Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Επιχείρηση τρομοκρατία: Πυρ ομαδόν!

Αν αυτό που είδαμε στο βραδινό δελτίο του Mega δεν λέγεται κατατρομοκράτηση του λαού τότε εγώ ειμαι εξωγήινος.
Ολες οι δηλώσεις Γερμανών κυβερνητικών -που προσπαθούν να κρατηθούν πολιτικά όρθιοι στη χώρα τους- περί Ελληνικής εξόδου απο το ευρώ, ακουστηκαν στη σειρά σαν ομοβροντία.
Προφανως κατορθώνουν και φοβίζουν τους Έλληνες , ειδικα αυτούς που δεν έχουν στο μυαλό τους καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει.
Oμως και αυτοί και οι εμπνευστές του παιχνιδιού "φοβίζουν"  και τις αγορές.
Ρίξτε μια ματιά στό γκρέμισμα των Χρηματιστηρίων. ΧΑ:-4,5%, CAC:-4%, DAX:-2,25% κλπ. Ανάλογα άσχημα ήταν τα πράγματα στα σπρέντς και τα CDS's των επικίνδυνων χωρών όπως η Ιταλία και η Ισπανία. (Το ελληνικό σπρεντ δεκαετούς σήμερα στις +350μ.β.!!!) Το κόστος δανεισμού εκτινάσσεται εν μεσω κρίσης.
Τα θεμέλια του ευρώ τραντάζονται και θα τρανταχτούν πολύ περισσότερο στο επόμενο διάστημα όσο οι μπλόφες και ο τζόγος συνεχίζονται χωρίς τον παραμικρό δισταγμό για τις παρενέργειες.
Τα παιδιά των αγορών μπορεί να έκαναν την Παγκόσμια οικονομία μπάχαλο, αλλά εξακολουθούν να κρατανε τα κλειδιά. Μπορεί να μην αποδείχτηκαν και πολύ σχετικοί με τα οικονομικά και να το έκαναν καλοκαιρινό αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι παίκτες.
Οπότε αφού το μοντέλο δεν αμφισβητείται άς περιμένουμε να τους τιμωρήσει ο Θεος.

Αναστάτωση...
Οι αγορες, ή μάλλον για την ακρίβεια αυτοί που ελέγχουν το παιχνίδι του φόβου και των φημών δεν ανησυχούν ιδιαίτερα με την αναστάτωση. Fear is their middle name όπως θά έλεγαν κι οι ίδιοι.
Αλλωστε εκτός των απότομων διακυμάνσεων που αποτελούν πηγή κέρδους, υπάρχουν για κάποιους και άμεσα πλεονεκτήματα.
Το "γκρέμισμα" του ευρώ δεν είναι καθόλου κακή είδηση για τους Γερμανούς εξαγωγείς. Αυτές τις δύσκολες ώρες σκοράρουν εναντίον των ανταγωνιστών τους Αμερικανών. Οσο για τους παίκτες νομισμάτων που είχαν σχέση με τις πηγές της φημολογίας, ισχύει το γνωστό "τόξερες...το 'παιξες;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis