Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Το πήραν πίσω...

Τα είπαν, τα εξήγησαν, υπεραμύνθηκαν των απόψεών τους με τα γνωστά επιχειρήματα (όσο γινόταν) και κατοπιν αφου έκαναν μια αλλαγή σχετικά με το ποιες αποδείξεις, το πήραν πίσω βλέποντας οτι απλά ήταν γελοίο να επιμένουν αφού το σχέδιο έμπαζε από παντού. Οποιος είχε πετάξει αποδείξεις(ας πουμε της ΔΕΗ) έπρεπε να τρεξει να ζητησει επανεκδοση οπότε φανταζεται κανείς το μπάχαλο σε καιρούς αναστάτωσης, απολύσεων και περιορισμών προσωπικού.
Το μετρο λοιπόν ταξιδεύει για την επόμενη χρονιά, οπότε μέχρι τότε έχει ο Θεός.
Κι όλα αυτά μεσα σε λίγες μόνο ώρες. Αυτό θα πει ευελιξία...

Δυο σκέψεις μόνο.
Η πρώτη: Ειναι καθαρό οτι το μετρο δεν είχε σκοπό την "πάταξη της φοροδιαφυγής" αλλά το φορομπήξιμο. Ηταν καθαρό οτι ήταν άλλο ένα χαράτσι με άλλο όνομα, μεταμφιεσμένο σε μέτρο με καλή προθεση. Ευτυχώς, από τη στιγμή που έκαναν το μεσημέρι την πρώτη αλλαγή προσθέτοντας όλες τις αποδείξεις στο μενού, μετά από λίγο διαπίστωσαν το ανεφαρμοστο και το όλο σχεδιο κατέρρευσε.
Βεβαια κατέρρευσε και αποσύρθηκε το μέτρο και όχι η πρόθεση του, οπότε να περιμένουμε αντικατάσταση από κάτι πιο απλό.
Η δεύτερη: Πόσο πιο φανερό να γίνει οτι ο Βενιζέλος λειτουργεί κάτω από καθεστώς πανικού και σφαλιάρας από την Τρόικα με αποτέλεσμα όλο αυτό το γελοίο σκηνικό ανακοίνωσης μέτρων, αναδόμησης, απόσυρσης κι άντε πάλι από την αρχή.
Πόσο πιο φανερό να γίνει οτι εκτός από αυτά που βλέπουμε και μαθαίνουμε, υπάρχουν φυσικά κι αυτά που συμβαίνουν στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων και θα είναι δηλώσεις, παρουσίαση προθέσεων, σκέψεων και μέτρων που θα αποσύρονται πριν καν ανακοινωθούν, τραγικά λάθη επί λαθών από ανώριμους και άσχετους εγκάθετους που βρέθηκαν εκεί παραμερίζοντας άλλους. Φρικτές γκάφες δηλαδή που συμβαίνουν στη διάρκεια δύσκολων και επικίνδυνων διαπραγματεύσεων και που ξεβρακώνουν κυριολεκτικά την έτσι κι αλλιώς δουλική Ελληνική πλευρά.

Αραγε μετά και τις εξελίξεις αυτές τι περιμένουν να εισπράξουν από οποιαδηποτε πλευρά; Σεβασμό κι εμπιστοσυνη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis