Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ψεύτης, ο κλέφτης και το χαράτσι- Με τέτοιο μισος για τους ανθρώπους μίσος θα εισπράξουν

Λένε πως ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Ομως όπου ναναι κλείνουν δύο...
Και τα ψέματα όλο και χοντραίνουν όπως και τα χαράτσια.

Ο φορος που ανακοίνωσαν πριν λίγες μερες -την Κυριακή- ξαφνικά μεσα σε 3 μόνο μερες διπλασιάστηκε!
Η κλίμακα που θα ξεκίναγε από το 0,5 και θα έφτανε ως το 10, τελικά ξεκινάει από το 3 -αφού το 0,5 αφορα στις ευπαθείς ομάδες- και φτάνει το 16! Και μάλιστα αυξάνεται κι άλλο από τον συντελεστή παλαιότητας που δεν ξεκινάει από κάποιο σημείο <1 για να φτάσει το 1 στα καινούργια ακίνητα αλλά ξεκινάει από το 1 και μεγαλώνει όσο πιο καινούργιο είναι το σπίτι! Μάλιστα για ένα σπίτι 8ετίας π.χ. ο συντελεστής είναι 1,2 οποτε αν μεχρι εκείνη τη στιγμή το χαράτσι έφτανε π.χ. τα 800 ευρώ πολλαπλασιάζοντας επί 1,2 πλησιάζουμε το χιλιάρικο! (Δειτε εδω τους πίνακες)
Όσο για την εκβιαστική και χωρίς προηγούμενο για τόσο μεγάλο ποσό είσπραξή του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ -και μάλιστα χωρίς περιθώρια ρυθμίσεων- δεν βρίσκω λέξεις χωρίς να βρίσω χυδαία.
Όποιος δεν έχει ή δεν μπορεί να πληρώσει άκουγα το πρωί, θα απειλείται όχι απλά από διακοπή του ρεύματος αλλά από ακύρωση της γραμμής παροχής από τη ΔΕΗ ή τους άλλους εναλλακτικούς παρόχους!!!
Οι "άνθρωποι" ειναι απλά σιχαμεροί και τους αξίζει η χειρότερη ιστορικά τύχη. Δεν νομίζω οτι εδω στην Ευρωπη έχει υπάρξει κάτι ανάλογο. Τουλάχιστον εγώ δεν το εχω διαβασει κάπου ή άν το έχω μάλλον θα προτίμησα να μην το πιστέψω και το ξέχασα. Αυτό λέγεται μίσος προς το λαό και τους ανθρώπους και δικαιολογία δεν υπάρχει καμιά.
Κι αφου μίσος δίνουν μίσος θα εισπράξουν.

Το "δικαιο" μέτρο λοιπόν που ανακοινώθηκε χωρίς λεπτομερειες την Κυριακή γίνεται όχι απλά βάρβαρο, ανήθικο, χυδαίο και σοκαριστικό αλλά και ανεφάρμοστο.

Κι όσο κι αν επιμείνουν δεν πρόκειται να εισπράξουν παρά ελάχιστα.
Το δε τέλος τους είναι γνωστό.

Ελπίζω να έρθει πριν το δικό μας τέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis