Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η δυναμή μας δεν είναι στη βία αλλά στο μαζί-Να μη λείψει και αυριο κανείς!-Βιντεο

(Βιντεο με μια στιγμή από το συλλαλητήριο)
Σήμερα ο Ελληνικός λαός με βροντερό τρόπο που δεν σηκώνει καμια αμφισβήτηση δηλωσε οτι δεν πρόκειται να υποταχτεί. Οτι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί το μέλλον του με ανθρώπους που κανενα πραγματικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό δεν έχουν.
Οτι δεν πρόκειται να βαδίσει άλλο με μια κυβερνηση που τον αγνοεί παραδειγματικά, και που έχει χασει κάθε νομιμοποίηση εξαπατώντας τον με τον πιο  προσβλητικό τρόπο.
Δηλωσε ξεκάθαρα πως θα ανατρεψει σχεδια, συσχετισμούς και συνομωσίες που προσπαθούν να του κλέψουν τα πιο βασικά και ουσιώδη  για τα οποία γενιές ολόκληρες έχουν πληρώσει πανάκριβο αντίτιμο.
Πως δεν θα δεχτεί άλλο την προσβολή της ζωής, της αξιοπρέπειας, των κατακτήσεων και των δικαιωματων του και πως θα αντισταθεί ό,τι κι αν κοστίζει αυτό.
Σημερα ο Ελληνικός λαός αγγιξε ξανα τη σκυτάλη φοβερών παραδόσεων των καλύτερων στιγμων της ιστορίας του και έννοιωσε καλά. Εδειξε ακόμη, πως μια διαδήλωση μπορεί να είναι τρομερά μαχητική, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει σε ανωφελους πετροπολεμους με την αστυνομία, αφου ηταν και πάλι φανερό οτι τίποτα δεν πρόσθεσαν τα επεισόδια στην μεγαλειώδη αυτή μερα.
Τα επεισόδια βεβαια όπως κι αν παρουσιάστηκαν ήταν συγκριτικά με το μέγεθος της τρομερής σημερινής διαδήλωσης μικρής κλίμακας.
Εδειξε ακόμα ότι με την απίστευτα μαζική του παρουσία, αλλά και τα σημαντικά βήματα οργάνωσης που εχουν γίνει μπόρεσε να περιφρουρήσει σε μεγαλο βαθμό το συλλαλητήριό του, το οποίο -όσο ήταν στην κορύφωση της μαζικότητάς του- κανείς δεν τόλμησε να κτυπήσει.

Και αυτή είναι μια πολύ σημαντική αληθεια που πρέπει να κρατήσουμε.

Αυριο ειναι μια εξ ίσου δυσκολη και κρίσιμη μερα.
Οσο μεγαλύτερη ειναι η συμμετοχή του κόσμου τόσο πιο δύσκολο θα είναι να κτυπηθεί το συλλαλητήριο..
Ας μη λήψει κανείς λοιπόν. Ας σκεφτούμε πως κάθε απουσία μεγαλώνει τον κίνδυνο γι αυτούς που έτσι κι αλλιώς έχουν αποφασίσει να κατέβουν και αύριο στο δρόμο.
Οι στιγμές που ζησαμε σήμερα στους δρόμους της Αθηνας ήταν συγκλονιστικές. Οσοι ήταν παρόντες ξέρουν πως συμμετείχαν σε ένα συλλαλητήριο που γράφεται στην Ιστορία.
Ειδαμε ομως και κατι άλλο.
Η δυναμη μας είναι στο ότι είμαστε πολλοί και έχουμε δίκιο και όχι στη βία.
Στο εμείς, στο μαζί και στο κοίταγμα προς την μεριά μιας ζωής πραγματικά ανθρώπινης που μπορεί να αποκτήσει εκρηκτική δυναμική και να τους σαρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis