Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ο ενισχυτής της λαικής οργής στα κόκκινα - Ελλάδα χωρίς φωνή



Τι κρίμα για την Ελλάδα...
Οποιαδήποτε κυβερνηση, οποιουδήοτε τυχαίου αλλά λιγο τσαμπουκά Ελληνα θα τα κατάφερνε καλύτερα από τα ανδρείκελα που κυβερνάνε (με την άδειά μας) τη χώρα.
Το κακό είναι οτι έχουμε την πιο άχρηστη και "υπάκουη" κυβέρνηση στην πιο κρίσιμη στιγμή για μας(για το λαό όχι τους μεγάλους που φυσικα θα επιπλεύσουν σαν καλοί συνεργάτες που θα είναι).
Σημερα όλοι μιλούν για το αν θα κουρευτεί το χρεος τελικά και πόσο...
Το θεμα δεν είναι αυτό. Αυτό είναι εντελώς σίγουρο κι όλοι εκείνοι που το θεωρούσαν περσι μια "αριστερής προέλευσης" πολιτική τωρα μασανε τα λόγια τους αντί να ομολογήσουν την προδοσία.
Αλλιώς θα ήταν τα πράγματα αν το κούρεμα είχε γίνει περσι κι αλλιώς φετος.

Το ζητημα λοιπόν δεν είναι αν θα γίνει κουρεμα(τουλάχιστον 50%) αλλά τι θα στοιχίσει αυτό στην Ελλάδα και το λαό της. Το ζήτημα δεν είναι αν θα γίνει ενα σωστό ευρωομόλογο(θα γίνει σίγουρα) αλλά τι θα στοιχίσει σε όλους τους λαούς και ιδιαίτερα σε μας.

Μήπως οτι πολλοί από μας θα κοιτάζουμε τους διακόπτες και θα λέμε "θυμασαι που πατούσαμε κι άναβε το φως;" Κι ακόμη χειρότερα τις βρύσες που δεν θα τρεχουν για τα διαστήματα των εκβιασμών;


Τα λέω υπερβολικά για να καταλάβουμε που πάμε.
Βαδίζοντας αυτό το δρόμο σε λίγο δεν θα μας ανηκει τίποτα από όσα τώρα είναι αυτονόητα δικα μας.
Ο αέρας, η θάλασσα, οι παραλίες, οι επιχειρήσεις, η ιδια η εργασία μας...
Τα τομαρια αυτά τα ξεπουλάνε όλα ....για το καλό μας.


Ειναι ολοφάνερο οτι οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρεα με τους επιχειρηματίς και τους τραπεζίτες συζητούν για το μελλον το δικό μας και το μόνο για το οποίο δεν ενδιαφέρονται είναι το τί λέμε εμείς οι ιδιοι για μας.
Η δεξιά Ουγγαρία είχε φωνη. Η Ισλανδία έχει φωνή κι αυτό φανηκε.
Η Ελλάδα δεν εχει επίσημη φωνή. Απλά υπακούει κι εκτελεί ό,τι της πουν.
Η μόνη φωνή είναι εκείνη των δρόμων. Οπως η χθεσινή και εκείνη που έρχεται τις επόμενες μέρες ενισχυμένη επί χίλια από τον ενισχυτή της λαικής οργής που ψαχνει έκφραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis