Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η κόκκινη γραμμή είναι εδώ και τωρα

 Γράφαμε χτες το βράδι για τις κραυγες Μερκελ κατα των δυστροπούντων, ασυμόρφωτων, προβληματικών χωρών που εννοούσαν βασικά εμάς αλλά απειλούσαν και τους επόμενους υποψήφιους:
"Εχουν εκτιμήσει λάθος την κρίση και τωρα απειλούνται με αποκεφαλισμό εκτός αν καταφερουν να επινοήσουν μια σκληρή κινηση ματ και να γλυτώσουν δολοφονώντας εμας. Αυτό ακριβώς ετοιμάζουν."

Διαβάζουμε πριν λίγο σε σημερινό  άρθρο του Γ.Βαρουφάκη στο Protagon που επιβεβαιώνει και επιστημονικά τις δικες μας "ερασιτεχνικές" ή και θολές σκέψεις:

"Την ίδια στιγμή(σ.σ. που κανουν κούρεμα 60-70%), όμως, έτσι ώστε να αποπέμψουν επικίνδυνες σκέψεις από το μυαλό των κυβερνόντων την Ιταλία και τις υπόλοιπες ΑΜΠ(ακόμη μη πτωχευμένες) χώρες, η κα Μέρκελ είναι αποφασισμένη να καταστήσει την μία χώρα στην οποία θα επιτραπεί να πτωχεύσει εντός της ευρωζώνης σε πραγματική κόλαση. Υπό αυτό το πρίσμα, οι λόγοι που επιμένουν σε άσκοπα και παράλογα μέτρα, όπως η μείωση των ελάχιστων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχει τίποτα απολύτως να κάνουν με την ίδια την Ελλάδα, με τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές, με τις ανάγκες των αγορών εργασίας και γενικότερα. Ο μόνος στόχος της τρόικα, εδώ που έφτασε το κουβάρι της ευρωπαϊκής Κρίσης, είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε κρανίου τόπον. Σε μια εξ ολοκλήρου πτώχευση κράτους και κοινωνίας που, από την μία μεριά, θα ενισχύει την διαπραγματευτική ισχύ της Γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στις Γερμανικές τράπεζες και, από την άλλη, σε ένα τεράστιο παράδειγμα προς αποφυγήν για τις ΑΜΠ χώρες, κυρίως την Ιταλία."
 
Το  συμπέρασμα είναι ένα και απλό. Τωρα είναι η ώρα για την πιο δυναμική απάντηση, την πιο μαζική, οργανωμένη, ενωτική και ξεκάθαρη δήλωση όλων μας, οτι δεν πρόκειται να περάσουν.
Τα σχέδια τους θα αποτύχουν οικτρά.

Ας τους φράξουμε το δρόμο με όποιο τρόπο διαθέτουμε.
Το Σάββατο στην παγκόσμια κινητοποίηση της 15/10.
Την Τετάρτη με μια ανεπανάληπτη Γενική Απεργία και Απεργιακή συγκέντρωση συλλαλητήριο.
Και κάθε μερα με κάθε τρόπο, με απεργίες, πορείες, καταλήψεις, πιέσεις κάθε είδους, με συζητήσεις με όποιον ακόμη δεν έχει πειστεί, με αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους που υποφέρουν, με οργάνωση και συμμετοχή στους αγωνες και τις κινητοποιήσεις.
Ως εδώ. 
ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΊΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΆ ΜΑΣ Η ΚΌΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis