Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Τράβηξε το αυτί των Ευρωπαίων ο Γκάιτνερ

Τράβηξε το αυτί των Ευρωπαίων ηγετών ο Γκάιτνερ σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ανησυχώντας με τις σημερινές εξελιξεις και τις πτώσεις των αγορών.
Ξέρει φυσικά οτι η κρίση δεν θα μεινει από την εδω πλευρά του Ατλαντικού, όπως άλλωστε δεν έμεινε από την εκεί πλευρά το 2008. Δεν έφυγε άλλωστε ποτέ από την Αμερική. Απλά κρύφτηκε κάτω από ένα παχύ πάπλωμα μερικών τρις δολαρίων.
Είπε λοιπόν πως πρέπει οι Ευρωπαίοι να αναλάβουν τα βάρη των αδύναμων οικονομιών και μάλλον θα πρέπει να το είπε θυμωμένα.  
Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών είπει ότι "...οι ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους χρειάζονται την ξεκάθαρη οικονομική στήριξη των ισχυρότερων κρατών" αμφιβάλοντας έτσι για το πόσο ξεκάθαρη είναι ως τώρα η "βοήθεια" και η "στήριξη" των εταίρων.
Και συνέχισε:
"Τα κόστη θα είναι πολύ-πολύ μεγαλύτερα αν καθίσουν και δεν κάνουν τίποτα και το αναγνωρίζουν αυτό" κάνοντας έτσι πολύ καθαρό ποιος είναι στην πραγματικότητα αυτός που δεν κάνει τίποτα κατα τη γνωμη των Αμερικανών.
Περιέργως εδω στην πατρίδα  όλα τα δελτία ειδήσεων έχουν άλλη γνωμη, αφού μας έχουν ζαλίσει με το βαρετό και εκνευριστικό "Εδώ στην Ελλάδα δεν κανουμε τίποτα"
Τροικανότεροι των Τροικανών...

Με τη φημολογία περί χρεωκοπίας το Σαββατοκύριακο δεν ασχολούμαι. Το μεθεπόμενο ίσως, αλλά όχι αυτό...
Για τις αγορές πάλι δε βαριέστε. Πέντε πάνω πέντε κάτω...στο φινάλε θα τα βρούνε.
Σήμερα ήταν η σειρά του κάτω. Διαμορφώνεται κατά τηνταπεινή μας γνώμη σαφώς πτωτική τάση που ενισχύεται από την απόλυτη αβεβαιότητα που επικρατεί.

Dow Jones 10992,13 -2,69% -303,68
Nasdaq 2467,99 -2,42% -61,15
DAX 5189,93 -4,04% -218,53
CAC 2974,59 -3,60% -111,24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis