Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

2 χρονια ήττα-καιρός για απάντηση

2 χρονάκια συμφοράς κλείνουν σημερα, από τότε που ο Καραμανλής αρνήθηκε να αναλάβει το κόστος της ισοπέδωσης και τη θεση του ανέλαβε με χαρά το Πασοκ του Γ.Παπανδρεου. Το μεγάλο ψέμα που ειπωθηκε τότε-με τα λεφτά που δεν υπήρχαν-, έπιασε τοπο και το σαρωτικό 44% έστειλε τον Γ.Παπανδρεου στην κυβέρνηση κι εμας στα σκουπίδια.
2 χρόνια μετά, ύστερα από εντατική "θεραπεία σοκ" και διαφορα κοκτέιλ σωτηρίας, το 120% του χρεους έχει γινει 150%(τουλάχιστον) και πάει για 190% του χρόνου. Ο λαός δε και η εργασία έχουν υποστεί αναπάντεχα πλήγματα που όλο και εντείνονται και που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής. Οσο για την οικονομία προχωράει τρεκλίζοντας και σε άθλια κατάσταση προς τον γκρεμό.
Ακόμη και μεσω των κριτηρίων των αγορών να το δούμε, σήμερα το Χρηματιστήριο κάνει άλλη μια βουτιά 4,5% στις 745 μονάδες όταν πριν 2 χρόνια βρισκόταν στις 2600!!

Αποκορύφωμα η σημερινή είδηση-δωράκι γενεθλίων, όπου η Τρόικα απαιτει την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ(Συλλογικής σύμβασης) και το γκρέμισμα και του κατώτατου μισθού των 750 ευρώ μικτά!

Ο στόχος ειναι φανερό οτι δεν ήταν ουτε οι απολαβές των golden boys, ούτε η φοροδιαφυγή μεγαλοεπιχειρηματιών και παμπλούτων, ούτε οι υψηλόμισθοι.
Ο στόχος ήταν εξαρχής η εργασία, αφού μόνο μεσα από την ισοπέδωσή της νομίζουν οτι μπορεί να δημιουργηθεί για το κεφάλαιο μια νεα κατάσταση, "μια θετική είδηση" για τις αγορες, ότι οι επενδυσεις βρίσκουν ένα νέο "πρόσφορο έδαφος" αφού το ρίσκο μειώνεται εντυπωσιακά οταν οι απαιτησεις και οι κατακτήσεις των εργαζομένων πάνε στα αζήτητα.

2 χρόνια ΠΑΣΟΚ λοιπόν σήμερα, 2 χρόνια ήττα για την εργασία και τους εργαζόμενους και ειναι καιρός για μια δυναμική απάντηση και αντιπαράθεση.

Υ.Γ.Την φωτό την βρηκα στο twitter του  Χ.Κλύν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis