μην αναγκαστουν να παλέψουν με άλλους σκληρούς τρόπους για τη ζωή τους.
Επίσης είναι απόλυτα σίγουρο οτι όταν έρθει η στιγμή της εκδίκασης μιας τέτοιας υπόθεσης, η "Ανεξάρτητη" δικαιοσύνη θα αποφανθεί και πάλι εναντιον του λαού και υπέρ του συστήματος για το καλό μας.

Εκτός από αυτό όμως έδωσε και μερικά ακόμα στοιχεία που ηταν συντριπτικά.
Ειπε ας πούμε ότι ο όγκος των συμβολαίων  -από τα οποία προκύπτουν εσοδα για τους δικηγόρους-έχει πέσει περίπου στο 1/3 σε σχεση με το 2007 με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι δικηγόροι να τα βγάλουν πέρα. Για παράδειγμα ανέφερε διαφορους συλλόγους ανάμεσα στους οποίους κι εκείνον της Πάτρας όπου τα πάνω από 6000 συμβόλαια του 2007 έχουν γίνει 2000 και κάτι το 2010! (Ο Καμπουρακης του είπε μάλιστα ειρωνικά να προτέινουν μια εισφορά αλληλεγγύης υπέρ των δικηγόρων)
Αυτό όμως εξήγησε σημαίνει και κάτι ακόμα. Οτι και τα έσοδα του Ταμείου Νομικών (συνταξιοδότησης) έχουν πάει ανάλογα κατα διαόλου με αποτέλεσμα και αυτό το Ταμείο να αντιμετωπίζει σοβαρο πρόβλημα βιωσιμότητας.

Ειναι βεβαια γνωστό οτι τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν σε όλα τα μηκη και τα πλάτη της οικονομίας με αποτέλεσμα την ασφυξία στα Ταμεία. Εχει πολύ ενδιαφέρον μάλιστα το γεγονός ότι παρά τις απολύσεις και τις περικοπές για τον περιορισμό των Δημοσίων δαπανών αυτές τελικά αυξήθηκαν κατα 4,3δίς στο 8μηνο! Γιατί ; Το 1,8  (σύμφωνα με τον κ.Σαχινίδη)ωφείλεται στους αυξημένους τόκους των δανείων μας και το υπόλοιπο στα χρήματα που δίνει το Κράτος για να διασώσει τα ασφαλιστικά Ταμέια που το ίδιο καταστρέφει!! Η απόλυτη τρέλα.

Βλέπουμε λοιπόν πώς ξετυλίγεται ο ιστός της καταστροφικής διαβρωσης της οικονομίας από μια αποτυχημένη πολιτική, που και η ίδια η κυβερνηση συχνά ομολογεί πως ξέρει πως είναι παράλογη αλλά δεν μπορεί λέει να κάνει αλλιώς. Αλλη μια περίπτωση που μας καταστρέφουν για το καλό μας.
Σκοτώνουν την οικονομια για να δεί ένα καλύτερο αύριο στην άλλη ζωή!

Αλλά δε βαριέσαι. Ζωή είναι θα περάσει.
Η όπως λέει κι ο Ν.Καρούζος "Οσο κρατάει η Ζωή κρατάει κι ο Θάνατος..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis