Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Δραματικές "διαπραγματεύσεις" - Που ειναι το Ελληνικό ΟΧΙ;- Η Ελλάδα βουβή

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φυγει τώρα.
Ο λαός πρεπει με όποιον τρόπο έχει να δηλώσει οτι δεν πρόκειται να δεχτεί αυτα που ετοιμαζονται να υπογράψουν για λογαριασμό του. Μεσα από καθε συλλογικότητα να μιλήσει και να πεί πως ειναι κι αυτός παρων στο σχεδιασμό του αύριό του.
Για όσα συζητούν στις Βρυξελλες και αλλού αυτες τις μερες δεν μας ρωτησε κανείς.
Η κυβερνηση δεν εχει καμια νομιμοποίηση να συζητά με γραμμες  που πάνω από το 80% των Ελλήνων καταδικάζουν χωρίς καμια αμφιβολία.
Οι "διαβουλευσεις" όπου οι ισχυροί μιλούν για λογαριασμό αυτων που εκπροσωπουν, οι αδύναμοι περιμένουν και οι λαοί δεν ρωτιούνται καν παιρνουν πλέον δραματική μορφή για μας.

Αυτοί που πρώτοι θα έπρεπε να λογοδοτήσουν είναι οι υπεύθυνοι της κρίσης που ειναι το τραπεζικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα και ο καπιταλισμός, είναι οι ηγετες της Ευρώπης που μιλουν για λογαριασμό τους και όχι οι λαοί. Ειναι αυτοί που εγκληματικά καθυστέρησαν και τωρα ανακαλύπτουν τη χιονοστιβάδα που άφησαν να δημιουργηθεί.
Δεν ειναι η Ελλάδα αυτη που προκάλεσε την κρίση.
Δειλά δειλά όλοι αυτοί οι συμπατριώτες μας ειδικοί, που μας έλεγαν οτι η κριση ειναι δική μας υπόθεση, έχουν αρχισει να βλέπουν το πραγματικό προσωπο της κρισης. Τωρα αρχιζουν να καταλαβαίνουν τι έκαναν. Ολοι εκεινοι που θριαμβολογουσαν για τις αποφασεις της 21ης Ιουλίου βουβάθηκαν. Και όσοι εκαναν απλά λάθος ας ζητησουν συγνωμη. Οσοι εσκεμμενα και καλοπληρωμένα έπαιζαν το ρόλο του διαστροφεα της αλήθειας, κρυβοντας από το λαό την πραγματικότητα ας συνεχίσουν το "έργο" τους μόνοι χωρίς κοινό η ας κρυφτούν.

Τα πραγματα τωρα για μας ξεκαθαρισαν. Ζητουν όλη την Ελλάδα, την οικονομία, τη περιουσία και την εργασία μας. Το παρόν και το μελλον το δικό μας και των παιδιών μας με αντάλλαγμα το "κουρεμα" του χρεους. Με ανταλλαγμα δηλ. αυτο που από την αρχή έπρεπε να σχεδιάσουν και να κανουν χωρίς καθυστερήσεις και πριν εξαθλιωσουν το λαό, πριν διαλύσουν την οικονομία και δημιουργήσουν συνθήκες εξάπλωσης της κρίσης εμπιστοσύνης στο Τραπεζικό συστημα και της κρισης χρεους -που ετσι κι αλλιως υπήρχε κρυμμενη- ανεξελεγκτα σε όλη την Ευρωπη. Ομως τότε αυτές οι καθυστερήσεις βόλευαν τα κοράκια των αγορών που έτσι κερδοσκοπούσαν άγρια.

Δεν θα το δεχτουμε λοιπόν. Δεν θα παραχωρησουμε τη ζωή μας για ενα δήθεν γενναίο κουρεμα, για μια ρυθμιση χρέους που έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωμένοι να κάνουν για να σωθούν από τις συνέπειες. Οχι μονο γιατί ξυπναει μεσα στον καθενα ΄μας η απόφαση να αντισταθεί, αλλά και γιατι έτσι κι αλλιως όλο αυτό ειναι ενα αδιέξοδο  που δεν θα έχει κανενα αποτελεσμα και θα φέρει τα πράγματα σε ακόμη χειρότερη θεση πολύ σύντομα.

Αυτη η κυβερνηση δεν ειναι σε θεση να διαπραγματευτεί για μας. Δεν ειναι σε θεση να ζητήσει ρυθμισεις για τους συνταξιούχους, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την επιβίωση των Ελλήνων  εργαζόμενων. Δεν εκπροσωπεί εμας και το εχει αποδείξει.
Πρεπει να φυγει τωρα!

