Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρώ:Χερι χερι για το γκρεμό

Πωλήσεις ομολογων της περιφερειας  και αγορες Γερμανικών, Αμερικανικών


Στα ύψη τα σπρεντ των Ιταλικων ομολόγων (πάνω από τις 400μ.β.) ενω μόνο με μεθοδευμενες αγορές σαν απάντηση στις μαζικες πωλήσεις σωζει και σήμερα την κατάσταση η ΕΚΤ. Γενικά όλα τα ευρωπαικά ομόλογα της περιφερειας θεωρουνται υψηλου ρισκου και επομένως ρευστοποιουνται με αποτέλεσμα την αυξηση του κοστους δανεισμού για τις χωρες που τα εκδίδουν(αναγκάζονται να προσφερουν όλο και ψηλότερα επιτόκια).
Αντιθετα τα Γερμανικα και Αμερικανικα ομόλογα είναι οι ωφελημενοι αφου οι επενδυτες  ομολογων απλά αλλάζουν θεση, απο ομόλογα της περιφερειας σε ομολογα ΗΠΑ-Γερμανίας

"Ως αποτέλεσμα, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων Γερμανίας και ΗΠΑ καταγράφουν σήμερα ιστορικό χαμηλό διαμορφούμενες στο 1,67% και 1,81%, αντίστοιχα. " γραφει το Capital .

 Eτσι όσο αυξανει το κοστος δανεισμου της περιφερειας τόσο μικραίνει για την Γερμανία που θεωρειται ακόμη καταφυγιο.
Αλλωστε καμια επενδυση δεν θεωρειται απολυτα ασφαλής(νομίσματα, μετοχες κλπ.) Οπότε ανάμεσα στους τυφλούς  οι ΗΠΑ και η Γερμανία όχι μονο βασιλευουν αλλά κερδοσκοπουν κιόλας.

Σιγα να μην δεχτει ευρωομόλογο σε τετοιες συνθηκες η Γερμανια που προσκαιρα ευνοειται απο την κριση ομολογων των άλλων. Ειδικα με τα μυαλά των παιδιων των αγορων που κάνουν κουμαντο, που σκεφτονται  μονο με ορίζοντα τριμηνου ας μην περιμενουμε καποια δραση για εξομαλυνση της καταστασης.  
Η κριση ειναι ενα ειδος αναβολικου που βοηθαει την απόδοση της Γερμανικής οικονομίας για να της χαρίσει  όμως αργότερα ενα ξαφνικό έμφραγμα.
Οσο για τους υπόλοιπους ποιος νοιαζεται...
Ετσι όλοι μαζί βαδίζουμε χαμογελαστοί προς τον γκρεμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis