Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Η κρίση πατάει γκαζι σε δρόμο γυαλί

H 21η Iουλίου θα πάει τελικά στα σκουπίδια μέσα σε χρόνο ρεκόρ!
Το έλεγαν τόσοι, το λέγαμε  κι εμείς με τις ερασιτεχνικές μας γνωσεις από την πρώτη στιγμή οτι δεν ηταν δυνατόν ούτε να εφαρμοστεί ουτε να κανει το χρεος της Ελλάδας βιώσιμο.
Η περίφημη τελική λύση για όλη την Ευρωπη, για την Ελλάδα αλλά όχι για οποιονδηποτε άλλον, με το EFSF να λειτουργεί με ελάχιστα κεφάλαια που συγκεντρωνονται με απίστευτους επικίνδυνους τοξικούς τρόπους, η παραμυθένια περικοπή χρεους που πήγε με ψέματα  να υποκλέψει την εμπιστοσύνη των αγορών, το περίφημο PSI με τον εθελοντικό χαρακτηρα που θα πραγματοποιουσε σε ελαχιστο χρόνο την ανταλλαγή ομολόγων, οι 3 επιλογες για τους πιστωτες και όλα τα μπερδεμένα κουβαρια "λυσεων" καταλήγουν στον κουβά.

Ολα τώρα συζητιούνται από την αρχή και κανεις δεν ξερει που θα καταλήξουν οι "ηγέτες".

Ομως  αυτα τα ελλιπή στοιχεία που ανεφερε η Μερκελ ως δικαιολογία, τι ακριβως στοιχεία ηταν;
Ποιος τους τα έδωσε; Δεν ντρεπονται καθόλου;
Οι κορυφαίοι ηγετες να ισχυρίζονται πως έπεσαν θυματα λανθασμενης δηθεν πληροφόρησης. Και οι πολιτικες ευθυνες για κατι τοσο σοβαρό που βρισκονται;
Εκαναν λάθος λοιπόν. Ετσι απλά! Αλλο ενα τραγικό εγκληματικό λάθος!
Τωρα μόλις αρχιζουν να καταλαβαίνουν τη εκρηκτική δυναμική της κρίσης και το αδιέξοδο στο οποιο εχουν φερει τα πράγματα, όχι ακριβως αδρανώντας, αλλά τζογαροντας κατα τις οδηγίες περίεργων συμβούλων τους που προφανως τους έπειθαν ότι το πράγμα είναι υπό έλεγχο.
Ετσι κι αλλιώς πάντα είχαν τη βεβαιότητα οτι στο τέλος άλλος θα πληρώσει το λογαριασμό.
Τωρα πλεον οι ηγετες της  δηθεν "Ενωσης" λένε πως δεν είναι υπεύθυνοι για  κανέναν άλλο εκτός από τους εαυτούς τους. Τετοια Ευρωπαική Ενωση!
Ο καθείς και το χρέος του. Ο καθείς και οι τράπεζές του. Ο καθείς και οι επιχειρήσεις του.
Ο,τι άρπαξαν άρπαξαν. Τωρα πρέπει να σωθουν βουλιάζοντας ο ένας τον άλλο.
Μεγαλειώδης Καπιταλισμός σε προχωρημενη σήψη.

Η κρίση πλέον πατάει γκαζι πάνω σε δρόμο γυαλί ενω βραδιαζει και η καταιγίδα δυναμώνει.

Υ.Γ.Αν σας πω τωρα πως γουσταρα τον Μπερλουσκόνι που τους έγραψε κανονικά οταν πηγαν να τον πιέσουν για μετρα λιτότητας τι θα πείτε;
Υ.Γ.(update):Σήμερα το πρωί άκουσα οτι τελικα ο Μπερλουσκόνι ετοιμαζει νεο πακετο λιτότητας...Μας μεταφερουν "πληροφορίες" αντί για πληροφόρηση.

2 σχόλια:

stelth είπε...

και αυτα τι είναι;http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=415041

Γιώργος Σαρρής είπε...

Αυτα ; Laaaast summer,
Τωρα θελουν νεο αιμα.
Ενταξει τωρα χαλαρωσε. Μη με βγαλεις και Μπερλουσκονικό. Μια κουβεντα εν βρασμω.Η αλήθεια ειναι οτι ακουσα οτι προσπαθησαν να τον στριμωξουν για να τους διαβεβαιωσει οτι θα πάρει μετρα αλλα εκεινος δεν εδειξε να συγκινειται και εφυγε. Ο Μπ. προφανως σαν πιο μαγκας θα κανει τους εκβιασμους του προσπαθωντας να σωσει τις Ιταλικες επιχειρησεις και τις δικες του. Ο ενδοκαπιταλιστικός πόλεμος μαινεται στη φαση που ειμαστε. Δεν υπάρχει προφανως συμπνοια όλων των καπιταλιστων εναντιον των λαων απλά. Αυτο ειναι απλουστευση.

ShareThis