Ταπεινη μας γνωμη ειναι οτι η πρόκληση εδω και τωρα πολιτικής κρίσης που να δωσει στους "Εταιρους" που ετοιμαζονται να μας εκτελέσουν να καταλάβουν οτι είμαστε παρόντες είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει.

Ας το καταλάβουμε οσο πιο γρήγορα γίνεται.
Το συστημα αυτό έφαγε τα ψωμιά του και δεν δουλεύει για μας ουτε καν στοιχειωδώς, ουτε καν προσχηματικά. Δεν εχει τίποτα πια να μας δώσει παρά μονο να  μας πάρει τα πάντα.

Εχει φτασει η ώρα της Ανατροπής.

8 σχόλια:

http://eparistera.blogspot.com/ είπε...

Γειά σου Γιώργο. Συμφωνώ. Δημιουργία πολιτικής κρίσης τώρα. Ας επιτεχυνθούν τα πράγματα. Να πάμε σε εκλογές και βλέπουμε.

Γιώργος είπε...

Σου το δανείστηκα:

http://ep-anastasi.blogspot.com/2011/10/blog-post_3230.html

Ελπίζω να έχω την άδειά σου!

Ανατολή είπε...

"Δραματικές διαπραγματεύσεις"
Ωραίο ανέκδοτο Γιώργο.
Ποιες διαπραγματεύσεις; Ο Νίκος Κοτζιάς πρώην φίλος και σύμβουλος του φτυτού που μας κυβερνά λέει χαρακτηριστικά: "Ο τρόπος παράδοσης της κυβέρνησης αποτελεί τον πλήρη ξεφτιλισμό αυτού του τόπου".
Και συγκεκριμένα αναφέρει τα εγκληματικά λάθη που έκανε το τελευταίο διάστημα: (α) Στους πρώτους 12 μήνες πήγαινε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς να διαπραγματεύεται με την τρόικα και τα άλλα κέντρα του εξωτερικού, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί ο έχων χρέη να διαπραγματεύεται. (β) Στους επόμενους έξι μήνες, πήγαινε με το κεφάλι κάτω και την σπονδυλική στήλη καμπυλωμένη, άκουε και επέστρεφε άπραγη, αλλά υποστήριζε στο εσωτερικό της χώρας ότι τάχα διαπραγματεύεται, ενώ δεν διαπραγματευόταν. (γ) Τώρα έχει μείνει εκτός τραπεζιού διαπραγμάτευσης. Και να ήθελε δεν τη ρωτά κανείς.
Η μη παρουσία της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το χρέος της, που διεξάγονται ανάμεσα σε κράτη και θεσμούς της Ε.Ε., αποτελεί ευθεία παραβίαση των αρχών λειτουργίας και των συνθηκών της Ε.Ε. Αλλά η Ελλάδα δεν ομιλεί. Εκείνη ζήτησε και ανέχτηκε «να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς». Ευρισκόμενη η κυβέρνηση στη χειρότερη δυνατή θέση, ψάχνει ως φτωχός συγγενής να μάθει τι τρέχει. Ουδέποτε ετοιμαζόντουσαν στην Ε.Ε. αποφάσεις για μια χώρα χωρίς την παρουσία και συγκατάθεσή της. Ο τρόπος παράδοσης της κυβέρνησης αποτελεί τον πλήρη ξεφτιλισμό αυτού του τόπου.
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=320112

Πού είναι η αντιπολίτευση;;;;;
Τι παιγνίδι παίζουν τα εντός κοινοβουλίου κόμματα; Αδημονούν να πεθάνει ο κόσμος απ' την πείνα, να λουμπενοποιηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, μπας και αρπάξουν κανένα ψηφαλάκι από τους απελπισμένους; Θα ναι ευτιχισμένα αν αυξήσουν το ποσοστό τους; Στ' αλήθεια τι στόχο έχουν;
Ποιος νοιάζεται γι' αυτόν τον τόπο, γι' αυτόν το λαό;....
Τι δουλειά έχουν σ' αυτό το κατοχικό κοινοβούλιο, το οποίο νομιμοποιούν με την παρουσία τους;
Τι δουλειά έχουν σ' αυτό το θέατρο;
Ή μήπως όλοι τρώνε από το πτώμα της Ελλάδας;
Η Ιστορία θα τους κρίνει όλους κάποτε.
Άι σιχτίρ!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Πόσο ευκολα μασλαμε στην προπαγάνδα "όλοι ίδιοι". Και πόσο σιγουροι είμαστε για τη θεση μας σε σχεση με τη θεση των άλλων. Τοπαν κάποιοι πονηροί κι αυτό σημαινει οτι πρεπει να το επαναλάβουμε όλοι; "Να φυγει η Αριστερά από το κοινοβούλιο τώρα"; Δεν ξερω. Δεν ειμαι σιγουρος. Πάντως δεν εμπιστευομαι τον καθε δεξιο κρυμμενο πισω από πατριωτικά μετωπα που το λεει επειδη μου φαινεται χοντρικα σωστό. Ο στόχος μου τέλος πάντων δεν ειναι η Αριστερά. Αυτοί ειναι η πρωτη γραμμη των συμμαχων μου. Οποιος διαλέγει αντιΑριστερά θα φαει την πίκρα συντομα από όλους αυτούς που θελουν να γινουν απλά βεζυρηδες στη θεση του Βεζυρη χωρίς να αλλάξει τίποτα. Για μενα όποια πολιτικη δυναμη δεν ξεκαθαρίζει οτι εχουμε ταξικό πόλεμο, πολεμο εναντίον της εργασίας δεν μου κανει, δεν την πιστευω. Τα πατριωτιλίκια ας τα κρατησουν για την κρισιμη ωρα όταν οι πιο πολλοί θα το βαλουν στα πόδια για να αφησουν πάλι να βγαλουν το φιδι από την τρυπα οι γνωστοί που το έκαναν πάντα στην ιστορία.

Ανατολή είπε...

Δηλ. βρε Γιώργο τι εννοείς όταν λες: "πρόκληση εδω και τωρα πολιτικής κρίσης", διευκρίνησε μου, γιατί είμαι ξανθιά και δεν καταλαβαίνω.
Επίσης όταν έγραφα: "Πού είναι η αντιπολίτευση;;;;;
Τι παιγνίδι παίζουν τα εντός κοινοβουλίου κόμματα;" δεν αναφερόμουν μόνο στα αριστερά εδώδιμα είδη. Η ερώτησή μου ήταν γενική.
Γιατί απολογείσαι για λογαριασμό τους;
Εγώ πλέον δεν απολογούμαι για κανένα. Ούτε για τη μάνα μου που λέει ο λόγος.
Με πολλή αγάπη
Α.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Πληροφοριακα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ εχουν 265 βουλευτες.
Αν ετσι θέλουν για να περασουν ότι χρειαζεται, αυτοί που τωρα κρατανε το ΠΑΣΟΚ στην κυβερνηση γνωριζοντας οτι 80%-90% του λαου ειναι κοντρα, τι θα τους κανει να συγκινηθούν αν φυγουν 35 από τη Βουλή; Η Βουλή ειναι το γήπεδό τους. Αυτο δε σημαινει οτι δεν πρεπει να υπάρχουν εργατικα κόμματα εκει. Ελεος. Και με την ιδια λογική δεν έπρεπε να πανε καθόλου οι Αριστεροί βουλευτες επειδή κάποιοι κανουν ωραίο θορυβο, ετσι για μαγκιά.

Για να μη συγκινούμαστε ετσι ευκολα από πονηρους που ψαχνουν στα σκουπίδια όπλα εναντίον της Αριστεράς.
Θυμασαι που πήγε να αποχωρήσει ο καρατζαφερης; Και τωρα μπορει να το κάνει. Ε, και;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Και γω με αγαπη μιλάω Ανατολή. Αλλα δεν ψηνομαι από εντυπωσιακα επιχειρήματα αμφισβητούμενων τυπων(δε θελω να πω ονόματα τωρα) ειδικα οσο ξερω οτι ετοιμαζόμαστε για μεγαλη μαχη που χωρίς την Αριστερα δεν πρόκειται να κερδηθεί. Ο,τι κι αν μου λένε.
Εγω βλέπω τι γινεται στο δρόμο. Κι εκει καταλαβαίνω ποιοι μετέχουν γενικα ακόμη και με αγνό συναισθημα και ποιοι ειναι ετοιμοι ή ετοιμαζονται να πολεμησουν και ξερουν και πως να το κανουν.
Θα τα πουμε από κοντά.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν εχω απαντησεις σε όλα παιδια. Ας περιμενουμε να δουμε.Εχω την εντυπωση οτι θα υπάρχουν εξελίξεις συντομα παντως. Θα μαθουμε πολλά σε αυτη την κριση.

ShareThis